Неколку работи од анкетава:
Ова е последно направено на крај од 2018.
Не е до глумењето космополити, туку до станувањето свесен дека ние немаме функционална држава што може да има здрави национални интереси. Па сега чадорите ЕУ и НАТО се начин да се заспива полесно, новиот Белград.Неколку работи од анкетава:
1. Кон Ердоган народот гледа најпозитивно од странстките лидери
2. Од сите соседи само ние глумиме космополити и 58% сметаат дека треба националните интереси да се пред интернационалните, додека 33% сметаат дека треба на прво место да се интернационалните/глобални интереси.
За споредба ќе ги набројам на нашите соседи процентите дека треба прво националните интереси да се на прво место: Албанија 88%, Бугарија 81%, Србија 84%, Косово 73%. Ја нема Грција ама можеме да претпоставиме дека сигурно ќе е повеќе од космополити и глобалисти ко нас. Ова доволно говори зашто сите соседни земји не дупат како што сакат.
3. 62% од Македонците се задоволни од платата
Најчесто се плука по дијаспоратра во Австралија кои дефинитивни не се заминати со бугарски пасош.Ти текнува на заебанциите ,рефрижидејтер,бакса бира,стрито,Џон Крокодилов?Цела една дијаспора која заминала во Австралија од тогашната Југославија.Ти се најчесто на удар и исмевање.Додека арнаутиве си ја ценат и соработуваат со својата дијаспора затоа имаат и резултати.Po nasata ili bugarskata dijaspora? Kolku da pojasnam, se sto e istrebeno od tuka so bugarski pasos koj go dobile po osnov na bugarski koreni ne ni zasluzuvaat nisto povekje od drva i kamenja da se frla vrz niv. Ne se tie nasa dijaspora, a po tugjata posebno bugarskata ke frlam so sto sakam i kolku sakam .
затоа што нивната дијаспора се ке направи да ги извлече од кал и да не му е нешто близок а кај нас прв братучед ке те убедува колку и таму не е сјајноНајчесто се плука по дијаспоратра во Австралија кои дефинитивни не се заминати со бугарски пасош.Ти текнува на заебанциите ,рефрижидејтер,бакса бира,стрито,Џон Крокодилов?Цела една дијаспора која заминала во Австралија од тогашната Југославија.Ти се најчесто на удар и исмевање.Додека арнаутиве си ја ценат и соработуваат со својата дијаспора затоа имаат и резултати.
Вака паушално кажано не е точно. Има многу примери и на крај тоа е индивидуална работа. Од друга страна па многу ги гледаат како новчаник. Ќе се јавит некој трети братучед од кого не ни си знаел дека постои за на крај само да побара пари, или да не биде толку очигледно, да се направи некој бизнис. За среќа ова се поединци и не паушализирамзатоа што нивната дијаспора се ке направи да ги извлече од кал и да не му е нешто близок а кај нас прв братучед ке те убедува колку и таму не е сјајно
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne, tuku "X nema da ti donese leb na masa" mentalitet.Не е до глумењето космополити, туку до станувањето свесен дека ние немаме функционална држава што може да има здрави национални интереси. Па сега чадорите ЕУ и НАТО се начин да се заспива полесно, новиот Белград.
Исто соросоидно гомно во америка и европа. Охриѓаниве се криви за ова , знаат за што и кој.СДСМ најави „војна“ со лажните вести, говoрот на омраза…
Мислиш на "нашите од Перт"? Од сите Македонци наjантичките. Какви продукции имат смислено на Youtube, упм, никоj не смее да им негира дека се трудат цело време како да го кренат моралот на нациjата ширум светот.Најчесто се плука по дијаспоратра во Австралија кои дефинитивни не се заминати со бугарски пасош.Ти текнува на заебанциите ,рефрижидејтер,бакса бира,стрито,Џон Крокодилов?Цела една дијаспора која заминала во Австралија од тогашната Југославија.Ти се најчесто на удар и исмевање.Додека арнаутиве си ја ценат и соработуваат со својата дијаспора затоа имаат и резултати.
Па многу повеќе ги почитувам нашите од Перт и ги чувствам за свои него северџаниве на ЗаевМислиш на "нашите од Перт"? Од сите Македонци наjантичките. Какви продукции имат смислено на Youtube, упм, никоj не смее да им негира дека се трудат цело време како да го кренат моралот на нациjата ширум светот.
A zamisli pak ovie pobugarcenite patrioti kolku go krevaat moralot na nacijata sirum svetot a bogami i posiroko. Sega dodusa im e sram da kazat od kade se, nivnite sonaridnici gi zaobikoluvaat vo sirok krug i generalno ne sakaat drugite nikako da gi povrzat so bilo sto od ovde. Obicno se narekuvaat gragjani na svetot ili taka nesto fensi. E tie se nasata gordost, na niv treba da se ogledame i niv treba da gi zemime za primer kako treba.Мислиш на "нашите од Перт"? Од сите Македонци наjантичките. Какви продукции имат смислено на Youtube, упм, никоj не смее да им негира дека се трудат цело време како да го кренат моралот на нациjата ширум светот.
Не бе, ич не е за потсмев ова:Па многу повеќе ги почитувам нашите од Перт и ги чувствам за свои него северџаниве на Заев
Единствена нација сме која се подсмева со сопствената дијаспора. Смешно било што биле патриоти нашите во Австралија.
Не е воопшто смешно, си ја чуваат и почитуваат историјата за разлика од нас, кои ја распродадовме. Можеби единствена светла точка на Македонската нација се Австралиските иселеници. Македонците кои одат таму како Сотир Костов, Бачев, Пандов и останати патриоти на батерии всушност ја разрушија таа врска со молзење пари и нивна злоупотреба за лично богатење.Не бе, ич не е за потсмев ова:
Нормално да се потсмева човек кога тераат „кампања“ на овој начин што повеќе и одмага на државата. И да сакаш не можеш да ги сфатиш сериозно.
Која историја бе друже? Оро што тие самите го измислиле па и со Александар го поврзале.Не е воопшто смешно, си ја чуваат и почитуваат историјата за разлика од нас, кои ја распродадовме. Можеби единствена светла точка на Македонската нација се Австралиските иселеници. Македонците кои одат таму како Сотир Костов, Бачев, Пандов и останати патриоти на батерии всушност ја разрушија таа врска со молзење пари и нивна злоупотреба за лично богатење.
Автоматски споено мислење:
Еве колку се попатриоти има таму за разлика од тука:
Австралија: Разрешена градоначалничката Стерјова поради нарушените односи меѓу македонската и грчката заедница
Советот на австралиската општина Витлси заедно со најмладата градоначалничка во Австралија Емилија Стерјова се разрешени по препорака на истражителот испратен од министерот за локална самоуправа. Истражителот беше назначен да го испита работењето на Советот поради нарушените односи меѓу...vesnik-ilinden.com