Пасош

• Креатор на темата Креатор на темата Sledge Hammer
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки како се вади моментално нов пасош?
Треба да имам термин? Како да закажам? Преку мвр страната ?

Најбрзо ти е преку моб: 072929292
Тука кога се јавив да закажам, баш за пасош, чекав 15 минути додека се јават. Не знам дали беа во гужва тогаш или секогаш е така.

Дечки како се вади моментално нов пасош?
Треба да имам термин? Како да закажам? Преку мвр страната ?

Најбрзо и наједноставно според мене ти е https://termin.mvr.gov.mk/

Тука кога се јавив да закажам, баш за пасош, чекав 15 минути додека се јават. Не знам дали беа во гужва тогаш или секогаш е така.

Најбрзо и наједноставно според мене ти е https://termin.mvr.gov.mk/
Изгледа како ќе ти се погоди..јас релативно брзо закажав.

Значи да одберам термин преку мвр страната и да одам да се сликам за пасошот?

Значи да одберам термин преку мвр страната и да одам да се сликам за пасошот?
Да де..Можеш да одбереш и друга локација за сликање..Во Беко немаше живо пиле минатата недела.

Постоечките пасоши ќе важат уште 5 години, барем така беше објаснето пред да го сменат името.
Ја немам намера да вадам пасош со илегалното име, не сега, не по 5 или 50 години.
Бидејќи тоа ќе ми прави проблем за влез и излез од Македонија, попрво ќе се откажам од државјанството.

Ја немам намера да вадам пасош со илегалното име, не сега, не по 5 или 50 години.
Бидејќи тоа ќе ми прави проблем за влез и излез од Македонија, попрво ќе се откажам од државјанството.

Браво јунак.

дечки може ли да се патува по друга држава само со пасош? т.е личнава ми е помината пред недела дена, али пасошот ми е важечки. Возможно е ова? Пошо сеа термини за сликање и курци палци нема :/

дечки може ли да се патува по друга држава само со пасош? т.е личнава ми е помината пред недела дена, али пасошот ми е важечки. Возможно е ова? Пошо сеа термини за сликање и курци палци нема :/
Да, слободно. Во странство и онака пасошот практично ти е единствен документ за лична идентификација.

Да, слободно. Во странство и онака пасошот практично ти е единствен документ за лична идентификација.
Во Германија признаваат и лична, во Бугарија исто. Зависи сељ за што, ама идентификација од полиција и контролори во јавен превоз личната била океј.

Да не знае некој од кпја дата се излезени пасошите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom