Македонска фудбалска репрезентација

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Мрме Фергусон, Мрме Мурињо, Мрмебол.

Каков успех направи човеков, а немаше утакмица да не биде плукан од лоши познавачи на фудбалот без разлика на резултатот. Многу луѓе си ги изедоа гом...
Успеа да ги спои сите националности во едно, можеби најтешка мисија. Глеј само каква хемија имаа играчиве, како најдобри другари цел живот.
Бонус тоа што и на тактички план беше супер и успеа да издоминкра од почеток до крај. Не се сеќавам дали имавме пораз?
Да не се праеме на тошо сега. Секако времето не е за критика, туку за пофалби, но да не заборавиме со кои репрезентации игравме за да стигнеме до тука. Едноставно генерацијата му се погоди на Мрмињо која што секако и тој успеа да ја хегемонизира, да ги спои, да ги зближи. Од другата страна, фудбалски гледано играта ни е дупе.

Оние шо се продаваа у трафиката на заден влез у ГТЦ за 600 динара
Автоматски споено мислење:

Џани е торбеш,Елиф е турчин
Нели Албанец беше? Македонскиот слабо му оди колку што имам чуено.
Ќе заглави у некоја дупка во Крајова кај што играат покер во подрум, а под подрумот има 3-4 соби за евтини курви, нормално сите тие простории упропастени од дим од неквалитетен тутун, смрди на катран и се пие некое шугаво сомнително виски од Тарговиште. Секако постои можност Видара да носи слушалки додека игра покер и да слуша Ханка Палдум за да се опушти пред партијата секс што ќе му следи во една од ужасните простории.

Утредента ќе треба да коментира Италија-Шпанија, ќе дое мамурен, све тоа ќе убие со едно литро јогурт на екс и две три цигари, едноставно ќе грее у пренос.
Абе го направивте човекот Пол Гаскоњ :D

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.756
Поени од реакции
8.852
Нели Албанец беше? Македонскиот слабо му оди колку што имам чуено.
Џани е оригинал Албанец...фамилијата му е од Прилепските села(заборајв кое точно) и албанскиот му е мајчин јазик....ама каков и да е гини дечкото за дресот и стана најдобар лев бек на универзумот...додуша најзаслужен е за тоа маестро Мрме и неговите Гвардиола потези и мешање на позициите на играчите :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Адеми е страшен професионалец, настрана смејуриите што ги тераме тука, гледав емисија со него едно лето кога бев во Хрватска, додека бик под суспензија играл тенис по 8 саати на ден за да остане во физичка форма. Можел да пропадне психички и да отера се во курац, да пушти стомак 2 метра, да се направи Борко Ристовски и од кафана да ја гледаше утакмицава.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Адеми е страшен професионалец, настрана смејуриите што ги тераме тука, гледав емисија со него едно лето кога бев во Хрватска, додека бик под суспензија играл тенис по 8 саати на ден за да остане во физичка форма. Можел да пропадне психички и да отера се во курац, да пушти стомак 2 метра, да се направи Борко Ристовски и од кафана да ја гледаше утакмицава.
Адеми > Хазард confirmed?

Нашиве после утакмица слават со алкохол, ќе се исповратат и ќе изгубат дури некоја килажа...ама Еден...

1605364279017.png
Автоматски споено мислење:

Иначе стварно, Адеми и Пандев ни се повеќе од пола репрезентација, да се надеваме ќе бидат здрави следното лето (y)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Џани е оригинал Албанец...фамилијата му е од Прилепските села(заборајв кое точно) и албанскиот му е мајчин јазик....ама каков и да е гини дечкото за дресот и стана најдобар лев бек на универзумот...додуша најзаслужен е за тоа маестро Мрме и неговите Гвардиола потези и мешање на позициите на играчите :icon_lol:
Добро Џонкара, што е работа што покажуваш непослушност бро? КАЈ КУР СЕ ТИЕ СКРИНШОТОВИ ОД ТЕБЕ И МРМЕ?

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.859
Поени од реакции
10.703
Јас малку каснам, не сум доволно активен, ама овие есеи што ги пишувате за Видара ги споделувам со луѓе надвор од форумот да видат што пропуштаат. Секоја ви чест стварно на креативноста и земете отворете специјална тема Видара фан клуб за легендата со милион пороци и хоби коментирање на телевизија. А може и ќе привлечете нови луѓе на форумот вака.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Иначе нема дилема тука, одиме до титула, све е средено!

Еве го патот, да не се замарате ЕП да гледате:

0-0 со Австрија
0-0 со Украина
во меѓувреме Холандија лагано со 6 поени, ќе игра со втор тим против нас што значи..
0-0 со Холандија

Како трето пласирани одиме даље и ќе играме против Португалија, актуелните шампиони.

Го затвараме Роналдо..и тоа е, нема ништо друго
0-0 после 120 минути.
Столе се покажува добро и ги елиминираме Португалците

Во четвртфинале играме со Хрватите, наши луѓе, балканци, знаеме како играат, ќе ги нанервираме.
0-0 конечен, на пенали ги решаваме

Во полуфинале играме со Италија.
Стандард, катанаџо они на резултат ќе играат, башка знаат дека можеме да играме добро со нив пред пар години добри резултати извадивме со нив па ќе бидат внимателни.
0-0 и тука, на пенали стандард се посеруваат они.

И во Финале играме со Англија или Шпанија
Екипи со кои што имаме играно и екипи што не се познати по тоа што растураат ептен по 10-0.
Притисокот ќе биде преголем за да се отворат двете екипи и ќе заврши 0-0.

На пенали победуваме пошто веќе сите ќе ни се плашат кога ќе стигнат на пенали.

Мрме Мастерклас инкаминг.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Јас малку каснам, не сум доволно активен, ама овие есеи што ги пишувате за Видара ги споделувам со луѓе надвор од форумот да видат што пропуштаат. Секоја ви чест стварно на креативноста и земете отворете специјална тема Видара фан клуб за легендата со милион пороци и хоби коментирање на телевизија. А може и ќе привлечете нови луѓе на форумот вака.
Уживај. У подфорум Еуро 2020 или според диџеј шорти пи ем си еј кеј Панчо Еуро 2021, ќе има посебна тема за Видич и Мрме.
Секако почесни култни гости ќе бидат големиот и едноставно наречен Југо, Меси Штерјов, 3 промили Милковски и Тони катанец. Секако и Кобра Панчев ако не' (хехе Пеџа) удостојува со експертска блампертиза како почесен стручен дноментатор.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
1605373105924.png 1605373143192.png
1605374106370.png

*(oва се рандом Грузијци, веројатно вработени у хотелот, што ги ставаат сликиве у коментари на објави од ффм и од македонскиве портали)

Каков лик, људина!

Пред две години кога бев во Рим, штотуку пристигнати и гладни, седнавме у една пицерија до мостот до замокот Сант Анџело. Батето не виде со куфери:
-Where are you from guys?
-Macedonia.
-Ooooo belle, belle, my new friends from Macedonia. Do you know Goran Pandev?
(јас си викам у себе си е која е веројатноста да налетам на некој ваков, а 2-3 дена пред да одиме еден тогашен колега ми вика гарант ќе налеташ на некој што ќе те праша од кај си и кога ќе речеш од Македонија одма ќе ти го спомнат Пандев, особено некој лацијал.)
-Of course, he is our legend.
-I know I know, and he is my friend to, come here come.
ме натера батето, еден црникав одма се виде дека е од јужна Италија, влагаме у пицеријата внатре и зад шанкот срамежливо пружен шал од Наполи (веројатно затскриен да не го залупаат хулиганите од Рома и Лацио) и над тоа две слики од него. Едната со Хамшик, другата со Пандев.
Почна да ми кажува дека имале фамилијарна пицерија со браќата во Наполи, он сега пробал во Рим, додека работел дома во Наполи знаеле играчите да им дојдат некад навечер да се нагозбат, Пандев бил најдарежливиот.

Се вратив на масата јас, колку што паметам пиците ни ги наплатија ама пиењето не, кур го боли 5 евра го коштало тоа ама зборот ми е дека људината Горан Пандев му имаше оставено таков впечаток што се реши да нагости тројца Македонци со толина ко да му сме куќни пријатели.

п.с. после уште еден на Пјаца Навона кога му реков дека сум од Македонија, го спомна Пандев ама ништо не частеше муебамглавата, ама да не се циганчиме па сеа.

Нема подобра реклама за некоа држава од спортот и уметноста, а Гоче не има испромовирано низ светот како ретко кој.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Прегледај го приврзокот 274602Прегледај го приврзокот 274603
Прегледај го приврзокот 274606

*(oва се рандом Грузијци, веројатно вработени у хотелот, што ги ставаат сликиве у коментари на објави од ффм и од македонскиве портали)

Каков лик, људина!

Пред две години кога бев во Рим, штотуку пристигнати и гладни, седнавме у една пицерија до мостот до замокот Сант Анџело. Батето не виде со куфери:
-Macedonia.
(јас си викам у себе си е која е веројатноста да налетам на некој ваков, а 2-3 дена пред да одиме еден тогашен колега ми вика гарант ќе налеташ на некој што ќе те праша од кај си и кога ќе речеш од Македонија одма ќе ти го спомнат Пандев, особено некој лацијал.)
ме натера батето, еден црникав одма се виде дека е од јужна Италија, влагаме у пицеријата внатре и зад шанкот срамежливо пружен шал од Наполи (веројатно затскриен да не го залупаат хулиганите од Рома и Лацио) и над тоа две слики од него. Едната со Хамшик, другата со Пандев.
Почна да ми кажува дека имале фамилијарна пицерија со браќата во Наполи, он сега пробал во Рим, додека работел дома во Наполи знаеле играчите да им дојдат некад навечер да се нагозбат, Пандев бил најдарежливиот.

Се вратив на масата јас, колку што паметам пиците ни ги наплатија ама пиењето не, кур го боли 5 евра го коштало тоа ама зборот ми е дека људината Горан Пандев му имаше оставено таков впечаток што се реши да нагости тројца Македонци со толина ко да му сме куќни пријатели.

п.с. после уште еден на Пјаца Навона кога му реков дека сум од Македонија, го спомна Пандев ама ништо не частеше муебамглавата, ама да не се циганчиме па сеа.

Нема подобра реклама за некоа држава од спортот и уметноста, а Гоче не има испромовирано низ светот како ретко кој.
Ние од фан клуб коа бевме у Милано на дерби со Милан и влагајќи на стадион низ тоа стубовите огромни со кружни скали, не забележаа едни ликови, на дуксерите ни пишуваше Inter fan club Armata Macedonia.. и ни викаат еј мачедонија Горан Пандев форца интер и почнаа да урлаат, па и ние со нив, грмеше тоа стубот.

Легенда е Гоче у Италија дефинитивно.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Боби Христов од Телма побарал суспензија за коментаторон?
Боби Христов реално може да побара само решение за ќељавост, па ако најде, да го сподели да го пробаме и ние другиве на чело со Пандев.

Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Прегледај го приврзокот 274602Прегледај го приврзокот 274603
Прегледај го приврзокот 274606

Каков лик, људина!

-Macedonia.

Мене ова воопшто не ме чуди, сепак е Италија. Пред неколку години бев во една карипска земја каде што фудбалот и не е нешто многу популарен, првиот одговор кога кажуваш од каде си одма следи "Пандев". На околу 10 иљади километри од тука, амбасадор во права смисла на зборот :D

Kajgana Shop

На врв Bottom