НБА сезона 2020/2021

Кои тимови ке изборат плеј ин или плеј оф, покрај овие сигурните (ЛАЛ, ЛАК, ЈЏ, ДН, МБ, БС, МХ, БН)

• Вкупно гласачи
    101
Статус
Затворена за нови мислења.
Интересан трејд со доста преселби. Бруклин дадеа си га 6тио играч и тоа едан од побитните играчи моментално и центаро кој да не беше он лом ќе ги праеа под кош. Ќе мора сга ногу поголема минутажа да има Џордан оти други центри немат, најверојатно ќе мора и Дурант некои минути да игра центар. Имат па солидни играчи од клупа, Шамет, Грин, онај со забеганото презиме и др. Како шо пиша вчера дефанзивата ќе и биде најголем проблем мислам, особено сга со Харден кој ич не се замара. У напад и да немат смисла имат 3ца играчи шо ќе извадат добар шут од никаква акција. Од друга страна Хјустон земаа едн куп пикови и шо е исто битно незаштитени са од Бруклин, ваљда имат ногу доверба у вај тим дека ќе бидат контендери у наредните 5 6 години.

Ауууу Хаарден во Бруклин!!!

КД, Ирвинг и Харден!!! Замислете ги само муабетите у соблекувална!

Стив Неш: Дечки ... изгубивме,...дајте малце мотивација, што е ова играње кур ташак?

Харден: Е...играње кур ташак..аууу чоек вчера бев у еден стриптиз бар, имаше една дебелогазеста мулаткиња, како ти игра на кур не си свесен еј, пола плата и ја остаив, значи не си свесен каков топчест гз имаше еј!

Ирвинг: Пер...топчест....да не бил рамен? Се е тоа оптичка илузија, еве и со земјава вака не лажат, викаат топчеста е, а нема везе, земеи малце, отвори трето око, размислувај малце, не се пали ко млад мајмун, тоа сака белецот да си му роб, не им верувај на мулаткињите, 50% белкињи се тоа, ќе ти ги земат сите пари, не се лажи исто ко што не лажат белциве дека земјата е топка....така ли е Кевин?

КД:

Ирвинг: Така ли е брате Кевине?

КД:

Ирвинг: Пер, дај не дупи да ти ебам, шо праиш?

КД: А, да, извини, еве глеам некој си ilz на кајгана пишал "OVOJ HARDEN CE IM JA DUPNI GLATA", па праам акаунт на кајгана да му пишам "Moguce, ama i ovoj Durant ne e losh, igraciste e, eve, najiskreno, ja ne sum Kevin Durant, ama siguren sum deka utrevecer Durant odi + poeni, da si go uplatite, najjchi e"

Харден: Е знаеш што е најјачо? Значи има еден стриптиз бар у Колорадо, таму после тие маркетите знаеш?

Стив Неш: Дечки ... изгубивме,...дајте малце мотивација, што е ова играње кур ташак?

Харден: Е...играње кур ташак..аууу чоек вчера бев у еден стриптиз бар, имаше една дебелогазеста мулаткиња, како ти игра на кур не си свесен еј, пола плата и ја остаив, значи не си свесен каков топчест гз имаше еј!

Ирвинг: Пер...топчест....да не бил рамен? Се е тоа оптичка илузија, еве и со земјава вака не лажат, викаат топчеста е, а нема везе, земеи малце, отвори трето око, размислувај малце, не се пали ко млад мајмун, тоа сака белецот да си му роб, не им верувај на мулаткињите, 50% белкињи се тоа, ќе ти ги земат сите пари, не се лажи исто ко што не лажат белциве дека земјата е топка....така ли е Кевин?

КД:

КД:

КД: А, да, извини, еве глеам некој си ilz на кајгана пишал "OVOJ HARDEN CE IM JA DUPNI GLATA", па праам акаунт на кајгана да му пишам "Moguce, ama i ovoj Durant ne e losh, igraciste e, eve, najiskreno, ja ne sum Kevin Durant, ama siguren sum deka utrevecer Durant odi + poeni, da si go uplatite, najjchi e"

Харден: Е знаеш што е најјачо? Значи има еден стриптиз бар у Колорадо, таму после тие маркетите знаеш?
:icon_mrgr:

Читам на редит Кајри не сакаше да биди Робин во Кливленд а сеа е Алфред во Бруклин :pos:

Иначе ми се допаѓа потегот на Индијана Левер е многу подобар од Оладипо.. Дефинитивно dark horse на истокот..

1. Кајри 2.Ембид, тоа се единствените противници на Бруклин на истокот

Хјустон си заврши добра работа, а и Кливленд богами. Пејсерс го сменија бледиот и незадоволен Оладипо со играч во подем како Леверт, сериозно појачување им е ова, и онака имаат интересна и добра екипа.
Секое сценарио каде што Бруклин не освојува титула сезонава, за нив треба да е неуспех.

Газот по кирија, то е анализата на трејдот. 3 пика прва рунда и 4 замени, страшно.

Ауу, Харден конечно у Нетс а?

Два дена ја избегавам темава и било какви нба вести пошто не ги гледав утакмиците од завчера. А гледам пукаат постови, јасно беше дека нешто се дешава... :)
Сега ќе биде интересно да се видат Нетс во игра и ќе почекам за оценка... Но нема многу да го задржувам здивот. Ја олеснија клупата премногу. Во ера кога центрите прават камбек Нетс сега немаат центар освен Џордан, кој во плејоф ќе биде неигрив надвор од последните минути. Стив Неш е прва година тренер и досега не видов нешто што зборува дека е многу добар (со задршка дека е во незавидна позиција и дека треба да му се даде шанса). Мое мислење секој тим со 3 ѕвезди и тенка клупа мора да има многу добра синергија меѓу играчите и стиловите на игра. И многу желба за соигра и отстапки. Но 3-ца играчи на кои апсолутно им треба топка во раце, и како карактери се себични до бескрај? Ајде да видиме, давајте пуканки. :D

На целиов пост се смеев, ама на ова се загрцнав, не знаеш за колку малку се задржав да не го исплукам шејков што го пиев... :ROFLMAO:

Бруклин :pos: :pos:
Кај вака беа попара во одбрана па тек сега што ќе бидат.... Глава ставам дека нема ништо да направат, ќе испаднат од Милвоки или Фила 10000%, марк мај вордс.
Индијана ептен искористи од трејдов, го земаа Леверт кој е поперспективен и помлад од Оладипо кој реално е добар играч ама многу се повредува.
Хјустон добро помина, доби 3ца играчи и милијарда пикови. Кливленд не знам што ќе прави со 80 високи играчи, Драмонд, Ненс, Мекги, Ален, Лав... Некого ќе трејдаат изгледа.
Нетси ќе бидат или страшни или комедии (типувам на второво)... Кливленд најдобро поминаа, со оглед на тоа што ништо не дадоа (втора рунда пик). Добри потези направија и во офсезоната. Генерално земаа плата од други тимови, за играчи и пикови. Многу паметно.

Интересан трејд со доста преселби. Бруклин дадеа си га 6тио играч и тоа едан од побитните играчи моментално и центаро кој да не беше он лом ќе ги праеа под кош. Ќе мора сга ногу поголема минутажа да има Џордан оти други центри немат, најверојатно ќе мора и Дурант некои минути да игра центар. Имат па солидни играчи од клупа, Шамет, Грин, онај со забеганото презиме и др. Како шо пиша вчера дефанзивата ќе и биде најголем проблем мислам, особено сга со Харден кој ич не се замара. У напад и да немат смисла имат 3ца играчи шо ќе извадат добар шут од никаква акција. Од друга страна Хјустон земаа едн куп пикови и шо е исто битно незаштитени са од Бруклин, ваљда имат ногу доверба у вај тим дека ќе бидат контендери у наредните 5 6 години.
Да а Џордан противничките тренери ќе го убијат во плејоф. За клупата шознам, освен Грин кој дру? Шамет е тапа, Двиндиди е аут до следна сезона и веројатно ќе го трејдаат ако можат (редундатен е покрај брадата и Кајри). Дурант тешко да игра центар, посебно не во сезоната кога се враќа од скината ахилова пета. Плус било кој просечен центар ќе го убие под кош... Хјустон тие пик сваповите имаат јака шанса да испаднат добри, ако Нетси испаднат тапа, што не е неверојатно - ама останува да видиме.
Автоматски споено мислење:

Каков трејд.
Некоја блиска иднина не фаќа бруклин титула (не им изгледа ко извесно по развитокот на леверт и ален) па одат all in со троглава аждаја да се бори против леброн - АД оваа сезона.

Кој куров ми ленче ќе го чува АД сега, цацко?

БАШ сакам во финале да се сретнат и да гледаме циркузи.
Исто, баш би сакал да се сретнат. Иако не би имал против и за финале со Бостон (ама тоа се други филмови). И прво Лејкерс треба да дојдат во финале, што никогаш не може да се гарантира. :)

Додуша, според мене, бруклин беше подобар пред овој трејд него сега... ама изгледа се прерачунаа да играат на титула дури е здрав КД и дури кајри сосема не замина со мозокот - не дека не е веќе. Вака барем ќе имаат замена за него на теренот дури него НЕ му се игра (мочко).

Премногу коцка во трејдот. Доколку не најдат начин да добиваат натпревари до крај на 3/4 има големи шанси пак некој да јади повреда од трите суперстари и замина сезоната.
Многу работи зезнаа Нетс, топ 10 тим беа и пред да дојдат Дурант/Ирвинг. Добар тренер отпуштија и го заменија со почетник, Џордан го стартуваа наместо Ален, ја испразнија клупата, ги дадоа сите пикови што легално можеа да ги дадат, уште полошо и тие што не можеа да ги дадат ги ставија во право на свап што значи дека ако работава не успее ќе ги изгубат и тие пикови, итн итн... Многу голема коцка, а ако не успее следниве 10-15 години ќе бидат за никаде. Но интересно, како и да е. :)

Последно уредено:
Sakam da se poserat najveke vo svetot, zosto ospto mrazam kreiranje na super timovi vo bilo koj sport, navivam za fili ili grkot da gi izbacat nekako. AMA ova e najjakiot trejd, za Levert, Allen i Prince, sto u naredni pet godini nikoj od ovie nema da ima upside na ova sto e momentalno, go dobija JAMES HARDEN. I ne nikako Houston ne e pobednik u trejdov, dobija 4 picka sto ke bidat od 25-30 u naredni 4 godini. Trebase da go trejdaat pred sezonava ke dobija nenormalno bolje paket od ova. Edno e sigurno, ova e ili titula, ili najgolem blam nekogas. Let the game begin.

Да а Џордан противничките тренери ќе го убијат во плејоф. За клупата шознам, освен Грин кој дру? Шамет е тапа, Двиндиди е аут до следна сезона и веројатно ќе го трејдаат ако можат (редундатен е покрај брадата и Кајри). Дурант тешко да игра центар, посебно не во сезоната кога се враќа од скината ахилова пета. Плус било кој просечен центар ќе го убие под кош... Хјустон тие пик сваповите имаат јака шанса да испаднат добри, ако Нетси испаднат тапа, што не е неверојатно - ама останува да видиме.
Добар е Шамет, бш и такви и требат на Бруклин шутери за вакви играчи како шо имат. И онај е исто добар со забеганото презиме, Луваву некако, и он знае да погоде тројка а и за улаз не е лош. А гледам вчера играле некој си Пери на центар како замена за Џордан, шо можда ќе биде онака добра замена колку да имат центар, ама плејоф не верувам да има ногу минути. Ама ајде има уште време можда ќе донесат некој центар.

138743891_4342251725803318_2546723902087425928_o.png

200 IQ потег? :toe:

КД:

КД:

Zagreota

Многу се загриживте за бруклин, ко да беа топ контендер со којзнае каква иднина. Не можеш да си со Дурант и Кајри у тим и да развиваш проект со млади играчи. Значи или требаше да ги пуштат Дурант и Кајри и да градат тим врз потенцијални идни пикови и моменталните играчи кој не се нешто посебно, или ова што го направија сеа.
Според мене подобра опција е ова зашто без конкурентен тим Дурант и Кајри ќе им киднеа после сезонава, а без нив 10то место им е максимум. Секако е ризикот голем кога имаш ретард како Кајри у тим, али на тој воз се качени уште коа го потпишаа.

Добар е Шамет, бш и такви и требат на Бруклин шутери за вакви играчи како шо имат. И онај е исто добар со забеганото презиме, Луваву некако, и он знае да погоде тројка а и за улаз не е лош. А гледам вчера играле некој си Пери на центар како замена за Џордан, шо можда ќе биде онака добра замена колку да имат центар, ама плејоф не верувам да има ногу минути. Ама ајде има уште време можда ќе донесат некој центар.

138743891_4342251725803318_2546723902087425928_o.png

200 IQ потег? :toe:
nezz za vas, ama nastrana od balkanskite (nasi igraci),
od ovaa sezona Kajrito mi e omilen "igrac" ili "lik", ili whatever hhh
kad je bal, nek je maskenbal

nezz za vas, ama nastrana od balkanskite (nasi igraci),
od ovaa sezona Kajrito mi e omilen "igrac" ili "lik", ili whatever hhh
kad je bal, nek je maskenbal
Го имам на фантази, 2 недели ми пропушти од кутрашак. Како да не го мрази човек.

Многу се загриживте за бруклин, ко да беа топ контендер со којзнае каква иднина. Не можеш да си со Дурант и Кајри у тим и да развиваш проект со млади играчи. Значи или требаше да ги пуштат Дурант и Кајри и да градат тим врз потенцијални идни пикови и моменталните играчи кој не се нешто посебно, или ова што го направија сеа.
Според мене подобра опција е ова зашто без конкурентен тим Дурант и Кајри ќе им киднеа после сезонава, а без нив 10то место им е максимум. Секако е ризикот голем кога имаш ретард како Кајри у тим, али на тој воз се качени уште коа го потпишаа.
Па и вака нема повеќе од 2-3 сезони да останат заедно тројцата, прашање е и толку дали ќе бидат. Пак се премногу 7 години да ти ги контролираат пиковите, барем Бруклин знаат како поминаа со Бостон. А тимот пред Харден беше одличен, Ален, Харис, Динвиди, Леверт, Принс се подобри од ланските Лејкерси околу Леброн и АД. Да не зборувам колку дефанзица жртвуваа и дека Дурант ќе мора фул да се ангажира во одбрана.
Според мене овој трејд е огромен ризик за Нетс а за нас гледачите одлична забава ни следува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom