Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Мене само ме интересира што ќе се случува во и после зимискиот преоден рок.
Се си мислам дека моментанлите "сопственици" на Вардар сето ова до сега го праваат со умисла и претходни испланирано сценарио.
Минатото позади нас со оваа управа, ми укажува на тоа некако.
Жално е! Трагично!
Овој Вардар со неколку солидни и искусни фудбалери во тимот, може да промовира млади играчи во тимот(како сега што го прави тоа) и пак ќе гази, а и покрај тоа ќе вади страшни играчи.
Тоа е решение на долгорочни стази, клубот секогаш ќе котира високо, ќе имаш двајца/тројца млади играчи секогаш во прв тим на кој можеш да извадиш одлична сума на пари.
Моментално скаутите се насекаде, преголема е потребата од нови и добри фудбалери, а клубови со високи амбиции и пари се повеќе.
Со добри трансфери, а сум сигурен дека со добар тим во управата тоа може многу лесно да се направи, Вардар ќе си ствара ем нова традиција и ќе испишува историја(како со влегувањето во групна фаза) а и ќе си работи на својата иднина, но за тоа треба човек со визија, почит и љубов кон клубот, а вработените да не бидаат хиени кои само чекаат да земаат процент и да исперат пари.

Овој Вардар сега докажува дека таква стратегија функционира, е за жал сеуште на видик нема инвеститор, кој има визија, почит и љубов кон клубот и кон тоа што тој клуб значи за ова земја и неговите навивачи.

Многу лесно може овој клуб да се трансформира во само-одржлив клуб и бренд.
Но, кој да засука ракавите и да работи, а и покрај тоа, тоа да го прави со почит и љубов, тоа некако стана ендемски вид на човек и работник.

Мене само ме интересира што ќе се случува во и после зимискиот преоден рок.
Се си мислам дека моментанлите "сопственици" на Вардар сето ова до сега го праваат со умисла и претходни испланирано сценарио.
Минатото позади нас со оваа управа, ми укажува на тоа некако.
Жално е! Трагично!
Овој Вардар со неколку солидни и искусни фудбалери во тимот, може да промовира млади играчи во тимот(како сега што го прави тоа) и пак ќе гази, а и покрај тоа ќе вади страшни играчи.
Тоа е решение на долгорочни стази, клубот секогаш ќе котира високо, ќе имаш двајца/тројца млади играчи секогаш во прв тим на кој можеш да извадиш одлична сума на пари.
Моментално скаутите се насекаде, преголема е потребата од нови и добри фудбалери, а клубови со високи амбиции и пари се повеќе.
Со добри трансфери, а сум сигурен дека со добар тим во управата тоа може многу лесно да се направи, Вардар ќе си ствара ем нова традиција и ќе испишува историја(како со влегувањето во групна фаза) а и ќе си работи на својата иднина, но за тоа треба човек со визија, почит и љубов кон клубот, а вработените да не бидаат хиени кои само чекаат да земаат процент и да исперат пари.

Овој Вардар сега докажува дека таква стратегија функционира, е за жал сеуште на видик нема инвеститор, кој има визија, почит и љубов кон клубот и кон тоа што тој клуб значи за ова земја и неговите навивачи.

Многу лесно може овој клуб да се трансформира во само-одржлив клуб и бренд.
Но, кој да засука ракавите и да работи, а и покрај тоа, тоа да го прави со почит и љубов, тоа некако стана ендемски вид на човек и работник.
vo pravo si. ne sum navivac na vardar, sepak sum razocaran sto nikoj ne ja popolnuva "dupkata" vo drzavata, a vardar toa bi go mozel najdobro. vo makedonija nema mnogu ziteli, no recisi pola drzava e vo skopje + sve se slucuva na prilicna mala teritorija, od bilo kade mozes da stignes do skopje za maks. 2,5 saati. sepak nitu eden klub do sega ne bil sposoben da bide dominanten koga se vo prasanje talenti i so toa da gi iscrpi moznostite.

da se zemi samo prozorec od 5 godini (da kazeme talenti koi aktuelno se na vozrast od 17 do 23) na nasata teritorija se pojavija deca kako elif elmas, darko churlinov, david tosevski, sefer emini, luka stankovski, vlatko stojanovski, milan ristovski, enis fazlagic, matej cvetanoski, stefan jevtoski, bojan miovski, jani atanasov, dimitar mitrovski, kristijan trapanovski, filip antovski, remzifaik selmani, dzemal ibishi, mario krstovski, marko gjorgjievski, mile todorov, dimitar todorovski, luka trajkoski, todor todoroski, petar petkovski, erdon daci, davor zdravkovski, nikola serafimov, tomce grozdanovski, mario mladenovski, daniel milovanovic i uste nekoi drugi koi momentalno verojatno gi nemam na um.

ne deka site nabrojani se ekstra talenti, ama toa se okolu 30 deca od koi nekoi se ekstra talentirani, a drugite vo najmala raka se materijal za da bidat ili da bea sitnati za 100.000+ vo slucaj so niv dobro da se raboti/rabotese. vardar da bi imal stabilen sopstvenik i dobra sportska uprava dovolno bi bilo edna tretina od najtalentiranite deca od makedonija postojano da se vo klubot (duri dovolno bi bilo da se nosat na vozrast od 14-19 godini) za klubot vo makedonija da bide bez ozbilna konkurencija + da moze da se finansira preku pari od evropa i transferi/trening kompenzacija, a verojatno dolgorocno klubot bi bil i vo plus. tuka ne ni vklucuvam stranski fudbaleri koi bi bile bonus vo slucaj da se nosat kvalitetni ili talentirani.

Абе не си бладајте какви црни трансфери ќе се праеле, ја имаш една од најбедните лиги у Европа, па уште клубот ќе живеел од тоа.
Нема да земат играчи од Војводина, Бачка Топола или Раднички Ниш (Партизан и Цвезда се друг универзум), ќе зеле од Вардар.

"Најголемите таленти" на Вардар се Антовски со дебакл у Хрватска.
Тодороски и сам не знае кај е.
Младеновски факинг втора лига Данска.
Бисерите Димоски и Серафимоски последни на табела у ПМФЛ.
Ибиши и Адем да не ги зборам, господ знае дали и трењираат со прв тим.

Овие без отштета не најдоа саглам клуб, не па некој ќе плаќал за нив.
Младеновски се проба у малце посериозен клуб (Динамо Киев) и за три дена му удриле клоците.

Додека не се средат клубовите инфраструктурно и технички, ќе има некој бедни трансфери како овие на Работнички каде играчот ќе зема повисока плата една сезона и после 4ипол минути изиграни у просек ќе иде по позајмици, како што е случај со Тошевски, Влатко Стојановски, Марко Ѓорѓиевски и што кур ги знам други.

pa "cigancinjata" darboe i freddy (ovoj vtoriov internacionalno gledano ne e nisto posebno, no tipot e tipicno igraciste za otepani ligi kako nasata bidejki e dobar tehnicar i ima pregled, pa si gazi iako veke vo srpska liga tesko bi funkcioniral) im se dvajcata najdobri fudbaleri. so niv vo kombinacija so za naseto prvenstvo solidni fudbaleri kako diack, iseni, bilali i bianor se osetlivo podobri od drugite klubovi osven shkendija. zaradi toa ne e cudno sto sobiraat tolku bodovi bidejki dovolno e redovno da gi gazis poslabite za da bides blisku do vrvot

Super muabet... Nesvakjaat tuka deka Shkupi skoro site afrikanci gi pogodi i imaat dobri menadzeri okolu niv shto im gi nosat. Realno toa vtoro mesto na koe se momentalno definitvno ne e nezasluzheno iako zagubija bodovi kade netrebashe

Абе не си бладајте какви црни трансфери ќе се праеле, ја имаш една од најбедните лиги у Европа, па уште клубот ќе живеел од тоа.
Нема да земат играчи од Војводина, Бачка Топола или Раднички Ниш (Партизан и Цвезда се друг универзум), ќе зеле од Вардар.

"Најголемите таленти" на Вардар се Антовски со дебакл у Хрватска.
Тодороски и сам не знае кај е.
Младеновски факинг втора лига Данска.
Бисерите Димоски и Серафимоски последни на табела у ПМФЛ.
Ибиши и Адем да не ги зборам, господ знае дали и трењираат со прв тим.

Овие без отштета не најдоа саглам клуб, не па некој ќе плаќал за нив.
Младеновски се проба у малце посериозен клуб (Динамо Киев) и за три дена му удриле клоците.

Додека не се средат клубовите инфраструктурно и технички, ќе има некој бедни трансфери како овие на Работнички каде играчот ќе зема повисока плата една сезона и после 4ипол минути изиграни у просек ќе иде по позајмици, како што е случај со Тошевски, Влатко Стојановски, Марко Ѓорѓиевски и што кур ги знам други.
Антовски го пратиле на позајмица во Славја Софија :eek:

Антовски го пратиле на позајмица во Славја Софија :eek:

Да, да. Дечкото тренирал со еден мој братучед, вика на времето бил доста амбициозен, а и сега е, само се заеба што отиде во Динамо, секако дека има потенцијал, ама рано му е за таму...

Да, да. Дечкото тренирал со еден мој братучед, вика на времето бил доста амбициозен, а и сега е, само се заеба што отиде во Динамо, секако дека има потенцијал, ама рано му е за таму...
Голема грешка им е што одат во такви средини, не се дораснати и се гушат во старт. Подобро да утепаат плус по некоја година тука, кој вреди секако ќе се продаде и малку подоцна, вака сега ќе почнат да се враќаат назад, или ете да играат во последниот клуб од табелата во Бугарија.

Голема грешка им е што одат во такви средини, не се дораснати и се гушат во старт. Подобро да утепаат плус по некоја година тука, кои вреди секако ќе се продаде и малку подоцна, вака сега ќе почнат да се враќаат назад, или ете да играат во последниот клуб од табелата во Бугарија.

Да, да и он и Тодороски. Јбг знам дека во Вардар нема да земат пари, али би било супер да почека година дена. Вака оди таму и колку да се труди џабе му е се, кога прво не е од некоја ЕУ земја, а друго нормално дека Хрватот ке форсира попрво свој, него некој од Македонија. Но искрено пак ке кажам, дечкото се труди, а и добро би било за репрезентацијата да излезе на прав колосек, сеуште е млад, не му е доцна.

Да, да и он и Тодороски. Јбг знам дека во Вардар нема да земат пари, али би било супер да почека година дена. Вака оди таму и колку да се труди џабе му е се, кога прво не е од некоја ЕУ земја, а друго нормално дека Хрватот ке форсира попрво свој, него некој од Македонија. Но искрено пак ке кажам, дечкото се труди, а и добро би било за репрезентацијата да излезе на прав колосек, сеуште е млад, не му е доцна.
Исто и одење во Србија, не може да заиграш во Србија кога по квалитет имаат еден куп такви играчи, као шо викаш, сигурно дека ќе си играат прво нивните играчи. Потоа одат на позајмици и се веќе "мртви" играчи.

Не не брат, лошо се разбираме.
Тимови како Динамо З. Хајдук, Партизан, Цвезда се одлична отскочна даска за таленти, значи за ТАЛЕНТИ, а не за некој што со една помината сезона у ПМФЛ издоминирале играчи како Маневски и Боби Божиновски и мислат дека се таленти.
Па кога идат кај гореспоменативе и реалноста ги лупа од земја, после една сезона бараат друг клуб.

Исто и одење во Србија, не може да заиграш во Србија кога по квалитет имаат еден куп такви играчи, као шо викаш, сигурно дека ќе си играат прво нивните играчи. Потоа одат на позајмици и се веќе "мртви" играчи.

Ау има македонски играчи во Србија некои кои успееја, ама се маткаа по средноразредни клубови. Знам во Сурдулица одеа, али ке се сложам со тебе делумно. Искрено најголем проблем на нашиот фудбал е што не се заштитени, а тоа го мислам во поглед на плаќањето. Друга работа ако излезе за нив дека се таленти, некои полетуваат во небото и кур ги боли понатаму да тренираат. И трета можеби и најважна работа, нема каде да ги гурнат, т. е. да им најдат добра средина. По мене ок е трета лига Италија, четврта лига Германија итн. Ова со тимови во регионов е чист промашај.
Автоматски споено мислење:

Не не брат, лошо се разбираме.
Тимови како Динамо З. Хајдук, Партизан, Цвезда се одлична отскочна даска за таленти, значи за ТАЛЕНТИ, а не за некој што со една помината сезона у ПМФЛ издоминирале играчи како Маневски и Боби Божиновски и мислат дека се таленти.
Па кога идат кај гореспоменативе и реалноста ги лупа од земја, после една сезона бараат друг клуб.

Види вака, Антовски е талент и уште побитно голем работник. Е каде е запнало таму не знам, ама знам дека дечкото дава се од себе да успее.

Ау има македонски играчи во Србија некои кои успееја, ама се маткаа по средноразредни клубови. Знам во Сурдулица одеа, али ке се сложам со тебе делумно. Искрено најголем проблем на нашиот фудбал е што не се заштитени, а тоа го мислам во поглед на плаќањето. Друга работа ако излезе за нив дека се таленти, некои полетуваат во небото и кур ги боли понатаму да тренираат. И трета можеби и најважна работа, нема каде да ги гурнат, т. е. да им најдат добра средина. По мене ок е трета лига Италија, четврта лига Германија итн. Ова со тимови во регионов е чист промашај.
Автоматски споено мислење:

Види вака, Антовски е талент и уште побитно голем работник. Е каде е запнало таму не знам, ама знам дека дечкото дава се од себе да успее.
Ако ништо барем игра стандарно таму.

Ако ништо барем игра стандарно таму.

па подобро у најслабиот клуб у Бугарија, него ли у Вардар или втор тим на Динамо.

Само моментот е што овде на форумов за вакви ко Антовски и Тодоровски, нешто малце над-просечни играчи, посебно овој нсан ги направија дека ќе напраат ала Елмас кариера, ги забележале у прва сезона од ПМФЛ дека двојат хахахахах

И двајцата направија трансфери кај што стварно гледаат дали те бива или не против врсници твои ама вистински таленти, а не против пропаднати фудбалери од ПМФЛ, па после една сезона клоца у гз добија и двајцата.

па подобро у најслабиот клуб у Бугарија, него ли у Вардар или втор тим на Динамо.

Само моментот е што овде на форумов за вакви ко Антовски и Тодоровски, нешто малце над-просечни играчи, посебно овој нсан ги направија дека ќе напраат ала Елмас кариера, ги забележале у прва сезона од ПМФЛ дека двојат хахахахах

И двајцата направија трансфери кај што стварно гледаат дали те бива или не против врсници твои ама вистински таленти, а не против пропаднати фудбалери од ПМФЛ, па после една сезона клоца у гз добија и двајцата.
Епа пак е тоа нивна грешка, сеа со Елмас нормално никој не може да се спореди ама покрај талентот фудбалот бара и други работи. Прво кај нас менталитетот игра голема улога, за да можеш да се наметнеш на Хрват и Србин, поготово во нивна средина треба да си ете баш некој талент, во спротивно ако чекаш само на сопствениот талент си наебал. Друго, им даваат премалку шанси, треба три пати да си подобар од некои нивни за да му земеш место. Не зборувам сеа баш за Антовски туку општо, еве од децава шо се разбегаа ја мислам дека никој не игра никаде, а не е дека не се баш некои таленти. Антовски сега направи 20 години, ако играше сега на тоа ниво во Вардар(или ае ете ради ситуацијата, не знам Ѓорче, Работнички) многу подобро ќе се продадеше и со повеќе шанси таму да напредува, и ќе имал подобра позиција за да почне во нова средина а не да игра во Славја Софија.

А нашите се палат на прва понуда од Србија и Хрватска, и за ситна пара одат таму, мислат дека ако играат по тие лиги ќе имаат шанси да се продадат затоа што ќе ги гледаат повеќе странски агенти, позвучни се клубовите, а не знаат колку е "опасно" тоа и дека на крај ете можеш да завршиш као издуван балон.
Имаше лани еден играч од Борец, Марко Горгиевски, исто вардарово дете, доби понуда од Вождовац и одма ја прифати за сеа таму да не игра ич, а ако останеше во Борец, као шо немаат некој добар напаѓач, прво ќе добиваше искуство, второ на име. Така е со најголем дел од нашите играчи.

• Ми се допаѓа
Reactions: Hoy
А нашите се палат на прва понуда од Србија и Хрватска, и за ситна пара одат таму, мислат дека ако играат по тие лиги ќе имаат шанси да се продадат затоа што ќе ги гледаат повеќе странски агенти, позвучни се клубовите, а не знаат колку е "опасно" тоа и дека на крај ете можеш да завршиш као издуван балон.
Имаше лани еден играч од Борец, Марко Горгиевски, исто вардарово дете, доби понуда од Вождовац и одма ја прифати за сеа таму да не игра ич, а ако останеше во Борец, као шо немаат некој добар напаѓач, прво ќе добиваше искуство, второ на име. Така е со најголем дел од нашите играчи.

Само да те поправам, Марко не се наметна ниту у просечен прволигаш у Србија, сеа игра у втора српска лига у Раднички Пирот, негде и они се последни на табела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom