Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.807
Не го слушнав за тоа, околу вакцините кажа убав муабет, исто така и за оние сорос теории за истребување на населението, за непотребното препишување на сумамед итн.
... ако не си слушнала, еве читни!

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Нов црн рекорд
46 починати
Најмладиот имал само 28 години.
Филипче ќе смирува....имаме слободни кревети......да, со овој интензитет на дневно починати брзо му се ослободуваат креветите.
Петти сме во свет....и се ближиме на Шпанија, набрзо ќе ја престигнеме....тогаш ќе бидеме четврти.

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
17.356
Поени од реакции
19.821
Лажна вест може да е дека вечер има баба Рога, или не излегувај вечер, може да те земат цигани. Порано и јас сум верувал на вакви ствари, сега сум повозрасен, и не верувам, исто и во дедо мраз.
Некој може да каже, од денеска важи нова медицина, сите стари правила за тестирање на нова вакцина 5-10 години не важат, ќе направиме цела процедура, документација околу новите правила отсега тестирањето е 3 месеца ;) . Ние сме министерство на вистината, кој ќе проба да оспорува е конспиратор, државен непријател, шири лажни вести, антиваксер, ќе биде прогонуван кривично, со целата строгост на законот.
Лажни вести се НСР, СЗИ, целата таа банда ултраглобалисти, тој западен конгломерат.
И доктор Менгеле, Адолф Хитлер, Мулан Абдула Омар, إبراهيم عواد إبراهيم علي البدري
/Ибрахим Аввад Ибрахим Али ал-Бадри/ или по ново أبو بكر البغدادي‎‎ /Абу Бакар ал-Багдади/
носеле закони, правила наредби за заштита на државата, но дали сето тоа биле правилни наредби, комисии за лекарства, вакцини.
Под претекст на бабароги и ковид буби, ги затвориш сите по дома, тоа е дефакто аутосорсинг на затвор или концентрационен логор, прогонуваш болни од вошки, сида, туберколоза, ги наоѓаш ловиш и ставаш во затвор или домашен притвор, ги притискаш да се вакцинираат со нова револуционерна вакцина, нов принцип на работа, РНК кодирана, се прикачува кон твоето ДКН и го мења, после самиот организам ќе се борел со ковид бубиве ;) . Работиве се изјаснуваат, Русија Индија, Кина ја знаат целта на тие ултраглобалисти, си прават своја класична вакцина, може само да претпоставуваме каков дополнителен код би додал некој супер злосторник во вакцините.
Долга тема е тоа, но сублимирано е опишано од академик Михаил Коваљчук претседател, на институт Курчатов, ако Бобан Нонковик е новинар ебиветар, академик Коваљчук проектира мартријали за космики техологии, термонуклеарни реактори /прототипот го прават во ЕУ/, цел куп јаки ствари, штом Шојгу го слуша може и вие да го изгледате.
Не можам сега да го читам овој долг пост шо си ме цитирал, фудбал ќе гледам, попосле ако ми се вдај време

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.807
Нов црн рекорд
46 починати
Филипче ќе смирува....имаме слободни кревети......да, со овој интензитет на починати брзо му се ослободуваат креветите.
... ова „имаме слободни кревети“ ме потсетува на хотелски соби во букинг некаде на море „ last minute“,:confused:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
... ова „имаме слободни кревети“ ме потсетува на хотелски соби во букинг некаде на море „ last minute“,:confused:
Мене ми се гади од тоа "имаме слободни кревети" кога ќе го слушнам. Баш така.....LAST MINUTE....побрзајте со резервациите. Не е етички што така се изразуваат.
А го гледам г-дин Филипче (д-р не можам да го наречам).....се свињосал....гага храна, полн џеб, гради згради......битно најавени беа 16 монтажни болници, мој термин за сите...итн. Тоа беше се ЌЕ биде...ниту биднало, ниту ќе биде. Кешарица мора да игра, па макар умирале дневно и по 200 лица.

Последно уредено:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
citam-pisuvam...FILIPCE ZNACI ZIV SUM...pa da prasam
veke vakcina za K19 napravile de Rusite,de Kinezite,de Englezite i drugi,
kade sme nie,kade e Makedonija so proizvostvo na domasna vakcina protiv K-19
pa neli gi imame site uslovi,farmaciski fakultet,farmaciska fabrika,farmaciska priroda-bilki i dr.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.496
Поени од реакции
18.518
Нов црн рекорд
46 починати
Филипче ќе смирува....имаме слободни кревети......да, со овој интензитет на дневно починати брзо му се ослободуваат креветите.
Петти сме во свет....и се ближиме на Шпанија, набрзо ќе ја престигнеме....тогаш ќе бидеме четврти.
Словенија не стасува со смртноста, со буџет за здравство колку буџет на цела Македонија.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Мене ми се гади од тоа "имаме слободни кревети" кога ќе го слушнам. Баш така.....LAST MINUTE....побрзајте со резервациите. Не е етички што така се изразуваат.
Ако си хоспитализиран во овие наши државни болници веќе натаму ти е чиста лотарија.
Да не дојде до тоа, ко шо пишав ова е како автомобил на удолница во лер.

Пролет и летото кога можеш да отвориш прозори и да има природна вентилација не затворија и економијата падна за повеќе од 10%. Сега кога секој трет што сретнеш утре ти кажува дека е позитивен само еден твит ќе прочиташ од Филипче дека се е под контрола и стабилно. Не дека има фајде и да го гледаме.
Пред избори пресови, медиумска покриеност, триста чуда. Поминаа изборите за еден месец и пресовите магично исчезнаа. Човечкиот живот кај нас вреди само пред избори, односно се преправаат дека се грижат чисто ради гласови.

Па и ова што гледав проекции на интернет најискрено се надевав дека се точни и бројките ќе паднат.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Словенија не стасува со смртноста, со буџет за здравство колку буџет на цела Македонија.
Ги гледам и нив....не се арни.
Клиничкиот центар во Љубљана, само за лекови троши колку што е буџетот на Фондот за здравство на Македонија. За медицински персонал таму и кај нас....илузорно е да споредуваме.
Автоматски споено мислење:

Ако си хоспитализиран во овие наши државни болници веќе натаму ти е чиста лотарија.
Да не дојде до тоа, ко шо пишав ова е како автомобил на удолница во лер.

Пролет и летото кога можеш да отвориш прозори и да има природна вентилација не затворија и економијата падна за повеќе од 10%. Сега кога секој трет што сретнеш утре ти кажува дека е позитивен само еден твит ќе прочиташ од Филипче дека се е под контрола и стабилно. Не дека има фајде и да го гледаме.
Пред избори пресови, медиумска покриеност, триста чуда. Поминаа изборите за еден месец и пресовите магично исчезнаа. Човечкиот живот кај нас вреди само пред избори, односно се преправаат дека се грижат чисто ради гласови.

Па и ова што гледав проекции на интернет најискрено се надевав дека се точни и бројките ќе паднат.
Јас сум сигурен сега да имаме некој нови избори.....ваучери за зимување ќе делат.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Јас сум сигурен сега да имаме некој нови избори.....ваучери за зимување ќе делат.
Се задолжија цела милијарда за да се спремат за есенскиот бран. Луѓето умираат за вода и кислород пошто се празни боците. Фаќаат луѓе врски за може заболен после 10 дена да му дозволат да се избања таму. Пошто и тоа не им даваат.

Ваучери ако се продаде набрзина некое државно претпријатие, веќе не се исплати да ни дадат кредити. Освен некој со огромна камата или девалвација да направиме.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Parite ot skenirani smedki kogake gi pustat znaeli nekoi? i so bidna so tie 4ti merki po 6.000denari za makedonski proizvodi? Ima il nema?

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Зошто повеќе не ја спомнуваат Кина никаде, каква е ситуацијата таму, се имунизираа ли веќе до кај се што се?

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.555
Поени од реакции
2.922
Зошто повеќе не ја спомнуваат Кина никаде, каква е ситуацијата таму, се имунизираа ли веќе до кај се што се?
Кога некој ќе те заебе јако нема да сакаш да си имаш работа пак со него.

Kajgana Shop

На врв Bottom