Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Да не знае некој како е моментално за патување во Србија тражат тестови нешто?
Мислам дека ја продолжија одлуката за влез, само со негативен ПЦР......за секој случај јави се во Амбасада на РС или пиши им маил
http://skopje.mfa.gov.rs/cir/

11.000 дози во Албанија стигнати и почнуваат со вакцинација, ние не се брзаме има време
Е што се 11.000 дози и зошѕо воопшто ги репортираат?
Поентата на вакцинава е да се стави крај на пандемијава, а не да се вакцинираат 5.500 луѓе, најверојатно медицинскиот кадар.
Иако ми е мило што тие луѓе ќе бидат заштитени, останатите стотици илјадници па и милиони пак ќе се заразуваат, пак ќе влегуваат во статистика, и пак пандемијава на најјако ќе си ечи.

А за останатите едно прашање, кога ќе се прогласи официјално крај на пандемија, кога сите држави во светот нема да пријават заразени повеќе од 21 ден? Оти тоа никогаш нема да се случи..

Сакаш Грчка цјепен си?
Сакаш работа цјепен си?
Итн....
Пост ковид време. Ќе треба и имињата на месеците да се мењаат. Јануари корона, февруари корона итн....

Дури и Албанија ги доби првите вакцини........ќе донира и во Косово. Колку, толку сликарот Рама нешто им обезбеди на своите граѓани.
Во Србија, Бугарија, Грција и Албанија започнато е вакцинирањето.......кај нас секако се е сведено на "ЌЕ БИДЕ".
И Косово пред нас ќе се вакцинира изгледа. ДНО!
За патување во странство ќе чекаме дооооолго! Корења ќе пуштиме тука
Упс......Еве........Црна Гора не прима без ПЦР
Соседите почнуваат на ситно со вакцинација.......но битно почнуваат......ние уште со фрижидерите се расправаме!
Ние како последна дупка на светов.......ќе добиеме вакцини кога цела Европа ќе се исповакцинира!

Последно уредено:
Сакам да прашам чисто за мислење или искуство, значи пациент(тетка ми) со релативно лесно прележана корона како последица (барем мислиме дека е последица)стапалата се подуени и ''жар" црвени веќе сигурно 2 месеци е сега незнам стручни изрази но тестирање на крв, кожа и какви ти уште не тестирања кажуваат дека се е во ред со неа после болеста ама црвенилото и подуеноста никако да ги снема (може и не е за тука прашањето ама пак може и тука е лекот )???

Филипче планирал 1.2 милиона да се вакцинирале кај нас или 60% од населението. Нема шанси толку луѓе доброволно да се вакцинираат.
А инаку само ние немаме вакцини. Кој срам е оваа багра која ја води државава. Барем да се исциганчеа кај некоја ЕУ земја, колку да замачкаат очи.

Филипче планирал 1.2 милиона да се вакцинирале кај нас или 60% од населението. Нема шанси толку луѓе доброволно да се вакцинираат.
А инаку само ние немаме вакцини. Кој срам е оваа багра која ја води државава. Барем да се исциганчеа кај некоја ЕУ земја, колку да замачкаат очи.

Veruvam deka razumnite se povekje od glasnite. Eve milioni lugje niz svetot se vakciniraa pa nikomu nisto. Toa ke pridonese sto povekje da se vakciniraat. Inace valjda letovo ke ima i delumni uslovi od drzavi pri vlez, primer EU ili Grcija pa i toa ke dovede do vakciniranje. A i samiot strav da se zabole i da se soocat so nefunkcionalno zdravsto isto taka pridonesuva. Ja znam mnogu lugje vo Makedonija koi vednas ke ja primat ko ke e mozno, ali tie ne se glasni po Socijalnite mediumi pa se dobiva poinakva slika. Lesno e sega da kazes deka nema da ja primas koga i onaka ne e dostapna. Da dobijat prilika da ja primat ke ima i mnogu od niv sto ke si pojdat.

Veruvam deka razumnite se povekje od glasnite. Eve milioni lugje niz svetot se vakciniraa pa nikomu nisto. Toa ke pridonese sto povekje da se vakciniraat. Inace valjda letovo ke ima i delumni uslovi od drzavi pri vlez, primer EU ili Grcija pa i toa ke dovede do vakciniranje. A i samiot strav da se zabole i da se soocat so nefunkcionalno zdravsto isto taka pridonesuva. Ja znam mnogu lugje vo Makedonija koi vednas ke ja primat ko ke e mozno, ali tie ne se glasni po Socijalnite mediumi pa se dobiva poinakva slika. Lesno e sega da kazes deka nema da ja primas koga i onaka ne e dostapna. Da dobijat prilika da ja primat ke ima i mnogu od niv sto ke si pojdat.
Чисто се сомневам дека 1.2М ќе се вакцинираат доброволно. 60% Македонци можда, но 60% граѓани на РМ не верувам.

Чисто се сомневам дека 1.2М ќе се вакцинираат доброволно. 60% Македонци можда, но 60% граѓани на РМ не верувам.
Освен ако не се искористи ефектот на стадото... Ако каже овчарот...

У Германија шо викаат анкетите, колку сакаат да се вакцинираат?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom