Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde potkrepi go so fakti, 20% disipacija pri pretvaranje na AC vo DC so čoper ispravuvači e epten preterano. Ladilnicite se za driver trabzistorite, no toa e druga prikazna. Znači čekam da potvrdiš gubenje na 20% el. energija pri konverzija od naizmenična vo istosmerna struja.
Pa i smiot ti vo tvoite poranesni postovi koga sporeduvase AC-so DC pri soredba na inverter i on of klima kaza deka se gubelo pri konvektiranjeto ,i kaza deka i samite proizvoditeli ko zmija noze,go kriele podatokot so kolkava efikasnost e samoto konvertiranje.Pa sega velis deka e samo 2%.E sega neznam so te natera naednas da go smenis mislenjeto.Pa ako se samo 2% zar treba da e tolku strasno.ne e strasno ic.A ako sakas da proveris kolkava e zagubata,vidi konvektori i,ima razni firmi pobaraj,i od AC-DC i od DC-AC, i na niv vo zavisnos od kvalitetot,ima razlisna efikasnost,prema cenata.Ke Vidis deka efikasnosa mu e od 80% pa nagorore.

Ja potseti se so si pisuval porano,preteraj nazad,pred edno 5-6 godini,da ne baram nanazad.
Автоматски споено мислење:

Ajde potkrepi go so fakti, 20% disipacija pri pretvaranje na AC vo DC so čoper ispravuvači e epten preterano. Ladilnicite se za driver trabzistorite, no toa e druga prikazna. Znači čekam da potvrdiš gubenje na 20% el. energija pri konverzija od naizmenična vo istosmerna struja.
EVETI NABRZINA NAJDOV EDEN KONVEKTOR OD DC-AC efikasnost 85-90%

Suzumi16 ima 2 brzini na najako 730m3 i 758m3/h izduv so Hi-Power,na eurovent e merena so 730m3(vidi Atach) i toa e za Alekso e Nominala hahaha
Прегледај го приврзокот 198339
ili znaci deka Alekso zbori za samo 28m3 razlika vo izduv koja so nekoe cudo ke dade ogromna razlika u kapacitet....nema sansi, mora i potrosuvackata da e zgolemena sto se gleda od grafikot najdole najdesnata kolona ima zgolemen kapacitet na racun na zgolemen Input/potrosnja, ili na -10 Inputot e 1,12kw bez a 1,45Kw so Hi-Power.

Taka da Bratko, toj film brzo ladenje/greenje samo so 28m3 ne ti proagja bez zgolemeni rotacii na kompresorot -PAM...eve da naucis nesto
Прегледај го приврзокот 198342Прегледај го приврзокот 198344
Прегледај го приврзокот 198337
Znaci Hi-Power kopceto sluzi da se dobie vo vreme za brzo postiganje Temperatura, no kratko trae vremenski(10~20min) i toa ti e najdesnata kolona vo tabelata za kapaciteti no kratko ke ja vidis, i na test vo laboratorija samo moze da dade negativen rezultat HiPowerot zasto ke pregreva kompresorot a testot tamu trae najmalce 70min do 3 casa i kako sto na testot ne se gree prostorija za da se postigne nekoja Temperatura(kako kaj tebe doma) pa se iskljuci HiPower toj celo vreme bi rabotel i bi go vrtel kompresorot na maksimum sto ke javi bezbroj pali-gasi na testot pa kapacitetot na kraj ke iskoci i pomal od onoj vo srednata kolona (za tebe nominalata) koj e i najblizok do onie podatoci na Event.
A i prasaj se zasto toj maximalen Input kako stanuva poladno e sve pomal i pomal na -15C e edvaj 1kw ili 1,3Kw....mozda mu treba ladenje na kompresorcevo na ladno ;)
Прегледај го приврзокот 198340
Прегледај го приврзокот 198345
Eve podatoci za mojava TOSHIBA Suzumi 16, od pred 10 godini
-vnatresna RAS 16SKV2-E
-nadvoresna RAS 16SAV2-E
Greenje 5,5kw mah 6,9 na 7c
Ladenje 4,5kw ,deklarirana kako 4,5
Kolicina na freon 1,1kg R-410
Tezina 39 kg nadvoresna
Maksimum na -7c 4,26kw so vkluceno turbo kopce,rabori neograniceno ako e na negativni temperaturi
Kompresor dvoen cilinder rotacionen 14cm3
Zadoboluva uspesno 40 m2 izoliran prrostor vo Bitola
-izdrzliva kako magarica
- dama vo prostorot
- izduv na zmej
- ekonomicna
- prava domakinka

Последно уредено:
Не знам дали е за тука,прв пат сум у овие теми али морам да прашам за Расел Кроу, му била ли киднапирана фамилијата за да ја прифати улогата у Unhinged?Каква бламажа за таков еден врвен актер,срамота

Не знам дали е за тука,прв пат сум у овие теми али морам да прашам за Расел Кроу, му била ли киднапирана фамилијата за да ја прифати улогата у Unhinged?Каква бламажа за таков еден врвен актер,срамота
Баш мислам дека добро изглуми во таа улога,неможе сите филмови да му бидат филмски класици и одобрени од филмските критичари.
Многу полоша улога и филм беше новата Мумија со Том Круз.

Расел Кроу е мадафака во секоја улога. Unhinged, не е ремек дело, али држи некој просек.

Се погоди еден период, ваљда ноември, да глуми во секој втор филм што го гледав, улогите различни, жанр различен, човекот е секаде исклучиво природен во глумата. Имам new-found респект за него ко актер, дефинитивно.

Како успеавте само муабетот да го свртите,алал нека ви е.Од како се нафатил у таков глуп филм да глуми,се сврте како глумел у филмот.Па фала богу дека е глумец пар екселанс и дека у секој филм глуми маестрално

Како успеавте само муабетот да го свртите,алал нека ви е.Од како се нафатил у таков глуп филм да глуми,се сврте како глумел у филмот.Па фала богу дека е глумец пар екселанс и дека у секој филм глуми маестрално

Ок. Што ти беше толку глуп филмот?

Ок. Што ти беше толку глуп филмот?
За мали деца филм,како да ти објаснам дури не знам од што е глуп.Да не глумеше Расел Кроу у него,не верувам дека некој би го догледал

За мали деца филм,како да ти објаснам дури не знам од што е глуп.Да не глумеше Расел Кроу у него,не верувам дека некој би го догледал

Баш не е за мали деца.
Просечна акција, што не значи дека неговата улога не му била предизвикувачка и интересна. Мене ми беше бар. Ваљда и тој затоа се има нафатено.

На Расел Кроу жена му сакала можда нове ципеле, ново ауто, и Расел Кроу видел не видел си вика да не се разведувам боље да глумам у филмов.

Кога сме веќе кај Расел, гледајте го Ромпер Стомпер, еден од подобрите негови филмови, и тоа баш на почеток на кариера му е правен.

Глумата на Расел Кроу беше единственото нешто вредно за споменување во тој филм. Сценариото беше крајно аматерско и ко што кажа Наќо, да не беше Расел туку некој друг лик, тешко дека би го догледал филмот.

Ѕверски изглуми психопат, само што причината зошто е таков и зошто почна одмазда беше банална исто ко на улица да погледнеш некој лик најнормално и он да ти рече што ме гледаш и да почне да те мава со лопата. :D

Глумата на Расел Кроу беше единственото нешто вредно за споменување во тој филм. Сценариото беше крајно аматерско и ко што кажа Наќо, да не беше Расел туку некој друг лик, тешко дека би го догледал филмот.

Ѕверски изглуми психопат, само што причината зошто е таков и зошто почна одмазда беше банална исто ко на улица да погледнеш некој лик најнормално и он да ти рече што ме гледаш и да почне да те мава со лопата. :D
Нaјјaкo беше кoгa гo oтепa aдвoкaтoт вo кaфетеријaтa,20 минути си oдеше oд местoтo :pos:

Пa уште гo пуштив дa гo гледaм Greenland пoсле oвoј сo Рaсел Крoу,мизеријa

Последно уредено:
Годинава ја почнав со оскаровецот од пред некоја година "Зелената книга".

Добар фил гуд филм, ама само добар, ништо повеќе од тоа. Не би рекол дека е оскаровски материјал, уште помалку па да биде во топ 250 најдобри филмови.
Па ова е непопуларно мислење само за некој што е геј и црнец. :D

Евтин обид да се ископира францускиот Intouchables, плус додадени сите модерни правила да ги наречам, на снимање и правење филм.
Главен актер црнец, ликот е успешен црнец уметник и богаташ, геј.

А и Виго Мортенсен ми беше скроз неприроден у улогата, као со сила да глумеше италијанец, го копираше Де Ниро со гримасите и понашањето со рацете.

Преценет филм.

Па ова е непопуларно мислење само за некој што е геј и црнец. :D

Евтин обид да се ископира францускиот Intouchables, плус додадени сите модерни правила да ги наречам, на снимање и правење филм.
Главен актер црнец, ликот е успешен црнец уметник и богаташ, геј.

А и Виго Мортенсен ми беше скроз неприроден у улогата, као со сила да глумеше италијанец, го копираше Де Ниро со гримасите и понашањето со рацете.

Преценет филм.
Го пишав тука зашто 90% од тие што ги следам на LB му имаа дадено 4, 4.5 и 5, само ти и уште еден му имаа дадено 3 или 3.5/5.

Говорот не само на Виго туку и на останативе Италијани во филмов беше ко лоша копија од мафијашкиве филмови со Де Ниро. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom