Општи дискусии за ТВ серии

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
The Flight Attendant, никаква серија. Секогаш избегнувам серии кои ми ги препорачале, ама на оваа и дадов шанса и зажалив. Моментално сум до 5та епизода и се мислам дали да продолжам понатаму.

Многу плитки дијалози, дискусијата во главно се одвива на овој начин ,,Yea, Cool, aaa right, sure,,. Ова претежно се однесува на Kaley Cuoco и другарка и Ени. Секој дијалог им е составен од 3 реченици со по 5 збора во кој измеѓу секој збор има пауза од 2сек, како да се ретардирани и не можат да смислат реченица.

Приказната без везе, нема смисла. Некој работи кој се случуваат ти вреѓаат ителегенција. Нејќам да навлегувам повеќе на приказната зошто може ќе кажам спојлер на некој што ќе се заебе и ќе го гледа ова.

Во глобала епизодите се состојат од многу пиење, глупи флертувања, ебење и глупи сонови на Пени. Може да ја измотате цела епизода на брзина x2 и ќе знаете што се случува. Најголем дел од карактерите се шмизли, педери, како и машки што требало да бидат геј, а не се. Во позадина скоро цело време иде една музика како од тетрис што ти иде на нерви.

Kaley Cuoco (или Пени од TBBT) е очајна актерка, од калибарот на Scary Movie, има среќа што е убава па ја пикаат сегде. Ме нервираше во TBBT еве сега и тука ме нервира. Глупа русокоса, шмизла, не знае никаква емоција да прикаже, знае само тие очи да ти ги преврти.

Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
@Хефест не можам брат да глеам ова The Good Place, скоро цела прва сезона ја изгледав и точно 0 пати се насмеав. Ептен глупо, сеа за сеа добива икс, некој следен пат може ќе добие шанса.

Дајте некоја комедија серија, онака рандом со заебанции и глупости.. само да не е Биг Бенг ве молам.
Ја глеам 3rd rock from the Sun, се тепам од смеење колку се глупи шалите.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Член од
13 мај 2009
Мислења
687
Поени од реакции
283
3rd Rock from the Sun e најпотценета хумор серија :D
Дефинитивно, има ептен добри one liners што можеш да ги пропуштиш дури од шо све брзо се дешава. Не ѝ давав шанса подолго време, а сеа за две недели изглеав 3 сезони. Ако знаеш некоја слична да препорачаш, вака заборавена особено ако е.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дефинитивно, има ептен добри one liners што можеш да ги пропуштиш дури од шо све брзо се дешава. Не ѝ давав шанса подолго време, а сеа за две недели изглеав 3 сезони. Ако знаеш некоја слична да препорачаш, вака заборавена особено ако е.
Мислам пишав погоре, сличен наратив на фамилија изгубена во простор и време е Arrested Development, само што е со наратор :D

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.713
Поени од реакции
11.549
Мислам пишав погоре, сличен наратив на фамилија изгубена во простор и време е Arrested Development, само што е со наратор :D
Мене примери ми беше ептен напорна за гледање, ај првите сезони се гледаа некако, епизодите беа по 20-30 минути, ама последните сезони ем беа крш, ем епизодите 40-50 минути.
Јас не би ја препорачал.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мене примери ми беше ептен напорна за гледање, ај првите сезони се гледаа некако, епизодите беа по 20-30 минути, ама последните сезони ем беа крш, ем епизодите 40-50 минути.
Јас не би ја препорачал.
Да, откако ја презеде Нетфликс и опадна квалитетот, се согласувам ама првите 3 сезони мене ми беа хит :D

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Ако не сте ја гледале ок е, чекам втора сезона али изгледа 2021 ке иде заради коронава

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Watchmen одлична. Воопшто не ме разочара. Солидни 8/10 би ја оценил. Првите четири епизоди стварно беа збркани ама трпението се исплатеше. Од петта епизода до крај се оди како подмачкано. Единствена замерка претераното мешање на проблемите со расизмот во приказната. Можеше да помине и без тоа. Како и да е, Дејмон Линделоф уште си ја знае работата.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.576
Од каде симнувате балкански серии пример за српската серија Клан нема торент?

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
Ако може некој предлог за квалитетни серии по можност да се завршени сите сезони не сум некој многу по филмој глеање ама морам да отепам време.
Koлку и да звучит неверојатно ама дури сеа ги изгледав Game of Thrones,Narcos,Breaking Bad и Peaky Blinders пред тоа LOST,Готам и Spartacus шо ги паметам бар и овие пократки Zero,Zero,Zero и Чернобил
Панирав нешто Сопранови, Гомора,Менталист,Др Хаус да почнам ама шо знам некако не ми се прајт ќејфот за нив
Сакам нешо шо ко ке го глеам да ме натерат цела сезона да ја изглеам одеднаш нешто ко овие шо ги спомнав горе
Фала

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.795
Поени од реакции
11.743
Ако може некој предлог за квалитетни серии по можност да се завршени сите сезони не сум некој многу по филмој глеање ама морам да отепам време.
Koлку и да звучит неверојатно ама дури сеа ги изгледав Game of Thrones,Narcos,Breaking Bad и Peaky Blinders пред тоа LOST,Готам и Spartacus шо ги паметам бар и овие пократки Zero,Zero,Zero и Чернобил
Панирав нешто Сопранови, Гомора,Менталист,Др Хаус да почнам ама шо знам некако не ми се прајт ќејфот за нив
Сакам нешо шо ко ке го глеам да ме натерат цела сезона да ја изглеам одеднаш нешто ко овие шо ги спомнав горе
Фала
Better Call Saul (spin off на Breaking Bad), Six Feet Under, Twin Peaks, Mr Robot, Dexter и нормално The Wire која е една од најдобрите серии рамо до рамо со Breaking Bad, The Sopranos i Game of Thrones.

Kajgana Shop

На врв Bottom