Политиките на Бугарија кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Ке "преговарам" 500 години што бил Гоце.... Па он напишал што бил. Уште малку ке сакат да преговарам и за Ванчо што бил.
Автоматски споено мислење:

Рекол има го на клип но тука е табу србоманчето одма ке го избрише. А вие сте некаква глупава фасада за да има некакви чувства во лугето дека таму имат брака па да се смилат и да ги пожалат. Ама веке се гледа што имат таму така да не очекуваjте милост.
Ете нема никој да ти го избрише.
Никој моите постови не ги бришел, а не се многу популарни.

Не сфаќаш колку правиш само контраефект? Дај понуди докази, снимки, документи итн,а ти 16 поста имаш само на форумот и сите ти се како се македонците српски јаничари и вето и сл. примитивизам.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Како се кажуваше " Боже опази ме од приjателите од неприjaтелите ке се пазам сам".Немаме веке таму приjатели.

Ти ќе ми кажеш колку сме и кај да си седам. Ете ќе ја чувам Македонија огин да не ја гори (иако најверојатно Ванчо воопшто не го рекол тоа).
Ако не те банираат и не ти ги избришат коментарите и ние 0.1% ќе станеме уште помалку.
Овој е ништо во споредба да отидеш во Бугарија, 90% од тие таму кога ќе кажеш македонец ќе те напнат со тоа дека си неосвестен бугарин и ред другите работи што ти доаѓа нареден пат пешки да тргнеш место да фаќаш лет од Софија и пцуеш зашто нема на секаде летови од Скопје.

Затоа цело време на народ зборам ако имаш финансиски можности тргни ја на листата Бугарија од одмор и подобро вози 500 километри до црна гора или 700 до Хрватска. Подобро дај парите на некој од екс ју него на некој што е непријателски настроен.

Нема да се забави. Но лугето веке знаат со кого си имат работа во вардарска Македниja.
Тоа што некоj сака да создаде проблеми и во Македониja и во Бугариja и наjвеке во двете обштества - да си му лежи на совест негова. Лично сметам,дека нема да успее. :)

Не сфаќаш колку правиш само контраефект? Дај понуди докази, снимки, документи итн,а ти 16 поста имаш само на форумот и сите ти се како се македонците српски јаничари и вето и сл. примитивизам.
Сфакjам но примам улогата на лошиот полицаец сега за да остават твоите постови:)))))

Овој е ништо во споредба да отидеш во Бугарија, 90% од тие таму кога ќе кажеш македонец ќе те напнат со тоа дека си неосвестен бугарин и ред другите работи што ти доаѓа нареден пат пешки да тргнеш место да фаќаш лет од Софија и пцуеш зашто нема на секаде летови од Скопје.

Затоа цело време на народ зборам ако имаш финансиски можности тргни ја на листата Бугарија од одмор и подобро вози 500 километри до црна гора или 700 до Хрватска. Подобро дај парите на некој од екс ју него на некој што е непријателски настроен.
Оди и во Кина бе не ми треба некоj дома да ми докажува дека сум фашистички окупатор и татарин.

Како се кажуваше " Боже опази ме од приjателите од неприjaтелите ке се пазам сам".Немаме веке таму приjатели.
Кои сте вие? Ако вие перзонално немате... тоа е друга работа..за кое жалам.
И ако може се придржуваjте ком темата.

Па обичниот Бугарин. Таму го нарекуват татар, жените му курви а него фашистички окупатор. Не сум мазохист како тебе.

Па обичниот Бугарин. Таму го нарекуват татар, жените му курви а него фашистички окупатор. Не сум мазохист како тебе.
Имате право да зборувате от името на обичниот бугарин? Вие сте олицетворение на обичниот бугарин?
Познаваме се со вас или ... ?! Вака лесно вие ми кажувате што сум jaс.

Да.Дури сум бугарин демократ и готов да признам и дека имат право да се мислат и за марсовцио демек етнички Македонци и да си нарекуват скапаниот диалект македонски jaзик. Но не можат да ЛАЖАТ и да ме НАВРЕДУВАТ.Барем не без одговор.Гледам тука ги нема бугарските, руски и украински и белоруски буквија ја шт Ју ' Зошто?

Да.Дури сум бугарин демократ и готов да признам и дека имат право да се мислат и за марсовцио демек етнички Македонци и да си нарекуват скапаниот диалект македонски jaзик. Но не можат да ЛАЖАТ и да ме НАВРЕДУВАТ.Барем не без одговор.Гледам тука ги нема бугарските, руски и украински и белоруски буквија ја шт Ју ' Зошто?
Да, да ама не! Не си превземаjте право да зборувате от име на цел народ. Тоа може да е само доказ ва вашиот капацитет.
Ако ви интересират линглистични прашаниja, тоа не е темата овде, можете да видите друга тема.

Не може малцинство што пишело на Екзарха уште во 1873 да е новокомпонирано сега, не може да е новокомпонирано, кога царство Бугариja и царство Албаниja се разправат за тоа малцинство уште во 30-те години.
Не може малцинство што се моли бугарската царица во 40-те години да им помогне зарад Италиja да е новокомпонирано.
Имаш полен континуитет на тоа малцинство дека постоело тамо от столетиja.
нема таква работа, еве преглед 1945 - 2011
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Albania

а 1930 ако ја гледаме Албанија тогаш коваше монети и печатеше банкноти со ликот на Александар
ALB.1.jpg

Зборуваат македонски преку гугл транслејт и затоа прават толкави грешки, очигледни. Да се јазиците исти нема на тв бугарите да ставаат превод кога зборуваат со Македонци.

Последно уредено:
Каква л;ингвистика бе jа пишувам ja излегуват 2 букви ова е лингјавистички нацизам во 21 век.

Зборуваат македонски преку гугл транслејт и затоа прават толкави грешки, очигледни. Да се јазиците исти нема бугарите да ставаат превод кога зборуваат со Македонци.
Да бе сеа ке ти транслирам глупостите со гугл )))))))))))))))))))))))))))))))))

Последно уредено:
Последно уредено:
Ке негираме сега писма и мегудржавни разговори и преговори?
Основната грешка во бугарската политика кон Македониja e дека таа не се води од македонци туку од некакви идиоти кои си мислат дека ке ослободат нивните брака во Македониjа. Со оваа стока треба да се зборува со jазикот на котекот оти од друг jазик ништо не разбира.Ке му обjаснувам на Драги 3 години што бил Гоце море ке му обjаснам на него... книга издал и таму напишал дека бугарин било религиозна определба а во турскиот тефтер пишува бугарин православен??????????????

Ке ми се борат за "малцинските" права некакви одродени србогркомани аjде сиктир!

• Хаха
Reactions: fmi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom