Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Оти да нема ?
Заштото едните са словени, другите германски племинja, второ германците склучиха договор со СССР да си поделат Полска, трето от германците почна целата ВСВ. Нема место за споредба просто.
Автоматски споено мислење:

Не знам што очекувате вие. Лаете цело време дека македонската нација била измислена, јазикот бил измислен бугарски дијалект, и после сте шокирани оти во Македонија имало омраза кон Бугарите и Бугарија. :D

Нема потреба некој да плаќа за омраза кон Бугарија или дип стејт да работи. Вие одлично си ја бркате работата:D
Интересно е како ставове на поединци сакате да ги претворите во став на државата. Еве тоа е дел от проблемот. Разбирам дека ова е Балкан и мора да харикираме сите,но сте далеку от вистината.
Па гледаме дека таа омраза во почетокот на македонската држава ja немало, даже наспроти вашите комунисти сакали со бугарските комунисти, а не со jгословенските. ;)

Кои се тие божемски предности. Повторно да се кренат Албанците незадоволни од начинот на коj Македонците jа водат политиката со браќата на исток бидеjќи тоа резултира во блокада на патот кон ЕУ?
а да воведе ЕУ секоја година по 3 држави да испаѓаат од ЕУ, како во спорт што се испаѓа од лига :cool:

http://off.net.mk/links/nabrzinka/92666

През 1989 г. Красимир Каракачанов е набелјазан от Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсија. Тој е определен за „подходјашт" при проучване за придобиване на агентура по линија на „промакедонски национализ'м" от средите на младежта. По това време е студент III курс и пројавјава интерес к'м македонскија в'прос. Заедно с'с свој с'студент посештава редовно сбирките на Културно-просветен клуб (КПК) „Гоце Делчев", к'дето е избран за зам.-председател на младежката секција.

Не разбирам потполно али колку што можам да разберам пиши дека "врбувал" студенти со Промакедонски Национализам па после ги пријавувал кај службите
Не пише тоа. Грешно си разбрал.
Пише дека е проценет како добар за борба против идеологическата диверсиjа и "промакедонскиот национализам". Барали са младинци, кои да ги офрлат како агенти, па тоj е бил студент III година. Заедно со своите другари одели редовно на состаноци на Културно-просветен клуб "Гоце Делчев ",а истиот е избран за зам. председател на младинците.

Па гледаме дека таа омраза во почетокот на македонската држава ja немало, даже наспроти вашите комунисти сакали со бугарските комунисти, а не со jгословенските. ;)

Еееее Фими, Фими. Тоа е тоа, што не го разбирате.

Баба ми била родена во 1898 година. Кога сум се родил јас некаде пред 50 години, сакале да ме крстат Борис.
Таа му рекла барајте му друго име, Борис како Бугарскиот Цар нема да се вика.

Значи ако е така како што викате вие дека сите се сметале за Бугари, што мислиш ти сега, што мразела таа? Го мразела Царот? Ги мразела фашистите? Или ги мразела Бугарите?

И да ти напоменам во 1945 комунистите му го земаат сиот бизнис на баба ми и дедо ми.

Немогуче бидеjќи има да се десеткува униjата :pos:
како во Премиер лига, секоја година испаѓаат 3 најлоши а влегуваат 3 најдобри од чекалната ( пониска лига)
Тоа би било добро за полошите членки за да можат да ги тргнат корумпираните политичари....

Jас како што jа гледам работата скоро да нема доволно спремни нити во чекална да влагат. Сите надвор се некако сумливи и проблематични. Инаку реално проценето Македониjа има жители колку некоjа metropolitan area во ЕУ. Така да и да се упика теоретски влиjанието ќе биде минимално, ама не е тоа поентата, него ако кажам што мислам за етничкиот состав можда нешто несоодветно ќе испадне.

Кога сум се родил јас некаде пред 50 години, сакале да ме крстат Борис.
Еве видиш. Ти реков jас дека од почеток уште си малер. Сите дечки што ги знам и се викат Борис се паметни.

Еееее Фими, Фими. Тоа е тоа, што не го разбирате.

Баба ми била родена во 1898 година. Кога сум се родил јас некаде пред 50 години, сакале да ме крстат Борис.
Таа му рекла барајте му друго име, Борис како Бугарскиот Цар нема да се вика.

Значи ако е така како што викате вие дека сите се сметале за Бугари, што мислиш ти сега, што мразела таа? Го мразела Царот? Ги мразела фашистите? Или ги мразела Бугарите?

И да ти напоменам во 1945 комунистите му го земаат сиот бизнис на баба ми и дедо ми.
Не, не идеално се разбираме.

Па гледаш, еве... не си ти Борис, но Борис I седи во Св. Наум во Охрид. Седи си во пресвета Богородица Перивлепта надписот и во Охрид и во Битола и во Прилеп и во Скопие, па уште и уште...па седи и споменот како Карев се обратил во Крушево ,па седи си и како неговиот син бил градоначалник на Крушево 1941-1944 ,па внуките на Гоце Делчев како били гадоначалници во тоа време исто... от тоа нема бегане.

Кога прочита, дека сите се сметали за бугари?

Па знаеш,реваншизмот на таа власт после ВСВ не подпибарала многу многу. Ке треба понекога да си патиш и от своите.

Последно уредено:
Тие мислат дека сите држави како нив функционираат со апсолутна власт на службите. Нивните служби ги вметнуваат сите политичари, новинари, телевизии, уметници итн. уште од памтивек. Па во секоја изјава на Македонец бараат служби. Дури и тресат зелени дека Комисијата била под контрола на претседателот на нашата служба. :pos:
Тие го измислија врховизмот, ги испоубија сите Македонски револуционери со хушкање и шпиунирање. Почнаа од Гоце па продолжија со Сандански, Ѓорче, Александров, Протоѓеров, Чаулев, Ковачев, Влахов, Шарло итн. Сиве овие Македонци се убиени во неразјаснети околности и од поданици на бугарскиот двор. Па дури и со новиве информации кои излегоа од бодигардот на Милошевиќ во врска со атентатот на Глигоров 90% сум уверен дека и него се обидоа да го смакнат. Тоа им е нив во крвта. Сите Македонски револуционери кои се бореа за Македонија, сиот тој цвет на Македонштината го испохушкаа и испоубија со врховизмот како најголемото зло на Македонскиот народ и Македонската државност.
Тоа е една гнасна азијатска багра која работи на принципот на блискоисточните племиња, со тероризам и агресија. Биле и ќе останат наши најголеми душмани и негатори.

... ги испоубија сите Македонски револуционери со хушкање и шпиунирање. Почнаа од Гоце па продолжија со Сандански, Ѓорче, Александров, Протоѓеров, Чаулев, Ковачев, Влахов, Шарло итн. Сиве овие Македонци се убиени во неразјаснети околности и од поданици на бугарскиот двор. ..
не

127541581_2517641138534673_6095598278468529746_n.jpg
127674668_10220273756611562_6299372117443876033_n.jpg
127771197_384686292949831_6156204761157601279_n.jpg
127874930_10157746779493837_2939872146596077521_n.jpg
IMG_20201016_232102_818.jpg
Ако се уште на некој не му е јасно со кој преговара заев и за што преговара, бугарите не биле фашисти, сигурно демократи и борци за човекови права биле. Ова што го бараат бугарите, а нашиве суртуци го прифаќаат е преседан и амнестирање на фашизмот и сите злосторства во негово име.

Прегледај го приврзокот 277074
Прегледај го приврзокот 277075
Прегледај го приврзокот 277076
Прегледај го приврзокот 277077
Прегледај го приврзокот 277080
Ако се уште на некој не му е јасно со кој преговара заев и за што преговара, бугарите не биле фашисти, сигурно демократи и борци за човекови права биле. Ова што го бараат бугарите, а нашиве суртуци го прифаќаат е преседан и амнестирање на фашизмот и сите злосторства во негово име.
Aбе он и името ви немаше да мени амо го смени...И ова ке го проголтате како името

Не, не идеално се разбираме.

Па гледаш, еве... не си ти Борис, но Борис I седи во Св. Наум во Охрид. Седи си во пресвета Богородица Перивлепта надписот и во Охрид и во Битола и во Прилеп и во Скопие, па уште и уште...па седи и споменот како Карев се обратил во Крушево ,па седи си и како неговиот син бил градоначалник на Крушево 1941-1944 ,па внуките на Гоце Делчев како били гадоначалници во тоа време исто... от тоа нема бегане.

Кога прочита, дека сите се сметали за бугари?

Па знаеш,реваншизмот на таа власт после ВСВ не подпибарала многу многу. Ке треба понекога да си патиш и от своите.
Овие коњски сонови за наводно требење на Бугари можеш на твитер да твиташ, тука не. Во Пиринска Македонија после 1934 масакр напрајвте. Не дозволуваа фашистите чествување на Илинден, како и на Македонските дејци: Гоце, Сандански, Александров. Потоа после крајот на ВСВ комунистите го продолжија делото на фашистите. Ја уништија Македонската народна федеративна организација, избришаа 180.000 Македонци за миг. Во периодот после расколот Тито-Сталин па дамбетер. Се формирааат еден куп Македонски братства и групи со парола слобода на самоопределување на Македонскиот народ. Само во 1951 и 1952 околу 300 лица пребегнуваат на наша страна. Претходно во 1949 има 195 уапсени лица во Г.Џумаја, Петрич и Св.Врач, како и околните села. Во истиот период после расколот биле убивани на лице место лица кои сакале да пребегаат во НРМ, претежно младинци. Потоа на 14.11.1949, 43 транспортни вагони биле користени за интернирања на повеќе од 100 семејства од ПМ во другите региони на Бугарија, под изговор дека слушале Радио Скопје и биле ,,Југословенски симпатизери".
Потоа граничните официри се однесувале како на окупирана територија, во извештаи се зборува за силување на жени, како и за барања од граничарите за тотално затворање на границата меѓу НРМ и НРБ.

Све ова во едвај 5-6 години се случувало, имам и уште вакви податоци и еден куп други конспиративни групи и братства на Македонците кои биле разбивани: Организација за Обединување на Македонија(ООМ), Движењето за самоопределувањето и признавањето на македонската нација во Пиринскиот дел(1968-1971), ВМРО независна(1968-??), НМО, НМДС, КЧПМПМ-Благоевград итн. итн.
Вкупно тука се работи за 10-тици илјади Пиринци кои во периодот на комунизмот учествувале во друштвава и уште толку кои го јаделе од властите и не влегуваат воопшто во статистикиве.
Пример само во легалната организација МНФО која траела едвај 2-3 месеци пред да биде укината учествувале околу 3000 Македонци со име и презиме.

Како не ви е срам да лажете гниди едни фашистички. Матер му споебавте на Македонскиот народ и уште и уште убедувате дека сте биле жртви и Бугари биле терани од Македонија. Уште еднаш, срам да ви е! Лажговци едни фашистички. Не сте апсолутно во ништо подобри од Грците. Исти гомна сте буквално, само вие затскриени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom