Cyberpunk 2077

H

HoT _iCe

Гостин
па тој е много добро ако е такој, ако е толко дубока игра
GameSpew - Richard Seagrave - 10 / 10
Cyberpunk 2077 isn’t perfect, but it is ambitious. It marries a gripping story with a huge open world absolutely dripping with atmosphere; one in which, after fifty hours of gameplay, I still feel like I’ve only scratched its surface. Even now I’m itching to jump back in and complete yet more side jobs, not only because they’re enjoyable, but also just in case they offer V more options when it comes to ending their story.
Gameblog - Gianni Molinaro - French - 10 / 10
Cyberpunk 2077 is a new masterpiece from CD Projekt RED, a huge, dense, vibrant, colorfoul and dark Sci-Fi RPG that any fan of the genre should step in. First because it will provide the sensation that the story really depends on you choices and that you have everything you need for your playstyle. Then because streets, stores, buildings, inhabitants of Night City won't get out of your head easily. You'll be happy to interact with Keanu Reeves, but the real star is this city and all it provides in terms of atmosphere, game mechanics and stories.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.699
Поени од реакции
4.546
Yep.
Missed opportunity, plus sto po stil izgleda deka e najblisko do GTA V, sto znaci deka najdobro bi bilo trekjo lice ama ete..
Но ако не се лажам, вакво нешто нема досега, па да видиме...
Бајдвеј и јас не сум хајпнат, а играта е прехајпната до даска! Мислам дека нема да излези нешто што ќе го здрма гејминг светот (а така се очекува).

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
najgolema greska za igrava e sho e FPS.

tolku customizacija, sho mozes da ja vidis samo na inventory screen.
Мене мислам дека тоа ќе ми биде еден од поголемите проблеми.

Можеш да го видиш во огледала и некои кат сцени, ама моментално имало проблеми и не ти го покажувало ликот секогаш баш така како што ти е направен :D

H

HoT _iCe

Гостин
Но ако не се лажам, вакво нешто нема досега, па да видиме...
Бајдвеј и јас не сум хајпнат, а играта е прехајпната до даска! Мислам дека нема да излези нешто што ќе го здрма гејминг светот (а така се очекува).
Од кој аспект немало?
Од аспект на game mechanics мислу дека нема да биде нешто ново или до сга невидено, мислу дека тој што га хајпав дека га немало до сга е story telling и world building, игра повише влече на холивудски филм и вожњу, неверују дека ќе добиемо механике и гејмплеј што е до сга невиден ама дека ќе биде како филм, мислу дека на тој хајпав највише.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
What Cyberpunk really is, however, is a big open-world action role-playing game. What it’s not is a look at gaming’s future. Instead, it feels like a summation of where we’ve come in gaming since the Xbox 360 generation. It feels like a game built by people looking around to see what works — like Grand Theft Auto’s open world, Watch Dogs’ hacking, Assassin’s Creed’s quest-filled maps, Fallout’s combat and character progression, Mass Effect’s dialogue system, Batman: Arkham Knight’s crime scene investigations, and every games’ skill trees.

At the same time, Cyberpunk doesn’t try much new. It feels big and expensive — and getting all of these parts to fit together seems like an impossible challenge. But because of this, Cyberpunk 2077 is a glimpse at where we are and not what is next.

O

ob1

Гостин
I'm fine with this.
Ептен сум хајпнат и мислам дека ќе добијат тоа што се надевав, а тоа е се што е најдобро од другите игри да биде перфектно имплементирано во Cyberpunk.
Не очекував гејминг револуција или нешто невидено до сега.
Со оглед на тоа што нема да ја играм на release date, до моментот кога ќе ја играм, очекувам сите бакови и проблеми во играта да бидат средени со пачови.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ако е навистина така како што пишува во ривјуата кои ги сподели @HoT _iCe, воопшто не е битно што CP2077 не носи нешто револутивно во гејмингот. Крај краева, зошто би очекувале играта да е гејминг револуција?

Не се сомневам дека играта ќе биде лудило, ненормално добар свет, сигурно ќе има предобри карактери (главни и споредни), интересни главни и споредни квестови. Уште ако има потенцијал за преигрување, мераци. :D
Ако не ви се игра играта на почеток поради баговите, почекајте некоја недела, ќе има пачови, ќе ја средуваат "on the go".

H

HoT _iCe

Гостин
Ако е навистина така како што пишува во ривјуата кои ги сподели @HoT _iCe, воопшто не е битно што CP2077 не носи нешто револутивно во гејмингот. Крај краева, зошто би очекувале играта да е гејминг револуција?

Не се сомневам дека играта ќе биде лудило, ненормално добар свет, сигурно ќе има предобри карактери (главни и споредни), интересни главни и споредни квестови. Уште ако има потенцијал за преигрување, мераци. :D
Ако не ви се игра играта на почеток поради баговите, почекајте некоја недела, ќе има пачови, ќе ја средуваат "on the go".
Па има најголем хајп, до сга мислу дека не е имало игра сас поголем хајп од СП, плус маркетинг тим им е страва иако игра још не е искочила, скоро свак просечан гејмер знае што е CP2077. Сас такв хајп следуев и огромни очекувања што ја мислу дека ќе биде обратно, много хејтери ќе има и много разочарани пошто сами си створива очекувања што нема да им се испунив.
Ја само сакам солидан Witcher 3 gameplay, да се искључу од живот и све барем едни солидни 50 сата и задовољан сам.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.699
Поени од реакции
4.546
story telling и world building

Па да, конекцијата помеѓу тие три работи во секој случај.

А да бидам искрен - мислам и дека самите пролонгирања и го дуеја хајпот.
Не дека не изгледа заслужна за хајп, далеку од тоа, но мислам дека мал дел е и психолошки фактор

this is how I feel it... :icon_mrgr:

H

HoT _iCe

Гостин
Што знам, мене ме нервираше константан delay, не изгледа професионално, требаше у Април да искочи, барем сга кд ќе искочи треба да биде picture perfect што викав а не неоптимизарано срање сас багови што још на неискочену игру, људи ќе чекав day 1 patch.
Немав никакво оправдање.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Што знам, мене ме нервираше константан delay, не изгледа професионално, требаше у Април да искочи, барем сга кд ќе искочи треба да биде picture perfect што викав а не неоптимизарано срање сас багови што још на неискочену игру, људи ќе чекав day 1 patch.
Немав никакво оправдање.
А мораш и да земеш предвид дека има пандемија од март месец. Не е единствен фактор, ама многу важно.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.699
Поени од реакции
4.546
А мораш и да земеш предвид дека има пандемија од март месец. Не е единствен фактор, ама многу важно.
Да ама па и не мора да значи.
Исто беше и со Вичерот, 2014 требаше да излези првично.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667

Изгледа предобро (знам, вакви трејлери секогаш се повеќе нашминкани :D ).

Kajgana Shop

На врв Bottom