Најбрзо ти е преку моб: 072929292Дечки како се вади моментално нов пасош?
Треба да имам термин? Како да закажам? Преку мвр страната ?
Тука кога се јавив да закажам, баш за пасош, чекав 15 минути додека се јават. Не знам дали беа во гужва тогаш или секогаш е така.Најбрзо ти е преку моб: 072929292
Најбрзо и наједноставно според мене ти е https://termin.mvr.gov.mk/Дечки како се вади моментално нов пасош?
Треба да имам термин? Како да закажам? Преку мвр страната ?
Изгледа како ќе ти се погоди..јас релативно брзо закажав.Тука кога се јавив да закажам, баш за пасош, чекав 15 минути додека се јават. Не знам дали беа во гужва тогаш или секогаш е така.
Најбрзо и наједноставно според мене ти е https://termin.mvr.gov.mk/
Да де..Можеш да одбереш и друга локација за сликање..Во Беко немаше живо пиле минатата недела.Значи да одберам термин преку мвр страната и да одам да се сликам за пасошот?
Јули 2021Знае некој кога ќе почнат да даваат од новите пасоши?
Мислам дека требаше да почнат лани ама колку што знам уште не се почнати.
Ја немам намера да вадам пасош со илегалното име, не сега, не по 5 или 50 години.Постоечките пасоши ќе важат уште 5 години, барем така беше објаснето пред да го сменат името.
Браво јунак.Ја немам намера да вадам пасош со илегалното име, не сега, не по 5 или 50 години.
Бидејќи тоа ќе ми прави проблем за влез и излез од Македонија, попрво ќе се откажам од државјанството.
Да, слободно. Во странство и онака пасошот практично ти е единствен документ за лична идентификација.дечки може ли да се патува по друга држава само со пасош? т.е личнава ми е помината пред недела дена, али пасошот ми е важечки. Возможно е ова? Пошо сеа термини за сликање и курци палци нема :/
Во Германија признаваат и лична, во Бугарија исто. Зависи сељ за што, ама идентификација од полиција и контролори во јавен превоз личната била океј.Да, слободно. Во странство и онака пасошот практично ти е единствен документ за лична идентификација.
slikan sum na 14.02 mi dojde SMS za utre poruček 17-18h, Redovna postapkaДа не знае некој од кпја дата се излезени пасошите?