santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.035
Пробале со крионизација ама не им фатило...Од вчерашната изјава на Филипче...
И пак ќе речеме дека не ги штелуваат бројките...![]()
Пробале со крионизација ама не им фатило...Од вчерашната изјава на Филипче...
И пак ќе речеме дека не ги штелуваат бројките...![]()
Од македонски на албански има копче за да отидеш. Од албански на македонски нема враќање.Прегледај го приврзокот 284344
Некој да го бара дечкото со vaksajns.mk да среди редирект и за албанскава верзија?
Според ourworldindata скоро 10% веќе ја примиле првата доза , изгледа не се заебаваат со планот.Чиле за три дена вакцинира над 550 илјади граѓани – до јули планираат 15 милиони
Како брзо се движат ствариве може да ме осудат само за “практичар на заговор“Вакви мислења на темава се забранети, најверојатно не си во тек.
Веднаш ќе те прогласат за теоретичар на заговор.
A iskreno od sto stravuvas? Alergicni reakcii moze da ima kaj alergicari ama niv ne im se preporacuva da primat bilo koja vakcina a i nastanuvaat nekolku minuti po primanje a ne posle godini. Isto taka sterilitet ne nastanuva. A toa dali po nekoja godina site sto primile vakcina ke izumrat ili tesko ke zabolat stvarno ne znaeme posto ne mozeme da ja predvidime idninata ama nema nikakvi indicii deka toa ke se desi. Do sega 130 milioni lugje se vakciniraa so razni vakcini pa ne vidov masovni umiranja, zaboluvanja ili neplodnostКако брзо се движат ствариве може да ме осудат само за “практичар на заговор“![]()
Моментот кога сфаќаш дека си толку безвреден, што никој неќи да ти даде вакцина, не пак да те силува да се вакцинирашA iskreno od sto stravuvas? Alergicni reakcii moze da ima kaj alergicari ama niv ne im se preporacuva da primat bilo koja vakcina a i nastanuvaat nekolku minuti po primanje a ne posle godini. Isto taka sterilitet ne nastanuva. A toa dali po nekoja godina site sto primile vakcina ke izumrat ili tesko ke zabolat stvarno ne znaeme posto ne mozeme da ja predvidime idninata ama nema nikakvi indicii deka toa ke se desi. Do sega 130 milioni lugje se vakciniraa so razni vakcini pa ne vidov masovni umiranja, zaboluvanja ili neplodnost![]()
Не видовме ни масовна смртност од Корона кај (по)младата популација. Вкупно 2 милиони луѓе, претежно умираа по старските домови, барем во САД и тоа по грешки на нивните гувернери. Тоа се случи и во некои држави во Европа.A iskreno od sto stravuvas? Alergicni reakcii moze da ima kaj alergicari ama niv ne im se preporacuva da primat bilo koja vakcina a i nastanuvaat nekolku minuti po primanje a ne posle godini. Isto taka sterilitet ne nastanuva. A toa dali po nekoja godina site sto primile vakcina ke izumrat ili tesko ke zabolat stvarno ne znaeme posto ne mozeme da ja predvidime idninata ama nema nikakvi indicii deka toa ke se desi. Do sega 130 milioni lugje se vakciniraa so razni vakcini pa ne vidov masovni umiranja, zaboluvanja ili neplodnost![]()
Pokraj smrtnosta raste opasnosta od dolgorocni zdravstveni posledici i za mladite. Inace ako 2 milioni lugje ne e golema brojka ne znam kolku treba da bide. Vo Izrael momentalno ima povekje lugje pod 60 godini na intenzivnite stanici nego nad 60. Efektot na vakcinata e ocigleden. Ne mi e muabetot da nateram nekogo da se vakcinira ama ne treba da se demoniziraat vakcinite. Ne e ideolosko prasanje.Не видовме ни масовна смртност од Корона кај (по)младата популација. Вкупно 2 милиони луѓе, претежно умираа по старските домови, барем во САД и тоа по грешки на нивните гувернери. Тоа се случи и во некои држави во Европа.
Кај нас досега се пријавиле 50.000 луѓе за вакцинација. Бројката може да е и нешто поголема. Според тебе, дали тоа е висока бројка? Како и кога ќе стигнеме до 1.2-1.3 милиони пријавени со цел да имаме колективен имунитет?
Колку од тие 2 милиони се луѓе под 50 години? Опасноста дете да почине од Ковид е скоро нула, човек 18-30 е промил.Pokraj smrtnosta raste opasnosta od dolgorocni zdravstveni posledici i za mladite. Inace ako 2 milioni lugje ne e golema brojka ne znam kolku treba da bide. Vo Izrael momentalno ima povekje lugje pod 60 godini na intenzivnite stanici nego nad 60. Efektot na vakcinata e ocigleden. Ne mi e muabetot da nateram nekogo da se vakcinira ama ne treba da se demoniziraat vakcinite. Ne e ideolosko prasanje.
Ja pa mislam deka 50.000 prijaveni i ne e mala brojka dopolnitelno ke raste. Ama i da ne se prijavat pokje, tie neka ja primat drugite ne.
Ама пак сега се прават листите на приоритети. Како нема вакцини? Има 4.200!Мала е бројката од причина што нема вакцини. Нека има 500К вакцини па ќе видите колку ќе се пријават.