Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Prvoto izleze kako so treba sega ne red e pobeda so rabotnicki da se pokazat igracite
Ostanuva da si baraat salam trener

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
" Иако не бевме во добра форма, верувам дека ќе ја остваревме главната цел и ќе обезбедиме опстанок. Бевме на добар пат, но сепак немаше доволно трпеливост. " :pos:

„Можеби требаше да останам и да добијам шанси со неколку засилувања во зимскиот преоден рок да се консолидираме, но за жал не се случи тоа. Му посакувам многу успех на клубот, пред сè да ја оствари целта која ја имаше зацртано. Понекогаш таков е фудбалот, суров и неблагодарен“, вели битолскиот стратег.

Slatki mu bea parite ne sakase da si odi ova bese silum prilika se vide vcera posle natprevarot deka coek se izgubi skroz ama toa nie ne sme DH da barame care mozi samo za klubot da si barame care a resenieto bese da se smeni zoce kako prv cekor
Vtor cekor e da pokazat izigraat maski fudbalerite Sreda i konecno da pokazat madinja
Tret i najvazen cekor ke bidi koj ke bidi trener i so toa ke se zane kakvi se ambiciite ako donesat nekoj partal i neproven trener pisi propalo ako racunaat seriozno da smenat nesto treba salam trener so dobro iskustvo CV kako i motivator oti za dzabe ke bidi menvanjeto ako ostani po isto rabotata togas kapinot neka go ostat a za duci, muci tie mozi samo vo skolata da gi priklucat najmnogu ako ne da mu se unisti skolata nego i na site drugi oti decata sto vredat namesto vo Pelister gi pustaat(lazat) vo Akademija Pandev

„Можеби требаше да останам и да добијам шанси со неколку засилувања во зимскиот преоден рок да се консолидираме, но за жал не се случи тоа. Му посакувам многу успех на клубот, пред сè да ја оствари целта која ја имаше зацртано. Понекогаш таков е фудбалот, суров и неблагодарен“, вели битолскиот стратег.

Slatki mu bea parite ne sakase da si odi ova bese silum prilika se vide vcera posle natprevarot deka coek se izgubi skroz ama toa nie ne sme DH da barame care mozi samo za klubot da si barame care a resenieto bese da se smeni zoce kako prv cekor
Vtor cekor e da pokazat izigraat maski fudbalerite Sreda i konecno da pokazat madinja
Tret i najvazen cekor ke bidi koj ke bidi trener i so toa ke se zane kakvi se ambiciite ako donesat nekoj partal i neproven trener pisi propalo ako racunaat seriozno da smenat nesto treba salam trener so dobro iskustvo CV kako i motivator oti za dzabe ke bidi menvanjeto ako ostani po isto rabotata togas kapinot neka go ostat a za duci, muci tie mozi samo vo skolata da gi priklucat najmnogu ako ne da mu se unisti skolata nego i na site drugi oti decata sto vredat namesto vo Pelister gi pustaat(lazat) vo Akademija Pandev

i isto ko ni se zalese vcera deka i rabotnicki bil dolu na tabelata ama nemalo pritisok tamu hahahhaah psihopat vistina pa uste ko rece kako da si odam vie pa odma ostavki barate jas dogovor imam
da ne znaj coek dali da placi ili da se smej

Се сложвам со @Saber Rider дека имаме многу слаб тим и после Беласица мислам сме со најслаб тим во лигата, ова се се просек играчи за во втора лига....
Летнавме многу во облаци после првите 3 кола, а во цела сезона има 33 кола.
Прв бев овде на форумот шо реагирав кога ги избркаја Главевски, Бујчевски, Љамчевски. Место нив иди професорот по физичко Хот и го тинкавме на нив, кој после 13 кола има даено факинг 2 (два) гола, од кој првиот ни самиот незнај како го погоди (чиста среќа).
Ајде за Главевски да не отворам тема (макар шо сигурен сум дека е покорисен од него), ама Бујчевски на местото од Хот до сега ќе даеше сигурно 4-5 гола, за Љамчевски исто неќам да коментирам ама за црнчугата е Жорди Алба, залез на кариера е Бале, оди во втора лига се во ред, ама и со тие години за Кордоба можи лекции по фудбал да дава. Кордоба научи малку јазик, доби пасош овде и остана во Македонија, сите бегаат од тука, тој залутал, шта речи, ПОД просечен лев бек, кој и во втора лига би делел минутажа со друг....

Ете го сменаја Штерјовски, каде според мене и да дојди другиот кој било да е, нема, ама буквално ништо да се смени, се по старо ќе си биди, ниту ќе влезиме во победничка серија, ниту пак ќе се бориме за висок пласман, опстанок ако избори оваа екипа е кец на десетка, ама ќе биди ептен тешко и ќе треба многу, многу борба....
Јасни ни е на сите кај квичи работата, рибата смрди од глата, не од опашката !
Никаква управа, луѓе во клубот кои се далеку од фудбал, туку газди на угостителски објекти, спонзори да не зборам, со општински буџет толку е максимумот.
Нема пари клубот за нешто повеќе, можи до сеа е исплатено се кон играчите, ама со овие средства и овие играчи шо се нафатиле тука да играат толку е - колку пари, толку музика.
И после 1 месец ќе се кара по другиот тренер дека нема резултати и успех.

Кога нема резултати клубот, јасно е дека првиот кој јади клоци е тренерот, тој е прв на пик, не дека го бранам нешто Штерјовски, воопшто не го бранам и смената е сосема ок, ама друг е проблемот во ФК Пелистер.

Кордоба научи малку јазик, доби пасош овде и остана во Македонија, сите бегаат од тука, тој залутал, шта речи, ПОД просечен лев бек, кој и во втора лига би делел минутажа со друг....
Во негова одбрана - он првично е стопер, не лев бек. :D

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Не се сложвам со Пеце дека и да се смени тренер исто ќе биди тоа никогаш ниакде не било можи да биди подобро или полошо а како ќе биди зависи од управата ако донесат салам тренер 100% ќе биди подбро сега најважно да се ослободат играчите и почнат да играат па за друго ќе видиме после со нов тренер и на зима со засилувања
Друга работа исто така не се сложувам дека нема пари оти се е платено до сега денар не се борчи редовно плата премија карантини ручек спиење шо треба поќе од управата да не беше борчот од минатата управа буџетот че беше многу поголем ама тоа е друга и долга приказна никогаш да не се повтори!
Ме знам оти јас имам уште многу надеж ако се знак фактот дека двајца играчи месечно се плаќаат колку цел тим(сите играчи) во фудбалскиот клуб плус стручен штаб и доктори, економ, секретар има надеж само како што реков сега треба салам тренер и три четири салам засилувања во оваа отепана изедначена лига шо со серија две три победи си горе има уште многу време сега е најважно да издржат играчите уште овие 5 кола прво Среда со Работнички па Недела со Шкупи(дома) па Среда со Ѓорче и Недела Беласица (дома) и на крај последно со Шкеднија лошо е ќе се игра убрзано Среда Недела ама нека земет некој бод за после да биди полесно сега само од играчите зависи мора да земаат бодови и даваат голови другото е лесно

Во негова одбрана - он првично е стопер, не лев бек. :D
kako stoper mene prvicno i OK mi bese, imase nekoj oset za toa, ama problem mu e sto prestana da rasne od koga stigna vo makedonija pa sea se maci na LB :D

фала шо се трудиш да објасниш,ама каде гледаш во кој клуб посебно сезонава некој посебен квалитет од играчи како поединци или пак цел ростер ?? дали во оваа мизерија од лига сезонава мислам дека го допре дното лигава каде вардар скоро не се распадна,шкендија е десеткувана,работнички решен и тој да кубури,академија пандев најнегативното изненадување итн итн, дали треба со овој ростер пелистер да нема шанси ни бод да вади како што одат минута по минута натпреварите ? според мене зоки е најслабата карика овде
normalno ima sansi da vadi po nekoj bod, moze i da ima nekoja pobednicka serija, ama preku 33 natprevari voobicno individualniot kvalitet e najbiten. ligata e otepana, da, i jas go imam toa vo nekolku navrati kazano. skoro site klubovi se na nekoj all time low. sepak vo ovaja otepana liga samo belasica ima poslab roster od pelister, a drugite se individualno nad belasica i pelister.

belasica e bosh bidejki so robson i kalanoski ustvari imaat samo dvajca fudbaleri koi se prosecni za 1. MFL odnosno robson malku nadprosecen koga e vo forma. aj uste iskusniot milusev vo toj krug da go stavime. drugite fudbaleri im se potprosecni bidejki ili se drva ili neiskusni. pelister e malku podobar so toa sto ima uste 2-3ca koi se prosek za ligata.

na treto mesto odozdola ja gledam struga, no tie imaat prednost so toa sto imaat poiskusen sostav so fudbaleri kako tairi, lena, mecinovic + takticki popametno se postaveni so toa sto igraat so trojca stoperi. naucija od borec veles koi toa go pravat podolgo vreme i sekako od vardar koj uste lani koga bese sampion povtorno ja napravi popularna taja stara taktika koja e dobra alka za ovaja otepana liga. belasica i pelister si teraa so poofanzivna formacija iako nemaat kvalitet i se gleda kolku poloso kotiraat od na primer borec, vardar i struga koi ne se mnogu pokvalitetni. e tuka trenerot moze da pravi razlika.

vidi, realno razlikite ne se ogromni. dodaj 2-3ca kvalitetni fudbaleri i timot veke ke ima skros drug lik. ama dodaj gi prvin tie 2-3ca, se do togas ima razlika iako ne e golema. aj sto pogolemiot del na fudbalerite vi se potprosecni, dodatno nemate nitu eden "key player", nekoj koj pravi razlika vo ovaja liga. tanusev vi e najblisku do toa, no e povreden. zaradi toa so aktuelniot roster i so najdobar trener tesko ke bide da se zavrsi nad play off mesto.

Гледам освен дуци никој друг не спомнавте како наследник на зоче па кажете став слободни се: В. Костов, Т. Мегленски, Ј. Николовски, Б. Бабунски, В. Треневски, Ј. Беќири, Р. Цвијановиќ, Н. Џиџи, Д. Канатларовски и Ѓ. Јовановски
Па прв да си кажам дека моја желба а мислам и на поголем дел од нг спасот е само Костов човекот е институција за нашата лига и како долгорочен проект сигурен сум дека ќе имаме успех а без да ги омалажувам другите мислам дека сме на трула штица не очекувам некој успех освен горе долу "исто " како со досегашниот тренер
Сепак сега е најважно денес да играме на три бода во Скопје против Работнички и да земиме барем бод после ќе видиме кои се амбициите на клубот со новиот рренер нема потреба да се брза важно да биди прав избор па макар и странец ама со педигре и добро CV пред се мотиватор и чоек кој ќе има лице да превземи одговорност на пролет а не како до сега лице ѓон и се разбира кој и да биде потоа управата да му обезбеди салам услови и играчи како што треба за да не се мачиме до крај!
P. S. Многу ги ценам и Ж. Тасевски (ѓорче), Васовски(вардар) и Мане(брегалница) но тие се под договори шо значи мора од горенабројаните некој да биде

Абе вие шо ја праевте екипата болни сте од умот бе, како се излажавме еј првите 2-3 утакмици... скроз поинаку делуваше играта. Абе кој ги донесе овие НЕфудбалери!:mad: Додавања не знајте да напрајте, да не збораме за удар на гол. Овие борха-морха, нето, хот, старио во нападот сите да ги нема од клубот! Да се остат само битолчаните 3-4ца макс од ова екипа, другите сите да ги нема!!!! Арно вика Горан на дијазепами ќе завршиме! Кај немаме тим, па и среќа немаме!!!
После вчерашната утакмица во ракометот, само ваква утакмица ни фалеше и во фудбалот. Абе почнувам ФОРМУЛА 1 да гледам, не се издржва поќе ова.

У М Р Е Н К О В Ц И...Кај ќе му оди душата бе толку селски фудбал да се игра...ОЧОБОЛ...онај нето секоја му чест на тој шо го донесе во клубо...се кладам да останеше уште некоја минута ЦРВЕН ќе јадеше....душата ми се кини вака шо му се дешава на клубот....ама ајде ќе чекаме подобро време...☘☘☘

Katastrofa, rezil so vakva igra ne so ke nemame bodovi gol nema da dajme se vide deka tanusev ni bese pola ekipa drugite samo da ja zakacat znaat i nisto drugo denes sostavot vristese posebno napadot se igra kolku da se izigra i zemi plata dzabe e se mora plus novi pet sest igraci vaka nema so da barame za opstanok mnogu loso nemam poveke nervi da gledam se pobolivme

Сите кој не се од Битола треба подхитно да се избркат, а после и на дрвото да му се затвори вратата за испаѓање можиме и со сопствени битолски деца нема потреба дрвото да пери општински пари преку фудбалот.

Znaj nekoj da kazi koj ke bidi iden trener ili so plan imat koj se kandidati ili da se ima zborano so nekoj trener??? Ili da odam da go klam katanecot na klubot ama prvo eden kotek na site dosega vo ovie izminati godini...:mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom