UEFA Nations League 2020-2021

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Пологично ми е да нема место за Европско од лига Д, пошто ја направија да биде само со 7 екипи и според мене тоа им доаѓа како еден вид „казна“ дека се најслаби, а и секој од Ц буквално би сакал да испадне во тој случај.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
1.044
Поени од реакции
983
Да, Колин Хендри беше најдобар одбрамбен играч. А најдобар општо, да не се лажеме, беше Џон Колинс :)

Ја паметам и таа кога МекАлистер утна пенал (Симан ја фати) и во наредна акција пијаничиштето Гаскоњ (кој играше за Ренџерс тогаш) даде мега-гол за 2-0.

Нема да се менува. На наредното веројатно Фарски острови или Луксембург ќе одат на ЕП. Во тоа светло може да се гледа и на пласманот на РСМ на ова ЕП. Уефа ги мотивира вечните лузери да гризат за пласман.
Некои 50% од играчиве што обезбедија пласман на европско, пред 4 години се пласираа на ЕП до 21 година, ги исврливме Франција една од најаките екипи. Далеку сме од утепани па да се споредуваме со Фарски или Луксембург. Плус се смени форматот и ги направија 24 репрезентации да играат на ЕП. Ние во квалификациите завршивме трети, па и без лига на нации ќе имавме добри шанси да се пласираме. Плус на два пати игравме со Италија, каде еднаш игравме нерешено, а вториот пат изгубивме со гол во последната минута. Се држевме и со Шпанија кога игравме тука и изгубивме 2-1. Едино се посравме против Австрија, кога изгубивме 4-1, но и на тој меч два гола примивме од 85 до крајот. Така што не сме за да се споредуваме со најутепаните репрезентации. Незнам ни како воопшто се најдовме во лига Д, кога за сите тие од тој шалон сме велесила. Јасно беше дека ние сме фаворити за пласман на ЕП од лига Д.
Може ќе ги изгубиме сите меча на ЕП, но верувам дека нема да се посрамотиме.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Одамна немав гледано толку добар меч на репрезентации како Португалија - Франција вечерва. Не ми е јасно како заврши само 0-1. Добар фудбал се играше цел меч. Што се’ не се изнапромашува Марсијал само... Како и да е страшни репрезентации се двете моментално. Само уште Белгија би ја ставил тука некаде со квалитетот на составот. Овие три за мене се и најголеми фаворити за титула на ЕП, па дури после би ги ставил Англија, Шпанија, Германија, Италија па остали.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Одамна немав гледано толку добар меч на репрезентации како Португалија - Франција вечерва. Не ми е јасно како заврши само 0-1. Добар фудбал се играше цел меч. Што се’ не се изнапромашува Марсијал само... Како и да е страшни репрезентации се двете моментално. Само уште Белгија би ја ставил тука некаде со квалитетот на составот. Овие три за мене се и најголеми фаворити за титула на ЕП, па дури после би ги ставил Англија, Шпанија, Германија, Италија па остали.
Сега забележуваш дека на Марсијал му требаат 200 шанси да даде гол? :))

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Сега забележуваш дека на Марсијал му требаат 200 шанси да даде гол? :))
Не ги пратам толку редовно Јунајтед ама не памтам Марсијал некогаш да ме импресионирал со нешто. Јасно ми е зошто Дешамп го изостави за СП па дури го зеде нашиот гејмер место него. :)

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Некои 50% од играчиве што обезбедија пласман на европско, пред 4 години се пласираа на ЕП до 21 година, ги исврливме Франција една од најаките екипи. Далеку сме од утепани па да се споредуваме со Фарски или Луксембург. Плус се смени форматот и ги направија 24 репрезентации да играат на ЕП. Ние во квалификациите завршивме трети, па и без лига на нации ќе имавме добри шанси да се пласираме. Плус на два пати игравме со Италија, каде еднаш игравме нерешено, а вториот пат изгубивме со гол во последната минута. Се држевме и со Шпанија кога игравме тука и изгубивме 2-1. Едино се посравме против Австрија, кога изгубивме 4-1, но и на тој меч два гола примивме од 85 до крајот. Така што не сме за да се споредуваме со најутепаните репрезентации. Незнам ни како воопшто се најдовме во лига Д, кога за сите тие од тој шалон сме велесила. Јасно беше дека ние сме фаворити за пласман на ЕП од лига Д.
Може ќе ги изгубиме сите меча на ЕП, но верувам дека нема да се посрамотиме.
Се што пиша си во право освен за натпреварот против Австрија....така фудбалски понижени не памтам да сме биле некогаш, дури кога сме губеле од Чешка и Словачка по 5-6 разлика...буквално 1-15 требаше да заврши утакмицата за Австрија....Арнаутович се изнапромаши тогаш .

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Баш ме интересира како ќе искочи Франција на ЕП и дали ќе доживее блам како што мислам. Премногу се исфорсирани.
Гризман се уништи во Барса, Дембеле не го изгасил плејстејшонот, Лемар го допре дното во Атлетико, Марсиал има статистика како за голман во репрезентацијата, Лаказет не играл од 2017 за репрезентазија, Жиру со една нога во пензија, за Погба кажано е се, Рабио да не е мајка му ќе играше во Ајачио, Матуиди замина на печалба, Фекир не знам ни што играч е веќе.
На крај се се сведува на страшна одбрана и Мбапе.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Баш ме интересира како ќе искочи Франција на ЕП и дали ќе доживее блам како што мислам. Премногу се исфорсирани.
Гризман се уништи во Барса, Дембеле не го изгасил плејстејшонот, Лемар го допре дното во Атлетико, Марсиал има статистика како за голман во репрезентацијата, Лаказет не играл од 2017 за репрезентазија, Жиру со една нога во пензија, за Погба кажано е се, Рабио да не е мајка му ќе играше во Ајачио, Матуиди замина на печалба, Фекир не знам ни што играч е веќе.
На крај се се сведува на страшна одбрана и Мбапе.
Бекојте му се пресилни,цврсти,добри и напред и назад...Канте сеуште е добар играч, додека Коман и Мбапе се прејаки играчи моментално....пак јаки се Франција и имаат претолем избор на квалитетни играчи...многу е битно како Дешамп ќе ги склопи коцките односно дали ќе ги форсира неговите стари миленици кои се во лоша форма моментално, или ќе го вади најдобриот тим.

Со други зборови дали Франција ќе ги снајди истата судбина како претходните светски шампиони(Италија,Шпанија и Германија) кои после титулата голем дел од играчите играа на стара слава...најмногу тоа беше евидентно кај Шпанија .

madrock

Bogey
Член од
23 април 2014
Мислења
723
Поени од реакции
2.339
Некој Велковски игра за Бугарија, сега гледам.... да нема бугарски пасош тој :D

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
СПоред мене најквалитетни се Французите, па Белгијците, па потоа идат Португалците.. И да, овие 3 се скалило погоре од Немците, Шпанците, Таљанците и Низоземците..

M

Macedon1um

Гостин
Во случај на ист број бодови се гледаат меѓусебните дуели или вкупната гол разлика ?

Kajgana Shop

На врв Bottom