- Член од
- 29 август 2019
- Мислења
- 1.292
- Поени од реакции
- 3.063
Ве молам помагајте!
Еве ме мене повторно. После долго испитување, читање и размислување, се одлучив да го греам станот со две клими. Станот е новоградба, прво вселување.
Јас размислувам за овие две клими со ваква поставеност.
1. Дали ќе се згрејам? Дали ќе имам секаде во станот над 21 степн?
2. Дали ми требаат појаки или повеќе клими?
Искрено ви благодарам
Прегледај го приврзокот 273905
Со овој распоред за да ги стоплиш Спалната и Децка 2 на 21С, останатиот простор ќе треба да го згрееш на 25-6С.
Пошто немаш директен проток кон вратите од тие 2 соби претпоставувам другиот простор ќе треба да биде +5 степени загреан за да добиеш 21С таму.
18ка + 12ка би требало да се повеќе од доволно.... ако не ти е проблем тие 2 соби каде што се поставени климите да имаат повисока температура и малку бучава.
Пулар-от на Грее е нов модел од годинава, до сега нема искуства никој споделено, би ти препорачал убаво да погледнеш сервисно упатство + подетално за компресорот што го носат тие 2 модела како и продукт фише пред да пазариш (ако успееш да ги добиеш тие информации од некој од продавачиве тука пошто никој до сега ги нема споделено).
Исто така не ми е прблем да се сите врати отворени, освен што ќе треба да се нагодувам со децата да не затвораат врати од нивните соби