santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.035
Тој го пробав...Никој не се јавува...
Тој го пробав...Никој не се јавува...
нема ни да ти се јават хехе, исто како кај мене на гинекологија коа се врти никој не крева на телефонитеТој го пробав...Никој не се јавува...
Јасно ми е дека имаат многу работа ама мора да постои начин да добиеш основни информации за состојбата. Многу е лошо чувството како идиот беспомошен да седиш без било какво инфо.нема ни да ти се јават хехе, исто како кај мене на гинекологија коа се врти никој не крева на телефоните![]()
3147-856 infektivnoТој го пробав...Никој не се јавува...
Зошто да кренат на телефон, кафето на рает треба да се испиенема ни да ти се јават хехе, исто како кај мене на гинекологија коа се врти никој не крева на телефоните![]()
Да не те плашам ама јас мислев дека лош е креветот на кој спијам и затоа ме болат мускулите на грб за да после 2-3 дена изгубам мирис и да сфатам дека не е до креветот.Зошто да кренат на телефон, кафето на рает треба да се испие
Автоматски споено мислење:
Втор ден кај нас кај шо сме во изолација, освен брат ми друг никој не јавува симптоми, јас веќе неколку дена имам само болки во грбот, онака како од замор кога те боли, млака болка шо викаат, друго ништо, пред неколку дена и болки во мускулите ама помина тоа.
Си викам кога ќе заврши изолацијата да направам еден тест за антитела, од радозналост.
Инаку никој ни се нема јавено досега ни за изолација ни за ништо.
Не не, јасно ми е и мене. Баш и на моите им реков гарант и јас имам закачено ама засега сум ок, освен попратни болки во грбот, околу вратот немам ништо, се надевам и на то ќе останиДа не те плашам ама јас мислев дека лош е креветот на кој спијам и затоа ме болат мускулите на грб за да после 2-3 дена изгубам мирис и да сфатам дека не е до креветот.
Сега ова ќе биде 2-ор, а можеби и примарен пасош. Без него изгледа тешко во друга земја слободно. Доволно е Грција да рече мора да сте вакцинирани за да влезете кај нас, така нашиве ич нема да мора да се замараат со тоа дали вакцинацијата ќе е задолжителна или не.
Кај закачи, во новиот пазар или на широк сокакНе не, јасно ми е и мене. Баш и на моите им реков гарант и јас имам закачено ама засега сум ок, освен попратни болки во грбот, околу вратот немам ништо, се надевам и на то ќе остани
Освен витамини ништо не конзумирам, не се некои болки вау.
Тие таму си додавет се, а дали во реалноста ќе е така тешко..Сега ова ќе биде 2-ор, а можеби и примарен пасош. Без него изгледа тешко во друга земја слободно. Доволно е Грција да рече мора да сте вакцинирани за да влезете кај нас, така нашиве ич нема да мора да се замараат со тоа дали вакцинацијата ќе е задолжителна или не.![]()
Не јас, пишав погоре,снаата на работа, некоја од колешките си одела на работа а имала контакт со заразено лице.Кај закачи, во новиот пазар или на широк сокак
Од една страна ти дава слобода да бираш дали ќе се вакцинираш, а од друга истата ја прави условена во рамки на некаква си рамковна дефиниција каде што ако не си вакциниран не можеш да ги уживаш основните привилегии кои што таа слобода ти ги нуди, ако слободно одлучиш да не се вакцинираш. Зборувам за посета на ресторани, кина, патувања и.т.н. Така речи ова е некаква условена, критериумска слобода.Сега ова ќе биде 2-ор, а можеби и примарен пасош. Без него изгледа тешко во друга земја слободно. Доволно е Грција да рече мора да сте вакцинирани за да влезете кај нас, така нашиве ич нема да мора да се замараат со тоа дали вакцинацијата ќе е задолжителна или не.![]()
Колку шо можев да разберам оние кои го имаат прележано ќе имаат ваков пасош имунитет, нешто слично имаше во Русија за време на првиот пик @chef_cook мислам имше нешто коментираноОд една страна ти дава слобода да бираш дали ќе се вакцинираш, а од друга истата ја прави условена во рамки на некаква си рамковна дефиниција каде што ако не си вакциниран не можеш да ги уживаш основните привилегии кои што таа слобода ти ги нуди, ако слободно одлучиш да не се вакцинираш. Зборувам за посета на ресторани, кина, патувања и.т.н. Така речи ова е некаква условена, критериумска слобода.