Џ
Џонтра Волта
Гостин
Да не претеруваме.Миркуловски мене многу ме потсеќаше на Ивано Балич
Да не претеруваме.Миркуловски мене многу ме потсеќаше на Ивано Балич
Не претеруеме. Ко втор капитен у репрезентација беше. Секогаш кога го немаше Кире овој ја превземаше одговорноста во свои раце. Борец, глумец, драматург, ама пред се врвен ракометар! Релизација врвна и пенал умееше да изнуди и ислучување. За мене најдобар играч после Кире во нашата репрезентација.Да не претеруваме.
И за мене. Ама со Балиќ никој не може да се споредува. Посебно не Жути којшто имаше сосема поразличен стил од Ивано.Не претеруеме. Ко втор капитен у репрезентација беше. Секогаш кога го немаше Кире овој ја превземаше одговорноста во свои раце. Борец, глумец, драматург, ама пред се врвен ракометар! Релизација врвна и пенал умееше да изнуди и ислучување. За мене најдобар играч после Кире во нашата репрезентација.
Никој никогашТалентот Филип Талески после 2 одиграни натпревари на ова првенство има вкупно 0 голови.
Битно пред неколку години го прогласивме дека е "новиот Кире" и иден лидер на репрезентацијата.
и го зедоа египетскиот голман Хандавипроблемот е во раководствата на федерации, односно клубови...
еве цел свет си зимаат странски селектори, кај нас многу тешко..
и не само репка, туку и на клупско ниво... ете ЕурофармПелистер си ангажира странски тренер, си го донесе Мандалинич, Металург го донесе Хорват, а повисоко котираниот Вардар се учмаја со глупости..
Абе како да не поразличен стил од Ивано.И за мене. Ама со Балиќ никој не може да се споредува. Посебно не Жути којшто имаше сосема поразличен стил од Ивано.
Добро ако глеаме така, кај сите средни бекови има сличности, сите праат цик-цак движења и три чекори пред шут.Абе како да не поразличен стил од Ивано.
Ок, не 100% исто, тоа не може да биде. Ама дека има сличности има!
Абе ајде Џонтра Волто, зошто не кажиме дека Талески е сличен со Балиќ?! Или еве Лазаров со Балиќ?! Или Никола Карабатиќ?!Добро ако глеаме така, кај сите средни бекови има сличности, сите праат цик-цак движења и три чекори пред шут.
Ивано Балиќ дриблаше у место, ретко влагаше да пробие зона, ама затоа имаше докторски асистенции, кошаркарски дриблинг и шут по земја.
Жутиот играше на сила, со влагање директно на противничките дефанзивци, или ќе пробие или ќе добие фаул, седмерец, исклучување за нив. Плу со таквиот стил доста ја стеснуваше противничката одбрана што отвараше простор за Мојсо и Кире.
По стил (а и по физиономија) највеќе што потсетува на Балиќ е Деан Бомбач. Други, такви елегантни средни бекови нема.
Џонтра Перунишиќ, Џонтра Шундовски, Џонтра Трефилов, Џонтра Шевцов, Џонтра Кречмар, Џонтра Пајовиќ, Џонтра Магдинчев, Џонтра Врањеш, Џонтра Вори, Џонтра Обрван, Џонтра Вујовиќ, Џонтра Гисласон, Џонтрадмундур Џонтрадмурдсон.