Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.649
- Поени од реакции
- 88.396
Фала алапачоТака е кловну еден, во право си
Фала алапачоТака е кловну еден, во право си
Чекав ваков коментар. Не се работи тука за политичка коректност, ова е навредување на изглед и физички недостатоци. И тоа не се вицеви туку straight up навреди. Нема тука ништо ни смешно ни интересно. Некои луѓе имаат сериозен проблем со килограмите и ради тоа цел живот трпат навреди и дискриминација. Го имам осетено на своја кожа како дете и ич не е пријатно. Не ми е јасно како ваква тема веднаш не била префрлена во канта.Ај ќе бидеме политички конкретни како американците, и ќе се навредуваме за се.
А ако ти кажам дека јас сум дебел?Чекав ваков коментар. Не се работи тука за политичка коректност, ова е навредување на изглед и физички недостатоци. И тоа не се вицеви туку straight up навреди. Нема тука ништо ни смешно ни интересно. Некои луѓе имаат сериозен проблем со килограмите и ради тоа цел живот трпат навреди и дискриминација. Го имам осетено на своја кожа како дете и ич не е пријатно. Не ми е јасно како ваква тема веднаш не била префрлена во канта.
Ништо. Јас не би те зафркавал за тоа никогаш, ни тебе ни никој друг со вишок килограми. Се имам зафркавано на моја сметка пред да ослабнам. Има и океј вицеви што не се директно навредливи. Ама темата не е за вицеви очигледно. Темата е искажување пцовки и навреди. Тука нема никаков хумор.А ако ти кажам дека јас сум дебел?
... би рекла сите термини „епитети“ на обраќање кон некого во врска со неговата дебелина се искажани за моментално однесување на некој што ете можеби е подебел, најдебел или ептен дебел, а не дека така изгледа или е дебел (поради здравствени причини),
со еден збор се осудува лошиот карактер или немоќноста да се надвладее таков човек што доминира во муабетот, па соговорникот ќе се спушти на најниско ниво да го навреди немајќи друг начин да го надвладее така да најчесто ќе му се пушти „свињо“, „мечка“, „дембел“, „буре“ „кацо“, „багер“, „тешка категорија“,
... „Јанко свињо дебела..“
Во 2013 не бев член на форумот. А пошто темата беше неактивна до скоро воопшто не сум ја ни приметил. Инаку ќе сум реагирал уште тогаш. Нема никаква врска дали е 2020 или не.Интересно.
Во 2013 кога е отворена темата, одма потоа другите мислења се термини за дебел човек ... плишано мече, чкембар, масло, Миленко и ред други.
Во 2020 само што беше активирана, одма право нечии чувства беа повредени и темата се прогласи за вишок. ...
Ај убеди ме сега дека ултра пропагандата во изминатите 3-4 години нема удел и не сте сите направени пичкици, и заради вас и сличните како вас се цензурираат филмови и едни од најдобрите ситкоми некогаш снимени.
Шо е следно?
Значи едно е некој да те навредува лично, а сосема друго е нафрлање термини на сосема рандом форум каде што никој не покажува со прст спрема некој.Во 2013 не бев член на форумот. А пошто темата беше неактивна до скоро воопшто не сум ја ни приметил. Инаку ќе сум реагирал уште тогаш. Нема никаква врска дали е 2020 или не.
Стојам на тоа дека темата е навредлива. Има луѓе кои за жал ги трпат овие навреди секојдневно и воопшто не им е забавно. На своја кожа имам осетено и јас. Што е следно, да се отвори тема "Термини за луѓе со очила" или "Термини за луѓе со говорна мана"?