Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
И покажавте среден прст на Меркел и Германија :zver:

Искрено се надевам дека нема да се премислите во последен момент. Така и Грците му покажаа среден прст на Буш и на САД. Грците беа царој сега се станати нешто поарни од Западен Балкан. Туку вие кај сте, ако треба да одите удолу, кај ќе ви биде дното :D
Уствари сакаш да нема блокада и накраj да го прикажеш тргнатото вето како победа врз Бугарите. Глумиш лудило. Инаку не гледам потреба толку да се турка Македониjа за влез во ЕУ. Доколку добиеш бугарски пасош можеш слободно да шеташ и работиш каj ќе ти текне таму.

Уствари сакаш да нема блокада и накраj да го прикажеш тргнатото вето како победа врз Бугарите. Глумиш лудило. Инаку не гледам потреба толку да се турка Македониjа за влез во ЕУ. Доколку добиеш бугарски пасош можеш слободно да шеташ и работиш каj ќе ти текне таму.

Не бе сакам Захариева да испадни маж и да си достој на зборот. Сакам да има вето.

Не бе сакам Захариева да испадни маж и да си достој на зборот. Сакам да има вето.
Захариева не jа носи одлуката сама, дури други фигури во актуелната гарнитура поголема тежина имат. Него те читам како отворена книга. Преферираш да падне ветото и да се изкурчиш демек видите додека Бугарите доживуват пораз, Македонците се победници.

Захариева не jа носи одлуката сама, дури други фигури во актуелната гарнитура поголема тежина имат. Него те читам како отворена книга. Преферираш да падне ветото и да се изкурчиш демек видите додека Бугарите доживуват пораз, Македонците се победници.
Не бе ти личам јас на сељак како Каракачанов и да се занимавам со простачки работи?

Стварно мислам дека е добро во моментов да има вето.

Многу ќе биде лошо ако се тргни ветото и после ЕУ ги вметне условите од Бугарска страна да бидат пречка на секој чекор.

Не бе ти личам јас на сељак како Каракачанов и да се занимавам со простачки работи?
Башка понекад во одредени испади можда така некако ми изгледаш. Али друга работа е исто битна. Ако комисиjата и понатаму остане заглавена никако да се доjде до чекор напред.

Башка понекад во одредени испади можда така некако ми изгледаш. Али друга работа е исто битна. Ако комисиjата и понатаму остане заглавена никако да се доjде до чекор напред.
Тоа ќе биде повеќе од сигурно. Затоа што секое попуштање сега ќе биде виткање на кичма на желбите на Каракачанов.

Тоа е многу лошо за една нација. Вака е поарно, вие Бугарите секогаш знаете како да не зближите нас Македонците ;)

Мислам има повеќе предности сега да ни ставите вето.

Тоа ќе биде повеќе од сигурно. Затоа што секое попуштање сега ќе биде виткање на кичма на желбите на Каракачанов.

Тоа е многу лошо за една нација. Вака е поарно, вие Бугарите секогаш знаете како да не зближите нас Македонците ;)

Мислам има повеќе предности сега да ни ставите вето.
Кои се тие божемски предности. Повторно да се кренат Албанците незадоволни од начинот на коj Македонците jа водат политиката со браќата на исток бидеjќи тоа резултира во блокада на патот кон ЕУ?

Кои се тие божемски предности. Повторно да се кренат Албанците незадоволни од начинот на коj Македонците jа водат политиката со браќата на исток бидеjќи тоа резултира во блокада на патот кон ЕУ?
Ај доста е сега, нека тера работава ;)

http://off.net.mk/links/nabrzinka/92666

През 1989 г. Красимир Каракачанов е набелјазан от Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсија. Тој е определен за „подходјашт" при проучване за придобиване на агентура по линија на „промакедонски национализ'м" от средите на младежта. По това време е студент III курс и пројавјава интерес к'м македонскија в'прос. Заедно с'с свој с'студент посештава редовно сбирките на Културно-просветен клуб (КПК) „Гоце Делчев", к'дето е избран за зам.-председател на младежката секција.

Не разбирам потполно али колку што можам да разберам пиши дека "врбувал" студенти со Промакедонски Национализам па после ги пријавувал кај службите

Не велам дека фрлате пари за тоа, но определено има кругови што си го шират тоа и тука нема дилеми.
Треба само да видиш како се одвивало 1999, 2005, 2017....винаги имаше jaсно разгоруване со цел процесот да не успее.
Автоматски споено мислење:

Поимено ли ги сакаш. Тоа ако сакаш почнува то журналисти, през универзитетски професори ,през политичари.
Па не сум сигурен во таа теза, дека нема вакво нешто.
Па ке ти дадам пример личен - преди 1 година во Крушево бев. Сликам сграда, старото екзархиjско школо, што е навистина красива сграда.Занесе ме стара жена,што ми разкажуваше за маjка си како школувала тамо. Сликам со другар моj и стар дедо 60 години+ доjде да ми соли памет што правам тамо, што сликам, откаде сум ,а кога чу дека сум от Софиja се започна точно со - колко македонци има во Бугариja, колко имало во Грциja и слично... без збор да му кажам, а само сликам отнадвор. Сведоци имам за тоа.

Не знам што очекувате вие. Лаете цело време дека македонската нација била измислена, јазикот бил измислен бугарски дијалект, и после сте шокирани оти во Македонија имало омраза кон Бугарите и Бугарија. :D

Нема потреба некој да плаќа за омраза кон Бугарија или дип стејт да работи. Вие одлично си ја бркате работата:D

Во иднина ќе има нови изрази како:
"Полошо од бугарско"
"Си го бугаризирал"
"Поминува како низ бугарски гробишта"

Чисто така приjателски спрема приjателите. :)

Во иднина ќе има нови изрази како:
"Полошо од бугарско"
"Си го бугаризирал"
"Поминува како низ бугарски гробишта"

Чисто така приjателски спрема приjателите. :)

“се избугари” е најјака узречица. Многу ми е мило што влезе во дигиталниот речник.

:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom