Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.205
Поени од реакции
12.144
Во Швајцарија од преголем интерес Министерството за Здравство започнало кампања со билборди за ковид вакцинација :pos:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.452
Поени од реакции
39.092
Озбилно?
Дај има на нет податок од тоа?
Германците се прилично исплашени, секојдневно им го гледам однесувањето. Можда единствен народ во западна Европа шо се придржува строго до мерките во последните 2-3 месеци, 5 саат попладне надвор е како гробница и тоа во големи градови. Дури и да е лажиран процентот за малку, сепак мислам минимум 50 % од нив ќе се вакцинираат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Чисто се сомневам дека 1.2М ќе се вакцинираат доброволно. 60% Македонци можда, но 60% граѓани на РМ не верувам.

Koj be nema? Vreka brasno i sendvic i 80% i vakcina i teovaza ke stavat ako treba...

1.2M vakcini zajo i sdsm moze da obezbedat samo od donacii ma oni so pominat rok, taka da nekade 2025ta...

Jas sum siguren deka i bangladesh so nivnite 100mil ziteli ke se vakcina pred mkd i kovaks progamata lol

Член од
31 март 2008
Мислења
2.596
Поени од реакции
1.927
На француска тв рекоа првите 3 случаи се случиле во Кина пред неколку години, негде 500 км од Вухан. Примероците од заболените кои починале, биле однесени во Вухан а потоа им била изгубена секаква трага. Ова е од Франс Инфо

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
@blanco ne se smej peer tragicno e... nalet sto ti ili bilo koj drug misli na temava, zalosno e kolku nesposobna vlada ne vodi da i prilicno lesna stvar kako obezbeduvanje i vakciniranje nemoze da napravat asalno... zamisli so bi bilo ako imame zemjotresi ko hrvatska poslednive meseci

Член од
5 март 2018
Мислења
17.355
Поени од реакции
19.817
Абе нема тука сакам не сакам, голем дел ќе се вакцинираат од шо мораат, без вакцина нема патување, нема работа, сакат нејќат приморани ќе бидат да се избоцкат.

Овој лекот Инвермектин го даваат за глисти и шуга кај животните.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Абе нема тука сакам не сакам, голем дел ќе се вакцинираат од шо мораат, без вакцина нема патување, нема работа, сакат нејќат приморани ќе бидат да се избоцкат.

Овој лекот Инвермектин го даваат за глисти и шуга кај животните.
Cekaj sega medikal sertifikt mejd in arachin ko ke izleze ili nekoja privatna bolnica od gostivari so site dzvezdi... dazbe vakcini, prvo SLO pa posle site ke izlezat so soopstenie deka ne priznavaat mak vakcini lol.. strancija 2023 (mozebi)... ako begas, begaj odma sto pustat, prvitw 2-3 nedeli

Член од
5 март 2018
Мислења
17.355
Поени од реакции
19.817
@blanco ne se smej peer tragicno e... nalet sto ti ili bilo koj drug misli na temava, zalosno e kolku nesposobna vlada ne vodi da i prilicno lesna stvar kako obezbeduvanje i vakciniranje nemoze da napravat asalno... zamisli so bi bilo ako imame zemjotresi ko hrvatska poslednive meseci
Не се секирај Кано еве бројките се намалуваат, до на пролет колективен имунитет не ни бега, ако го немаме прележено пола држава јас ја. :)

Друго,едно нешто шо ме нервира на оваа тема е шо истите тие шо се против вакцини најгласни се по социјалните мрежи како нашата влада била неспособна за набавка на вакцини, истото беше и со мерките, истите тие кои не веруваа во корона, пиштеа зошто не воведуваат карантини, најди му нзс на народот после :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.349
Не се секирај Кано еве бројките се намалуваат, до на пролет колективен имунитет не ни бега, ако го немаме прележено пола држава јас ја. :)

Друго,едно нешто шо ме нервира на оваа тема е шо истите тие шо се против вакцини најгласни се по социјалните мрежи како нашата влада била неспособна за набавка на вакцини, истото беше и со мерките, истите тие кои не веруваа во корона, пиштеа зошто не воведуваат карантини, најди му нзс на народот после :)

Ke ja spukame so @teneke ama jas ne veruvam mnogu mnogu u kolektiven imunitet. Me plasi faktot deka virusot mutira plus deka ima samo privremen imunitet... edno e primerot od manus u amazonija kade e misija da stignes drugo e evropa kade ima ogromen protok na luge

Kajgana Shop

На врв Bottom