Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Време беше да имаат и друга дијагноза освен стрес...:sneaky:
Колку е само точно ова. Кој и да отидеше на доктор се му велеа од стрес е ова. Одиш објаснуваш дека имаш проблеми со рамото откако ти се случил инцидент во теретана,од врат накај рамото некој движења ти предизвикуваат голема болка и те гледаат онака набрзина и на крај ти велат: а да не ти е од стрес ова мускулите да ти се згрчени? Ми препишаа некој апчиња и кога отидов во аптека девојчето таму ми вели сигурно ова е за тебе ова е за 70 годишни старци мускулите да им се олабават :pos:
Пиев 10 дна немаше напредок и фрлив. Сега ќе ми речат истото дека ми е од стресот од короната.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Ako sakame seriozno da se borime protiv pandemijata mora iskreno vo oci da si pogledneme i da prifatime, deka laziranje so brojki samo go odlozuva spravuvanjeto so krizava. Ona "rastat bojkite zatoa sto povekje testiraat" e tolku glupo i maloumno sto nemam zborovi. Demek da ne se plasi narodot ili da glumime deka e sve pod kontrola (vladata) e glupost. Ako ja nema vistinskata brojka vo statistikata toa ne znaci deka sve e pod kontrola. Naprotiv, celta treba da bide kolku sto moze site poozitivni da se otkrijat i da dobijat tretman odnosno da odat vo izolacija za da ne prefatat drugi. Oti tie sto se pozitivni, a ne znaat, i te kako go sirat uste tolku i na kraj uste povekje lugje ke se zarazat.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Ako sakame seriozno da se borime protiv pandemijata mora iskreno vo oci da si pogledneme i da prifatime, deka laziranje so brojki samo go odlozuva spravuvanjeto so krizava. Ona "rastat bojkite zatoa sto povekje testiraat" e tolku glupo i maloumno sto nemam zborovi. Demek da ne se plasi narodot ili da glumime deka e sve pod kontrola (vladata) e glupost. Ako ja nema vistinskata brojka vo statistikata toa ne znaci deka sve e pod kontrola. Naprotiv, celta treba da bide kolku sto moze site poozitivni da se otkrijat i da dobijat tretman odnosno da odat vo izolacija za da ne prefatat drugi. Oti tie sto se pozitivni, a ne znaat, i te kako go sirat uste tolku i na kraj uste povekje lugje ke se zarazat.
Бројката ништо не менува..Сите сме свесни дека врска немаат и дека е се далеку од контрола. Ние сме мала земја, со агресивна бројка на тестирани можеа да изолираат поголем број. Факт е дека има многу позитивни кое се шетаат со благи или никакви симптоми и шират зараза. Тое е еден од главните причинители на големи бројки кај нас.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Време беше да имаат и друга дијагноза освен стрес...:sneaky:
Апсолутно! Еднаш матичната ми рече оти сум измислувал, се тоа ми било во главата, автосугестибилен сум бил :ROFLMAO:. Јас со болки, мокрам на секои пет минути ко некој седумдесетгодишник, таа ми вели се тоа да ми било на психолошка база. Па се натегавме за упат едно пола саат. Видиш, се вреѓаат ако под знак прашалник го ставиш нивниот суд и побараш второ мислење. Вика ми е страв да не ме казнат од министерство лол. Па отидов на државна, се оддадов од пари за антибиотици и суплементи, се на приватно, по што овде фондот покрива само витамин ц. За на крај поштено да си отидам во приватна ординација, со нова терапија, после месец дена ко купечки. Не рекле џабе оти сиромавиот дупло плаќа.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.406
Поени од реакции
18.563
Никој освен Филипче и чиновниците не вика дека се во ред :icon_lol:
Тука се утепаа луѓе од ругање дека се заразувале зашто не пазеле, не нослее маски, не миеле раце. И испадна пола форум заразен, те колегата бил крив, те не знам кај фатив. Изглеа не била така едноставна работава, на секој му шета газот.

D

Deleted member 12196

Гостин
Официјално не сум прележал ковид, макаршто веројатноста е огромна. Која е процедурата да проверам, на пријател му треба плазма, а мојата крвна група му одговара.

Член од
7 септември 2016
Мислења
294
Поени од реакции
452
Официјално не сум прележал ковид, макаршто веројатноста е огромна. Која е процедурата да проверам, на пријател му треба плазма, а мојата крвна група му одговара.
Test za antitela

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Идеш правиш тест за антитела со земање на крв и ако имаш IGg антитела значи си прележал ковид и имаш оформено антитела.Е сега процедурата е мислам малце подолга (закажување,тестирање проверка ова она така да мислам дека ке помине доста време) Најдобро за другарот да побарате јавно (на фејсбук мислам видов група)

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
EU ke ja dozvoli novata vakcina na 23.12. a ne kako objaveno na 29.12.

Tuku, vo Anglija veke nekolku dena masovno ja davaat. Ne vidov deka zasega se pojavi problem, osven kaj dvajca ekstremno alergicni lugje (koi i voopsto ne smeat da dobijat i nekoi od drugite vakcini ako se tolku alergicni).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Колку е само точно ова. Кој и да отидеше на доктор се му велеа од стрес е ова. Одиш објаснуваш дека имаш проблеми со рамото откако ти се случил инцидент во теретана,од врат накај рамото некој движења ти предизвикуваат голема болка и те гледаат онака набрзина и на крај ти велат: а да не ти е од стрес ова мускулите да ти се згрчени? Ми препишаа некој апчиња и кога отидов во аптека девојчето таму ми вели сигурно ова е за тебе ова е за 70 годишни старци мускулите да им се олабават :pos:
Пиев 10 дна немаше напредок и фрлив. Сега ќе ми речат истото дека ми е од стресот од короната.
Стрес
Генетика

Обично кога не знаат што е на тоа се вадат.

Најинтересно е што и 95% од луѓето што тврдат дека имаат генетска кондиција немаат направено генетски панел у живот за потврда на "дијагнозата" и животен стил проблемот го релативизираат како стрес и генетика.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.096
Поени од реакции
74.904
Тука се утепаа луѓе од ругање дека се заразувале зашто не пазеле, не нослее маски, не миеле раце. И испадна пола форум заразен, те колегата бил крив, те не знам кај фатив. Изглеа не била така едноставна работава, на секој му шета газот.
Ме мрзеше да ти реплицирам минатиот пат, ќе ти соберам постови од почеток, за да ти покажам нркоја поента. Воглавно, ја промашуваш временската рамка. Да, луѓето ги критикуваа оние кои не пазат и навистина повеќето кои се заразуваа на почетокот беа од оние кои не внимаваа. Секогаш имало исклучоци. Во моментов, после 10 месеци, кога едноставно вирусот се рашири секаде, не можеш да замериш на некого што се разболел, затоа што практично е невозможно да се одбраниш. Затоа твоето константно посочување и терање мајтап на тоа какви мерки сме повикувале да бидат спроведени од сегашна временска дистанца е смешно. Тогаш бевме во право и да се почитувале повеќе мерките, барем во потоплото ќе олабававме малку, немаше да живееме во константен бран со очаен есенско/зимски период. Едно е да сме критикувале луѓе кои не почитувале мерки на 30 заболени, во период во кој луѓе не одеа на работа, скоро и да не функционираше нешто и во моментов кога деца одат во градинка, луѓе МОРА да одат на работа, повеќето се возат во градски превоз. Е во ваква ситуација, не маска, господ не те спасува. Сепак, не можеш да кажеш дека луѓето да внимаваа како што повеќето правиме, секако ќе беше барем малку подобра ситуацијата. Не зборуваме за седење дома и не мрдање, туку носење маски, држење бар на пристојна дистанца, дезинфекција и се' што е во граници на нормалата.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
EU ke ja dozvoli novata vakcina na 23.12. a ne kako objaveno na 29.12.

Tuku, vo Anglija veke nekolku dena masovno ja davaat. Ne vidov deka zasega se pojavi problem, osven kaj dvajca ekstremno alergicni lugje (koi i voopsto ne smeat da dobijat i nekoi od drugite vakcini ako se tolku alergicni).
Друже не си ти од мкд така?
Друго е да си од Англија друго е да си од овде... Овде ќе каснат малце нормално

Kajgana Shop

На врв Bottom