Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Играјте ја 2:2 крај сеа хаха.

Се надевам извлекле порака после Пелистер, Ренова, Слога.

Да си ебам јазикот поган, 2:1.

А бе Илиќ бе 2-1
Автоматски споено мислење:

Ццц ова е невозможно

Последно уредено:
Вол непелцован, да ти ебам се да ти ебам...
Партизан Драчево има подобра одбрана, мртвото старо им дава гол, како дух го гледаат. Едно 2-8 нека изгубат, ти ебам одбраната неспособна. Тој па Лазаревиќ земал ја рога во корнер, на безопасно нафрлување. Ти бе Илиќ нели имаш уста да му викнеш да ја остави ццц

Како ова не е фаул бе, па овие нашиве гледаат ко мртви. Абе земи пушти му се цела екипа, прати го на интензивна нега, да му ебам мамицата негова.

Не знам што да кажам веќе, по кој пат губиме добиен натпревар. Е баш ова ќе не чини опстанок во лигата.

Дефинитивно треба да се смени Илиќ, па дури и некое дете со потенцијал 2002/3 да заигра подобо ќе биде, вака џабе само бодови се губат. На одбраната нема шо да им се лутиме таа е, свесни треба да сме дека толку можат. На крај пак сум задоволен и со овој резултат, иако можевме многу подобро да го завршиме есенскиот дел сепак не најдоле. Е сеа од пролет натаму секако вака нема да може да се продолжи.

Ау, Илиќ идиоту светски! Успеа да им се помоча на целиот труд на дечките. Нека го бараат од Ѓорче да му пуштат премија за денеска! Наполно си ја заслужи. Вријам уште... не ми се верува што ни смести цепаницава.
Вол непелцован, да ти ебам се да ти ебам...
Партизан Драчево има подобра одбрана, мртвото старо им дава гол, како дух го гледаат. Едно 2-8 нека изгубат, ти ебам одбраната неспособна. Тој па Лазаревиќ земал ја рога во корнер, на безопасно нафрлување. Ти бе Илиќ нели имаш уста да му викнеш да ја остави ццц
Лазаревиќ е невиден трупец во одбрана. Цело време фури по негова страна. Не знам како Тетовка не го увиде досега истото. Многу попаметно е Попзлатанов да се врати на крилен бек.
П.С. Инаку имам инфо од вработен во Град Скопје, дека луѓе од управа (претпоставувам Самоил и Мирко зашто дечково не ги познава) пред некој ден биле да бараат пари од Шилегов, на што овој само кратко им рекол дека по 100 пут им го повторува истото, додека Самсоненко не ги подмири сите долгови, нема денар да префрли.

Да ја имавме само одбраната од ланската година, ќе се боревме за титула и оваа сезона, значи без Аврамовски, Ибиши, Адем и Најдовски од ланскиот состав може ќе бевме шампиони. Мирчевски-Цветановски-Поп Златанов си функционираат одлично напред, а во последно време и Петровиќ и Најденов кренаа форма иако беа очајни на стартот, и со Мицевски прават сосема солидна средина. Ова Лазаревиќ, Мартинага, Чарлстон во одбрана е се дно дна, Илиќ не ми се ни спомнува, очигледно татко му го држи во Вардар, нека си се посвети на школо ко Колевски дур има време, нека учи занает, нема фудбалска кариера во него. Не памтам некој клуб да имал волку ужасна одбрана која директно со киксови го коштала клубот бодови до оваа мера.
Инаку Васоски дефинитивно се повеќе докажува дека моментално е можеби и најдобар македонски тренер, каков мадафакерски потег му беше само ставањето на Петковски на местото на Ѓурковски кога Ѓорче стегна јако после голот за 2-2 :cuc:. Одма се смени играта и спласна таа иницијатива на Ѓорче, на крај можевме и до победа да стигнеме. Тоа е читање на игра од тренер, да беше некој тренерски маг ко Џиџи/Ѓоре во истата ситуација ќе ставеше одбранбен фудбалер, демек ќе чува резултат, сместа трети гол ќе примевме.
Станува се поочигледно судењето на наша штета, речиси нема коло а да нема спорна ситуација со судиите, не знам која би била логиката на некого ваков безопасен Вардар намерно да го оштетува, али премногу грешки станаа за да се само случајност.

Да ја имавме само одбраната од ланската година, ќе се боревме за титула и оваа сезона, значи без Аврамовски, Ибиши, Адем и Најдовски од ланскиот состав може ќе бевме шампиони. Мирчевски-Цветановски-Поп Златанов си функционираат одлично напред, а во последно време и Петровиќ и Најденов кренаа форма иако беа очајни на стартот, и со Мицевски прават сосема солидна средина. Ова Лазаревиќ, Мартинага, Чарлстон во одбрана е се дно дна, Илиќ не ми се ни спомнува, очигледно татко му го држи во Вардар, нека си се посвети на школо ко Колевски дур има време, нека учи занает, нема фудбалска кариера во него. Не памтам некој клуб да имал волку ужасна одбрана која директно со киксови го коштала клубот бодови до оваа мера.
Инаку Васоски дефинитивно се повеќе докажува дека моментално е можеби и најдобар македонски тренер, каков мадафакерски потег му беше само ставањето на Петковски на местото на Ѓурковски кога Ѓорче стегна јако после голот за 2-2 :cuc:. Одма се смени играта и спласна таа иницијатива на Ѓорче, на крај можевме и до победа да стигнеме. Тоа е читање на игра од тренер, да беше некој тренерски маг ко Џиџи/Ѓоре во истата ситуација ќе ставеше одбранбен фудбалер, демек ќе чува резултат, сместа трети гол ќе примевме.
Станува се поочигледно судењето на наша штета, речиси нема коло а да нема спорна ситуација со судиите, не знам која би била логиката на некого ваков безопасен Вардар намерно да го оштетува, али премногу грешки станаа за да се само случајност.
se soglasuvam ustvari so sve sto kaza, ama ne gledam deneska vardar da bil drasticno osteten od sudijata. da sakaa da go ostetat klubot mozea komotno da svirnat ofsajd pri prviot gol. ne bese ofsajd, ama tolku tesno bese so matej sto komotno mozea da svirnat ofsajd bez nekoj da im prefrli so jak argument deka ke bese tesna odluka. edinstvena pogolema greska bese toa na kraj koga mislam deka imase faul na popzlatanov, ama od toa ke se dobiese nesto ko skraten korner sto 95% ne zavrsuva so gol (posebno ako zborime za denesniot vardar bidejki samo filip petkovski ke bese opasen pri prekin, drugite, duri i stoperite, ne se dobri pri vozdusni dueli).

se soglasuvam ustvari so sve sto kaza, ama ne gledam deneska vardar da bil drasticno osteten od sudijata. da sakaa da go ostetat klubot mozea komotno da svirnat ofsajd pri prviot gol. ne bese ofsajd, ama tolku tesno bese so matej sto komotno mozea da svirnat ofsajd bez nekoj da im prefrli so jak argument deka ke bese tesna odluka. edinstvena pogolema greska bese toa na kraj koga mislam deka imase faul na popzlatanov, ama od toa ke se dobiese nesto ko skraten korner sto 95% ne zavrsuva so gol (posebno ako zborime za denesniot vardar bidejki samo filip petkovski ke bese opasen pri prekin, drugite, duri i stoperite, ne se dobri pri vozdusni dueli).
Не, не сакав да кажам дека нешто драстично не оштетиле судиите или дека сигурно ќе беше гол тоа на крајот, меѓутоа дефинитивно беше фаул и тоа фаул со жолт картон, не сум видел во наша лига каде секој минимален контакт за судиите е фаул такво нешто да не се суди. И тоа се повторува доста често во последно време. Со Работнички минатата недела имаше чист пенал над Матеј, посилен контакт него ли пеналот што го добивме со Слога на пример, или Шкендија што ни даде гол од очигледен двометарски офсајд, не дека Шкендија немаше да не победи и без тоа на Градски али ептен очигледна судиска грешка беше тоа, претходно исто имаше неколку спорни ситуации на наши натпревари. Ако е само до слаб квалитет на судиите тогаш ќе имаше грешки и на двете страни, стварно не памтам кога последен пат ние сме фаулирале некого онака, а да не им суделе на противниците фаул, или да направиме очигледен пенал кој не е досуден, или да дадеме гол од голем офсајд. Премногу често се повторува за да биде само случајност, не знам од каде иде зошто пак ќе речам дека не гледам поента некој на ваков Вардар да сака плус да му наштетува, ама осетно се има поинаков критериум помеѓу некои судии кога сме ние во прашање во последно време.

Ја од кога памтам, на Вардар најјача страна му била одбраната. Особено во последниве 10 сезони издоминиравме, од периодот кога влезе Илчо за тренер, па заклучно со прошлата сезона, и во барем осум од нив ја имавме најдобра одбрана во лига. И сега кога го глеа човек ова денес што ни се дешава у одбраната е стварно мачно. Во 5 или 6 меча, не успеваме да го зачуваме почетното водство, што е стварно поразителен податок.

Дечки можете да пишете кој е сега газда на Вардар знам дека Град Скопје одбиваше да го превземе .
Неможам да листам по странициве за да прочитам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom