Cyberpunk 2077

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Јас си купувам, ама РПГ не е мој жанр и иако моменталните импресии ми се позитивни, не очекувам да играм повеќе од 10 саати. Е ако направи да почнам да играм ваков тип на игри, ќе ја купам некст џен верзијата за ПС5 кога ќе излезе.

H

HoT _iCe

Гостин
Игра е :drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:

6 сата ин да хаус, визуелно е факинг masterpiece :D Едино ме нервира што мој монитор е тиња и сас gsync кд иде игра над 60% ми га гаси монитор на секунд, две и га укључи и мора да гу играм без gsync, иначе да имам солидан монитор сас gsync овој е визуелан оргазам на екран.
Има проблеми сас перфроманс, на 1070Ti и рајзен5 3600 ми вади солидни 70-80 фпс на медиум сеттингс, 1080п ама има доста моменти кд падне на 40-50 и знае да сецне ама верују дека брзо ќе се среди сас пачеви, не постои игра без овакво нешто.
Али само како изгледа, чуди ме и толко ФПС што имам, свака част.
Вожња ипол, случамо се за месец дна.
:backa:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368
Malku me razocaruva sto e 40 50 saata playtime, mislam na glavna kampanja, ali ok, sekako deka ke ja zemam, ja cekam bukvalno so godini. Alo, kakov Kianu Rivs, igrava e Bladerunner like, baska CD project. Isto, na konzoli grafikata bila sranje u sporedba so pc, ama toa ne e nesto neocekuvano.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Купете ја бе, не се циганчете.
Цените се наменети за западен пазар. Кога цените ќе бидат наменети за наш пазар, тогаш ќе се купува. Не може исто да искешира и Американец и Македонец, коа дете од шестто одделение у Америка има поголем џепарац од full time вработен у Македонија.

Дотогаш Замунда.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.103
"Да ја пробам, ако е добра ќе ја купам." - најголемата лажга.
Немора да значи.
Вичер 3 ја пробав десетина часа па ја купив на стим.Ретко е тоа ама се купуваат и така игри.

Има и девелопери некад на торент намерно ја пуштаат,па луѓе од почит ја купуваат играта после и креваат ревју ради гестот.
Автоматски споено мислење:

Не може исто да искешира и Американец и Македонец

Дотогаш Замунда.
Проблемот е што тука е поскапо оти плаќаме во евра а они во долари(пример на steam).Истата бројка е 59.99.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.520
Поени од реакции
18.368
Цените се наменети за западен пазар. Кога цените ќе бидат наменети за наш пазар, тогаш ќе се купува. Не може исто да искешира и Американец и Македонец, коа дете од шестто одделение у Америка има поголем џепарац од full time вработен у Македонија.

Дотогаш Замунда.
Zoso be takov Sutka mindset? Ako si Makedonija pa ne igraj video igri, igraj zmurka nadvor. Ne vikam ja 4000 ili 5000 da lupnes za igrava, ama moes da ja nacekas na popust. Mene primer ne mi e zal da lupnam 50+ plus evra za igra, ako treba od drugo ke skratam, ama kejfot cena nema. Baska sto ova veruvam deka e remek delo od igra, barem polovina od Witcher da e, ke vredi za parite.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Дотогаш Замунда.
Ако сакаш да ја имаш сега и одма да, иначе имаш блек фрајдеи, летни, пролетни, божиќни, новогодишни и секаков вид други попусти, имаш сајтови како Humblebundle, HrkGame и еден куп други, прекрасни игри за 50,60 до 90% помала цена од првичната.

Јас бев „пират“ од дете до некаде пред 3-4 години, секако има влијание и тоа да си имаш личен доход, но 95% од игрите кои ги имам сега инсталирано ми се купени, и ниедна не ми е платена по полна цена, може нема ми се изиграни AC Valhala, Red Dead Redemption 2 и Cyberpunk во 2020-та, ама и онака немам толку слободно време веќе.

Иронијата е што игрите ми се купени, а Виндоусот и Офисот се пиратски :P

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Zoso be takov Sutka mindset? Ako si Makedonija pa ne igraj video igri, igraj zmurka nadvor. Ne vikam ja 4000 ili 5000 da lupnes za igrava, ama moes da ja nacekas na popust. Mene primer ne mi e zal da lupnam 50+ plus evra za igra, ako treba od drugo ke skratam, ama kejfot cena nema. Baska sto ova veruvam deka e remek delo od igra, barem polovina od Witcher da e, ke vredi za parite.
Ако сакаш да ја имаш сега и одма да, иначе имаш блек фрајдеи, летни, пролетни, божиќни, новогодишни и секаков вид други попусти, имаш сајтови како Humblebundle, HrkGame и еден куп други, прекрасни игри за 50,60 до 90% помала цена од првичната.

Јас бев „пират“ од дете до некаде пред 3-4 години, секако има влијание и тоа да си имаш личен доход, но 95% од игрите кои ги имам сега инсталирано ми се купени, и ниедна не ми е платена по полна цена, може нема ми се изиграни AC Valhala, Red Dead Redemption 2 и Cyberpunk во 2020-та, ама и онака немам толку слободно време веќе.

Иронијата е што игрите ми се купени, а Виндоусот и Офисот се пиратски :P
Купувам игри на попуст, no man's sky ја земав пред една недела за Блек фрајдеј :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
@HoT _iCe со што класа играш?
Срц,

ти беше едино истрајна и искрена, затој сам овдека и пораснаја читајќе мудрости на Сусаро, Разиел а на фудбал подфорум пцују си мајке сас Пеју и дружину, генијално искрена дружба како нигде другде сас људи што не ги ни знам ама знам дека су ТОП људи.

И ти успеа и тија људи да ги направиш да се осеќав дека не припадав туј, мислим свака част, како некој што е „муштерија“ на овј форум, срамно е кд читам лажни вести и изговори зашто исти људи су намавани ама едно нешто знам, ништо нема да биде исто.

Ја одамна се осеќам дека не припадам туј, прво што зашто пишују на кумановски и стално ми е потенцирано дека сам непожељан због тој, што због други причине ама увек сам се завраќаја због тија људи кои су „отстранети“ а толерирав се тролови, лажни вести типови, бугари и слични ама тој е.

Ама истина е една без разлике колко изговори ќе се измислив дека тој такој не е и искрено овој е само навестување за тој што ќе следуе, пошто пример е покажан, утврден, не се знаев границе, за све има цена.

Иако би ја сакаја да си се претплату да си га редовно пцују Анона у сваку тему, ем немам паре, ем не е ни до толко лош иако е забеган ама едно нешто само ќе додаду, овој е мој заѓан клик и мој заѓан пост на форум, на најмилу тему што пуно пут ми е била филтер и заѓња љубав, фала ти за убави времиња и успомене, фала ти што успеа да запознам топ људи и фала ти што ми помогна много да се оформу како карактер.

<3
Никад нема да дознаеме :(

Kajgana Shop

На врв Bottom