Corvus
Latrodectus
И долгометражниот изгледај гоСамошто го изгледав „Краток филм за љубовта“ на Кишловски и не знам што да мислам или кажам за филмов, знам само дека ми се свиѓа и дека мора пак да го гледам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И долгометражниот изгледај гоСамошто го изгледав „Краток филм за љубовта“ на Кишловски и не знам што да мислам или кажам за филмов, знам само дека ми се свиѓа и дека мора пак да го гледам.
Него го гледал. Долгометражниот се вика: Краток филм за љубовта (Krótki film o miłości). Краткиот е епизода од Декалогот. Се вика: Декалог, шест (Dekalog, sześć).И долгометражниот изгледај го
Хахаха! Јас сфатив краткиот дека го гледал од Декалогот.Него го гледал. Долгометражниот се вика: Краток филм за љубовта (Krótki film o miłości). Краткиот е епизода од Декалогот. Се вика: Декалог, шест (Dekalog, sześć).
Тој е, да.Тој беше у клубот што го имаше, со тоа детето што ја сталкаше таа и што ја шпионираше со дурбин?
Јас во еден ден ја изгледав.@Zlatikevichius јас ништо не пуштам додека не ја завршам The Queen's Gambit![]()
Баш. Актерката е врв!Трескање од земја беше серијава, добро возење 7 часа без престан.
Еве ти редослед,барем јас така ѓи гледав.Имам едно прашање/барање. Сакам да ги гледам овие Avengers, Marvel ама незнам како идат редоследно, со што да почнам за да имам некој континуитет, да не ми се мешаат многу причите? Некој ако може редоследно да ги каже..
Mislenjeto ti e OK, Pular 18K ima pojak kompresor od Fairy 12K
А бидејќи сакам да топли што е можно поголема површина, а не само дневниот простор од 28 квадрати, логиката ми вели дека ми треба појак компресор.
Прегледај го приврзокот 273948
Malce da citas pred da LETAS ko prle pred magare.А да му ги споредиш компресорите на 18ките? Не вака да му прајш умо шашма му споредуваш Фери 12ка со Пулар 18ка и као Пуларов појак е земисиго....
Кај еве двата модела од Грее споредувате чоекот да си земе што е поарно, па уше филм му прајте то шо имате појче на залиха да се зема дека појако е...
Ојте носетесе таму, тешко на корисници шо ќе послушаат совет од вас...
Друже да си видиш ти и нешто друго, немора само Грее да гледаш....
18ка за дневен простор + 12ка за на другиот крај од станот ти е ок замисла... ама разгледај си убаво...
Има и други кинески брендови за тој буџет...
Бугарскиов е одличен филм, го гледав лани на Киненова. Ако го најдеш негде, сподели, сакам да го гледам пак. Многу сакам вакви мали откачени филмови. Ние на пример немаме ваков едноставен, а толку комплексен филм.Досега 40тина земји поднеле филмови за Оскар од неанглиско говорно подрачје.
Од регионов, Македонија и Србија само немаат одлучено. Србите може да одат со "Отац" што имаше премиера во Берлин или пак "Оаза" на Икиќ што имаше премиера годинава во Венеција. По мене со "Оаза" имаат поголема шанса да стигнат до шортлист, чисто ради тематиката.
Ние стандард со Милчета ваљда ќе одиме.
Го гледав хрватскиот "Допунска настава", не ми се свиѓа. Не го препорачувам. Хрвативе ги пратам некое време и тешки глупости вадат, ретко некој добар филм да излезе у последниве 15-20 години.
Бугарскиов "Башчата" на Грозева и Валчанов исто е излезен на торент. Едни од најнаградуваните бугарски режисери. Ова им е трет филм досега. "Урок" не ми се свиѓаше, "Слава" им беше одличен, во скоро време ќе го видам и новиот.
Друго што знам дека е излезено е шпанскиот "La trenchera infinita" со Белен Куеста во главна улога (Хулија од Ла каса де папел)...
Турците годинава одат со Miracle in cell number 7, римејк на истоимен корејски филм.
Словаците идат со Извештајот Аушвиц. Ништо чудно да лапнат номинација со оглед на тоа што такви тематики секогаш биле права ствар за комисијата.
Лесото првпат праќа филм.
П.С. Ако некој го најде чешкиот Шарлатан или полскиот Never gonna snow again, нека јави.
Излезе на ХБО ГО, го ставија на Замунда одма штом излезе, ама го избриша торентот за некој ден. Ако ти се чека неколку дена, можам да го качам на Мега, па да ти пуштам линк.Бугарскиов е одличен филм, го гледав лани на Киненова. Ако го најдеш негде, сподели, сакам да го гледам пак. Многу сакам вакви мали откачени филмови. Ние на пример немаме ваков едноставен, а толку комплексен филм.
Тоа нема да го дознаеме дур не пробаш. Ама најверојатно, со моето знаење, не. Особено ако користат Widevine.Даскале @Anon да се претплатам на https://cinesseum.com/sr има шанси да се симињаат филмовиве?