Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
нема ни да ти се јават хехе, исто како кај мене на гинекологија коа се врти никој не крева на телефоните :D
Јасно ми е дека имаат многу работа ама мора да постои начин да добиеш основни информации за состојбата. Многу е лошо чувството како идиот беспомошен да седиш без било какво инфо.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.361
Поени од реакции
19.827
нема ни да ти се јават хехе, исто како кај мене на гинекологија коа се врти никој не крева на телефоните :D
Зошто да кренат на телефон, кафето на рает треба да се испие :D
Автоматски споено мислење:

Втор ден кај нас кај шо сме во изолација, освен брат ми друг никој не јавува симптоми, јас веќе неколку дена имам само болки во грбот, онака како од замор кога те боли, млака болка шо викаат, друго ништо, пред неколку дена и болки во мускулите ама помина тоа.
Си викам кога ќе заврши изолацијата да направам еден тест за антитела, од радозналост.
Инаку никој ни се нема јавено досега ни за изолација ни за ништо.

Последно уредено:
Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Зошто да кренат на телефон, кафето на рает треба да се испие :D
Автоматски споено мислење:

Втор ден кај нас кај шо сме во изолација, освен брат ми друг никој не јавува симптоми, јас веќе неколку дена имам само болки во грбот, онака како од замор кога те боли, млака болка шо викаат, друго ништо, пред неколку дена и болки во мускулите ама помина тоа.
Си викам кога ќе заврши изолацијата да направам еден тест за антитела, од радозналост.
Инаку никој ни се нема јавено досега ни за изолација ни за ништо.
Да не те плашам ама јас мислев дека лош е креветот на кој спијам и затоа ме болат мускулите на грб за да после 2-3 дена изгубам мирис и да сфатам дека не е до креветот.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.361
Поени од реакции
19.827
Да не те плашам ама јас мислев дека лош е креветот на кој спијам и затоа ме болат мускулите на грб за да после 2-3 дена изгубам мирис и да сфатам дека не е до креветот.
Не не, јасно ми е и мене. Баш и на моите им реков гарант и јас имам закачено ама засега сум ок, освен попратни болки во грбот, околу вратот немам ништо, се надевам и на то ќе остани
Освен витамини ништо не конзумирам, не се некои болки вау.

M

Macedon1um

Гостин
Може имам пишано на темава не се сеќавам ама и јас почеток на Март имав воспаление на цело тело што траеше 2-3 дена а не знам од што, буквално секое делче на телово ми беше воспалено дури и прстите ама други сиптоми немав. Во истиот период мајка ми имаше страшна кашлица и делумна омалаксаност

До ден денешен не сум сигурен дали прелажавме корона или беше само обичен грип..

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.555
Поени од реакции
2.922
Сега ова ќе биде 2-ор, а можеби и примарен пасош. Без него изгледа тешко во друга земја слободно. Доволно е Грција да рече мора да сте вакцинирани за да влезете кај нас, така нашиве ич нема да мора да се замараат со тоа дали вакцинацијата ќе е задолжителна или не. :)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.368
Поени од реакции
7.138
Не не, јасно ми е и мене. Баш и на моите им реков гарант и јас имам закачено ама засега сум ок, освен попратни болки во грбот, околу вратот немам ништо, се надевам и на то ќе остани
Освен витамини ништо не конзумирам, не се некои болки вау.
Кај закачи, во новиот пазар или на широк сокак

Член од
4 ноември 2017
Мислења
270
Поени од реакции
190
Сега ова ќе биде 2-ор, а можеби и примарен пасош. Без него изгледа тешко во друга земја слободно. Доволно е Грција да рече мора да сте вакцинирани за да влезете кај нас, така нашиве ич нема да мора да се замараат со тоа дали вакцинацијата ќе е задолжителна или не. :)
Тие таму си додавет се, а дали во реалноста ќе е така тешко..
Мојт како што пишит само за интернационални летови само пример од европа до америка, азија, австралија итн..
Миграцијата мора да се намали без или со вакцина сакале или не.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.361
Поени од реакции
19.827
Кај закачи, во новиот пазар или на широк сокак
Не јас, пишав погоре,снаата на работа, некоја од колешките си одела на работа а имала контакт со заразено лице.
Уствари кој знај, можи да сме асимптоматски по дома

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Од една страна ти дава слобода да бираш дали ќе се вакцинираш, а од друга истата ја прави условена во рамки на некаква си рамковна дефиниција каде што ако не си вакциниран не можеш да ги уживаш основните привилегии кои што таа слобода ти ги нуди, ако слободно одлучиш да не се вакцинираш. Зборувам за посета на ресторани, кина, патувања и.т.н. Така речи ова е некаква условена, критериумска слобода.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.361
Поени од реакции
19.827
Од една страна ти дава слобода да бираш дали ќе се вакцинираш, а од друга истата ја прави условена во рамки на некаква си рамковна дефиниција каде што ако не си вакциниран не можеш да ги уживаш основните привилегии кои што таа слобода ти ги нуди, ако слободно одлучиш да не се вакцинираш. Зборувам за посета на ресторани, кина, патувања и.т.н. Така речи ова е некаква условена, критериумска слобода.
Колку шо можев да разберам оние кои го имаат прележано ќе имаат ваков пасош имунитет, нешто слично имаше во Русија за време на првиот пик @chef_cook мислам имше нешто коментирано

Kajgana Shop

На врв Bottom