Кога ја предаде печката ? Кај мене нема уште ништо...Да
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Кога ја предаде печката ? Кај мене нема уште ништо...Да
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
hahahah koja normala u pm ripa klimata ko lager na mashina za perenje da e rasipan.cccc brukaДечки здраво на сите. Моментално сум во една борба со Горење (ставив HiSense инвертер летово и почна многу да лупа) па го сервисираа и по сервисирањет бучавата продолжува па ме убедуваат дека звуциве биле во "рамки на нормалата". Би ве замолил да слушнете и да ми кажете дали е ова во рамки на нормала во ВИДЕОВО
А ова е одговорот нивни на мејл:
Прегледај го приврзокот 277478
101 автомобилите подобар звук на палење вадат. Како што можам да забележам има и оштетувања на изменувачот.Дечки здраво на сите. Моментално сум во една борба со Горење (ставив HiSense инвертер летово и почна многу да лупа) па го сервисираа и по сервисирањет бучавата продолжува па ме убедуваат дека звуциве биле во "рамки на нормалата". Би ве замолил да слушнете и да ми кажете дали е ова во рамки на нормала во ВИДЕОВО
Климата е 4 месеци, во август е монтирана. Тоа оштетувањата е пошто ја носеа на сервис да и мењаат компресор и кога ми ја вратија ваква им викам што е ова ми рекоа "е добро де малку е удрена при транспорт "101 автомобилите подобар звук на палење вадат. Како што можам да забележам има и оштетувања на изменувачот.
Само закана со инспекции и јавување постојано. Ова не е нормална работа на клима, особено доколку е сеуште под гаранција.
Нормално дека ќе те убедуваат. Сега немаат чар од тебе извај клај да прават кога во меѓувреме ги чекаат други монтажи од кои што прават пари. Ова не само што не е добра работа туку имаш вратен оштетен уред.Климата е 4 месеци, во август е монтирана. Тоа оштетувањата е пошто ја носеа на сервис да и мењаат компресор и кога ми ја вратија ваква им викам што е ова ми рекоа "е добро де малку е удрена при транспорт "
Еве на ЛИНКОВ уште видеа и слики и ме убедуваат двајца сервисери и овие од горење дека ова е нормално работење
Can 407c be mixed with 410a?здраво ...ми треба совет ...дали мозе да се спои внатресна единица што е наменета за R407c фреон со надворесна единица што е наменета за R410a фреон ....дали тоа ке функционира
да,пред некој ден.Дали некој има добиено поврат на пари од субвенциите за клима.?
ако не се лажам ти си прв кој пишал да има СОЈАЛ.Moja malce neodgovornost i izvinete do site sto ne sum postiral za Gree Soyalot porano. Celo vreme ve citam no iskreno video nemozese da se stavi pa procitav po komentarive kako da postiram i zatoa mozebi i odolgovkeluvav. Stojam na raspolaganje za site koi sakaat da me prasat bilo sto vo vrska so Soyalot.
Vo vrska so sporedba pomegju Daikin i Soyal: da ne se razbereme pogresno znaeme site koi performansi gi ima Soyalot koi Daikinot. No sepak eve nekoja sporedba da napravam:
1. Izduvot na Soyalot e daleku potopol vo sporedba so Daikin FTXB35C.
2. Za razlika od Daikin Soyalot moze perkite da odat levo desno kaj Daikin samo gore dole.
3. Ne mi se svigja sto nema kopce na Soyalot da ja meri vnatresnata temperatura kako sto imaat dr klimi sto malce me iznenadi.
4. Potrosuvacka: Noemvri smetka mi bese za 65 kvadraten stan 2555 denari od tie spored meracov idat 1500 -1600 na Soyalot. Daikinot seuste ne mi e pusten vo spalnava bidejki ne e ladno sega za sega za da palam. Sporedbeno so Daikin Soyalot trosi malce poveke mora da se priznae za nekoi 200 denari no i dobivas poveke toplina isto taka na izduv.
Vaka zadovolen sum sega za sega pa ke vidime ponataka kako ke raboti i smetkite kakvi ke bidat.
Vo vrska so subvencija podneseno mi e no seuste nemam dobieno povrat na pari.
Nekoj sovet kako da postiram sliki bidejki nemozam da postavam mi bika coud not be uploaded on the server.
барај ги сервис КОДУСОдамна неам пишано тука, сеа со проблем пишувам.
На Хансолот се јави грешка на панелот PL E6, читав на нет али ваљда ќе морам да викам сервис зашто неам алат а ниту знаење за да го оправам. Има некое лесно чаре или само сервис?
@Strelec или некој друг?
Едит: Се оправи
ne treba zakana treba da gi prijavi od toa molenja nema aber direkt neka gi prijavi i toa e toa ednas dva pati ako gi zamolil i teraat cjabe sve ponatamu samo ke go vozat, taka da druze prijavi si ic muva da ne te lazi oni posle neka te molat koga da dojdat da opravat.Нормално дека ќе те убедуваат. Сега немаат чар од тебе извај клај да прават кога во меѓувреме ги чекаат други монтажи од кои што прават пари. Ова не само што не е добра работа туку имаш вратен оштетен уред.
Само јавување секој ден и закана со инспекции, најди таму нешто за вратени оштетени уреди и одма телефонот.
cim i smenile kompresor isto e tapa znaci ili ne smenile ili ne go smenile po procedura pa se ponasa kako sto se ponasa "trokira" fals vazduh ti vlece od negdeКлимата е 4 месеци, во август е монтирана. Тоа оштетувањата е пошто ја носеа на сервис да и мењаат компресор и кога ми ја вратија ваква им викам што е ова ми рекоа "е добро де малку е удрена при транспорт "
Еве на ЛИНКОВ уште видеа и слики и ме убедуваат двајца сервисери и овие од горење дека ова е нормално работење
ne se razbravme dobro ....ne sakav da mesam freon , nego da stavam nadvoresna edinica sto raboti na R410a i vnatresna sto raboti na R407c ...normalno komresorot ke se polni so R410aCan 407c be mixed with 410a?
No, you cannot. To make a short story long, R410A and R22 are refrigerants. They are both good refrigerants and they both work, but they have to be charged in the system at different pressures. R410A is a higher pressure system and R22 is a lower pressure system.
Знаеме дека Горење прават катастрофа машини за перење алишта кои се расипуваат често, ама не знаевме дека прават и катастрофа климиДечки здраво на сите. Моментално сум во една борба со Горење (ставив HiSense инвертер летово и почна многу да лупа) па го сервисираа и по сервисирањет бучавата продолжува па ме убедуваат дека звуциве биле во "рамки на нормалата". Би ве замолил да слушнете и да ми кажете дали е ова во рамки на нормала во ВИДЕОВО