Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.916
Vidi gi portugalcite kako osvoija, so 0 pobedi... Ccc
Со типичен Мрмебол освоијаVidi gi portugalcite kako osvoija, so 0 pobedi... Ccc
Бидејќи со претходните селектори, везеа како Шпанија со Дел Боске, да.Ау колку ми се направи меракот кога ги видов србиве дека испаднале и тоа од репка како Шкотска.
Шкотска од друга страна има добро тимче. Робертсон, Тирни, Мектоминеј, Армстронг, Мекгин. Штета што имаат тренер со Фудбал од камено доба.
А тек Србија една атрактивна игра што има, по по по Жога Бониту, везат по терен.Колку млитаво шутна Митровиќ, па уште земале се бунат да се повтори пеналот. Скоро никогаш не сум навивал за Србите, ама ќе беше стварно интересно да се гледа дуел Србија - Хрватска на ЕП. Плус Шкотска ич не ми е атрактивна за следење ама што е тука е... Барем имаат извонредни фанови ако воопшто првенството се игра со публика.
98 СП беше последно, паметам играа со Бразил на свечано отварање, Бразил тепа 2-1 со авто-гол на Хендри (еден црвенокос штопер=шифоњер, стереотипна шкотска фаца), имаа најстар голман.Имаа они доста бољи генерации од задњото учество на голем настан (чинам беше 96=та европско?). Имаа баражи легендарни.
Ако бил тоа Колин Хендри, тогаш да ти кажам им беше можда најдобар играч. Остај ти тој автогол.98 СП беше последно, паметам играа со Бразил на свечано отварање, Бразил тепа 2-1 со авто-гол на Хендри (еден црвенокос штопер=шифоњер, стереотипна шкотска фаца), имаа најстар голман.
Добро е што ќе играат на Хемпден.
Сите островски екипи ми се симпатични, Шкотска сепак ми е бр.1
15К карти алоцирале енглезиве за Тартан арми на Вембли.
Нели последните од појаката лига паѓаат во послабата?Или во лига д каде што ќе играат само 7 отепани екипи пак една екипа ќе оди на ЕП?
Е па не било така за Лига Ц, ќе има relegation playouts пошто од Лига Д само 2 ќе влезат во Лига ЦНели последните од појаката лига паѓаат во послабата?
Зошто само 7?
Не верувам.Ќе се менува концептот при следната сезона?
Или во лига д каде што ќе играат само 7 отепани екипи пак една екипа ќе оди на ЕП?
Стварно мислам дека ако се посереме убедливо на ЕП дека УЕФА ќе потклекне под притисокот "a be ovie otepani se kaj gi najdovte" и ќе направи можеби некои промени за само една екипа од сите лиги вкупно да стигне до нешто..шо знам..