Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Самошто го изгледав „Краток филм за љубовта“ на Кишловски и не знам што да мислам или кажам за филмов, знам само дека ми се свиѓа и дека мора пак да го гледам.
И долгометражниот изгледај го

И долгометражниот изгледај го
Него го гледал. Долгометражниот се вика: Краток филм за љубовта (Krótki film o miłości). Краткиот е епизода од Декалогот. Се вика: Декалог, шест (Dekalog, sześć).

Него го гледал. Долгометражниот се вика: Краток филм за љубовта (Krótki film o miłości). Краткиот е епизода од Декалогот. Се вика: Декалог, шест (Dekalog, sześć).
Хахаха! Јас сфатив краткиот дека го гледал од Декалогот.
Јас само им кажувам ова гледај тоа гледај а милион филмови ми стојат никако да ги изгледам :ROFLMAO:

И јас сум ист. Годинава се пуштив на сериите, а не знам зошто. Еве, неделава, се вратив на предизвикот со оскаровските номинирани. Па ќе видиме до кога ќе ме држи.

А и Декалогот го почнав по ред, стигнав до 3, и го оставив. Хард дискот ми е преполн со филмови, и уште си симнувам (бришам други за да отстапам место за нови, а гледам на Netflix и HBO). :pos:

Тој беше у клубот што го имаше, со тоа детето што ја сталкаше таа и што ја шпионираше со дурбин?
Тој е, да.
Кога сме веќе на темава, може и A Short Film About Killing да го изгледаат тие што го немаат, а им се допаднал Краток Филм за Љубовта.

@Zlatikevichius јас ништо не пуштам додека не ја завршам The Queen's Gambit :love:

Имам едно прашање/барање. Сакам да ги гледам овие Avengers, Marvel ама незнам како идат редоследно, со што да почнам за да имам некој континуитет, да не ми се мешаат многу причите? Некој ако може редоследно да ги каже..
Еве ти редослед,барем јас така ѓи гледав.

Mislenjeto ti e OK, Pular 18K ima pojak kompresor od Fairy 12K

А да му ги споредиш компресорите на 18ките? Не вака да му прајш умо шашма му споредуваш Фери 12ка со Пулар 18ка и као Пуларов појак е земисиго....
Кај еве двата модела од Грее споредувате чоекот да си земе што е поарно, па уше филм му прајте то шо имате појче на залиха да се зема дека појако е...
Ојте носетесе таму, тешко на корисници шо ќе послушаат совет од вас...

А бидејќи сакам да топли што е можно поголема површина, а не само дневниот простор од 28 квадрати, логиката ми вели дека ми треба појак компресор.

Прегледај го приврзокот 273948

Друже да си видиш ти и нешто друго, немора само Грее да гледаш....
18ка за дневен простор + 12ка за на другиот крај од станот ти е ок замисла... ама разгледај си убаво...
Има и други кинески брендови за тој буџет...

А да му ги споредиш компресорите на 18ките? Не вака да му прајш умо шашма му споредуваш Фери 12ка со Пулар 18ка и као Пуларов појак е земисиго....
Кај еве двата модела од Грее споредувате чоекот да си земе што е поарно, па уше филм му прајте то шо имате појче на залиха да се зема дека појако е...
Ојте носетесе таму, тешко на корисници шо ќе послушаат совет од вас...

Друже да си видиш ти и нешто друго, немора само Грее да гледаш....
18ка за дневен простор + 12ка за на другиот крај од станот ти е ок замисла... ама разгледај си убаво...
Има и други кинески брендови за тој буџет...
Malce da citas pred da LETAS ko prle pred magare.
Stom Fairy mu e poskapa od Pular, sigurno sporeduval Fairy 12k so Pular 18K, ako sporeduval so inverter.
Od taa pricina, komentarot e deka Pular 18k ima pojak kompresor od 12k.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Досега 40тина земји поднеле филмови за Оскар од неанглиско говорно подрачје.

Од регионов, Македонија и Србија само немаат одлучено. Србите може да одат со "Отац" што имаше премиера во Берлин или пак "Оаза" на Икиќ што имаше премиера годинава во Венеција. По мене со "Оаза" имаат поголема шанса да стигнат до шортлист, чисто ради тематиката.
Ние стандард со Милчета ваљда ќе одиме.

Го гледав хрватскиот "Допунска настава", не ми се свиѓа. Не го препорачувам. Хрвативе ги пратам некое време и тешки глупости вадат, ретко некој добар филм да излезе у последниве 15-20 години.

Бугарскиов "Башчата" на Грозева и Валчанов исто е излезен на торент. Едни од најнаградуваните бугарски режисери. Ова им е трет филм досега. "Урок" не ми се свиѓаше, "Слава" им беше одличен, во скоро време ќе го видам и новиот.

Друго што знам дека е излезено е шпанскиот "La trenchera infinita" со Белен Куеста во главна улога (Хулија од Ла каса де папел)...

Турците годинава одат со Miracle in cell number 7, римејк на истоимен корејски филм. :D

Словаците идат со Извештајот Аушвиц. Ништо чудно да лапнат номинација со оглед на тоа што такви тематики секогаш биле права ствар за комисијата.

Лесото првпат праќа филм. :LOL:

П.С. Ако некој го најде чешкиот Шарлатан или полскиот Never gonna snow again, нека јави.

Досега 40тина земји поднеле филмови за Оскар од неанглиско говорно подрачје.

Од регионов, Македонија и Србија само немаат одлучено. Србите може да одат со "Отац" што имаше премиера во Берлин или пак "Оаза" на Икиќ што имаше премиера годинава во Венеција. По мене со "Оаза" имаат поголема шанса да стигнат до шортлист, чисто ради тематиката.
Ние стандард со Милчета ваљда ќе одиме.

Го гледав хрватскиот "Допунска настава", не ми се свиѓа. Не го препорачувам. Хрвативе ги пратам некое време и тешки глупости вадат, ретко некој добар филм да излезе у последниве 15-20 години.

Бугарскиов "Башчата" на Грозева и Валчанов исто е излезен на торент. Едни од најнаградуваните бугарски режисери. Ова им е трет филм досега. "Урок" не ми се свиѓаше, "Слава" им беше одличен, во скоро време ќе го видам и новиот.

Друго што знам дека е излезено е шпанскиот "La trenchera infinita" со Белен Куеста во главна улога (Хулија од Ла каса де папел)...

Турците годинава одат со Miracle in cell number 7, римејк на истоимен корејски филм. :D

Словаците идат со Извештајот Аушвиц. Ништо чудно да лапнат номинација со оглед на тоа што такви тематики секогаш биле права ствар за комисијата.

Лесото првпат праќа филм. :LOL:

П.С. Ако некој го најде чешкиот Шарлатан или полскиот Never gonna snow again, нека јави.
Бугарскиов е одличен филм, го гледав лани на Киненова. Ако го најдеш негде, сподели, сакам да го гледам пак. Многу сакам вакви мали откачени филмови. Ние на пример немаме ваков едноставен, а толку комплексен филм.

Бугарскиов е одличен филм, го гледав лани на Киненова. Ако го најдеш негде, сподели, сакам да го гледам пак. Многу сакам вакви мали откачени филмови. Ние на пример немаме ваков едноставен, а толку комплексен филм.
Излезе на ХБО ГО, го ставија на Замунда одма штом излезе, ама го избриша торентот за некој ден. Ако ти се чека неколку дена, можам да го качам на Мега, па да ти пуштам линк.
Или пак free trial на ХБО и го гледаш со превод.

Даскале @Anon да се претплатам на https://cinesseum.com/sr има шанси да се симињаат филмовиве?
Тоа нема да го дознаеме дур не пробаш. Ама најверојатно, со моето знаење, не. Особено ако користат Widevine.
Шо има таму шо го нема по торентиве? На CrnaBerza не ги клавет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom