Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.292
Мислев дека вечерва ќе чоукнат, зошто досега (откако е Солскер менаџер) во лига сите шанси што ги имаа за лесен пласман во ЛШ ги коцкаа. Сезонава има подобрувања на тој фронт.

Сега да видиме дали сме дораснати директно да одиме на +6 на натпревар против шампионот. Ако победиме, значи има сериозен прогрес напред кој летово ЌЕ МОРА да биде поддржан во вид на трансфери. Ако изгубиме, страв ми е да не се деморализираат и пак да е грчевита борба за топ 4.
И без победа има огромен прогрес, поготово во психилошкиот дел на екипата како што наведе. Штета летово не му ги донесоа трансфер желбите.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Мислев дека вечерва ќе чоукнат, зошто досега (откако е Солскер менаџер) во лига сите шанси што ги имаа за лесен пласман во ЛШ ги коцкаа. Сезонава има подобрувања на тој фронт.

Сега да видиме дали сме дораснати директно да одиме на +6 на натпревар против шампионот. Ако победиме, значи има сериозен прогрес напред кој летово ЌЕ МОРА да биде поддржан во вид на трансфери. Ако изгубиме, страв ми е да не се деморализираат и пак да е грчевита борба за топ 4.
Како и да е, не очекува доста интересна утакмица на Енфилд. Клоп нема да можи да се вади на распоред, пошто имаат доста време за одмор. Се шпекулира дека можно е Матип да се врати и да биди во стартниот состав, па да бидат на средина Хендо/Тијаго/Вајналдум, ако не најверојатно ќе го видиме Хендо на штопер, па Милнер во средина (или можда Окс).

Сигурно е дека ќе биди еден вид пресвртница наредниот натпревар.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Има нешто што се вика интензитет со отворен ѓон. Дали играчот иде со цела тежина и дали е во контрола на телото. Не секој ѓон е црвен картон. Ко што гледаш, Шо го удри, но и ја собра ногата потоа, и е нешто што го спаси од црвен. Погледни го стартот на Смит Роу против Њукасл, исто отворен ѓон на нога, нема интензитет. Доби црвен, па со ВАР исправно му го сменија во жолт.

Патем, Пикфорд не стигна до топката. Нешто лошо си видел.
Но, ногата на Шо e со отворен ѓон во висина повисока од топката која ја стигна. Нема силен интензитет, ниту намера, ама крампон на чиста нога е фаул со ризик за тешка повреда.
Пречесто се санкционира и во пракса, освен ако во меѓувреме нешто не промениле.

Имаме спротивни примери и од сезонава, апропо она на Смит-Роу со Њукасл.
Инаку, да, во право си. Бев во заблуда дека Пикфорд ја допира малку топката.

Патем и она на Брејди е црвен, не алудирам дека Манчестер добиле некаква помош.

Последно уредено:
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Мајке ми не очекував дека ќе го видам Јуанјтед прв на табелата во догледно време.

Кланица од сезона ќе биде ова. Утре очекувам лаганица победи на Сити и Тотенхем па табелата ќе биде ептен забавна.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.967
Поени од реакции
67.756
Мајке ми не очекував дека ќе го видам Јуанјтед прв на табелата во догледно време.

Кланица од сезона ќе биде ова. Утре очекувам лаганица победи на Сити и Тотенхем па табелата ќе биде ептен забавна.
Не очекувавме ни ние. :pos:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.326
Поени од реакции
19.793

Сонвав кај шо губи Сити од Брајтон :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Дербито покољ ќе биди, Јунајтед е во по поволна ситуација, ќе бидат поопуштени оти ни самите тие не се надеваа на ова а притисокот кај Ливерпул ќе биди поголем, бранители на титула се, изразити фаворити за освојување, и се три бода под Јунајтед.
Типувам дека ќе добие Ливерпул ама гледајќи ги како играат Јунајтед на секој натпревар мислам дека тука ништо не се исклучува.
За неутрални гледачи би требало да е извонреден меч.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
А Сити го заборавивте или како ни одговара? :D
Сити со распоредот што го има ќе си биде лаганица прво место на крај на месецов. За жал.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
0-1 гол.
Ова дерби одсекогаш било тешко за гледање. Ретко се случувало да падне динамичен фудбал, така ќе биде и сега.

Единствена година кај што падна вистински фудбал беше кога се зајадоа Бенитез и САФ. Една од подобрите сезони беше тоа, Ливерпул цело време им беше зад пети.
Едниот меч знам заврши 4-1 за Ливепрул, Торес тогаш си играше со Видич и Фердинанд.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сонвав кај шо губи Сити од Брајтон :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Дербито покољ ќе биди, Јунајтед е во по поволна ситуација, ќе бидат поопуштени оти ни самите тие не се надеваа на ова а притисокот кај Ливерпул ќе биди поголем, бранители на титула се, изразити фаворити за освојување, и се три бода под Јунајтед.
Типувам дека ќе добие Ливерпул ама гледајќи ги како играат Јунајтед на секој натпревар мислам дека тука ништо не се исклучува.
За неутрални гледачи би требало да е извонреден меч.
Што убаво сите сценарија си ги опфати :D

Еве јас одам на мирољубиви 1-1 :icon_lol: Без заебанција, се натака ме влече, баш да видам дали ќе изедам блам или ќе погодам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom