Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Pfeizer, koji je jučer objavio da ima cjepivo za Covid, kažnjen za najveću zdravstvenu prijevaru u povijesti!
Američki farmeceutski div morao je platiti odštetu za čak četiri prevare od 2002. godine.

и сега кој ќе прима негова вакцина кога е казнет за криење нузпојави ??

Vakcinata e napravena od Germanska Biontech koja ima golema reputacija. Ali edno e da napravis vakcina, drugo e da ja proizvedis i da ja distribuiras. Pfizer e partner na Biontech ama ne e firmata koja ja izmisli. Za dzabe fejk njusite.

Има еден што коментира на секој можен пост поврзан со ковидот, од далеку можам да намирисам дека е Бафра или Бачето, иако ќе да е вториов, според заедничките пријатели кои ги имаме

Иди тестирај се за корона, си изгубил осет за мирис.

Иако самиот споделуваш лоши искуства со здравствениот систем, тоа не ти преставува никаков проблем :facepalm: , коментарите на луѓето биле (y) . Тоа дали некои од коментарите се поткрепени со научни студии и прогнози кои целосно се остваруваат, за разлика од официјалните, тотално е небитно.

Носете маски, социјална дистанца, чувајте се, оти системот е хаос (и Бјонси и Кулајрис потврдија), а Бетмен из стил хиар енд он фајр.
:love:, пис енд гуд лак.

Словенија денес 464 новозаболени. Неколку дена бројот опаѓа.
Браво за мерките кои ги превзедоа.
Им се исплатеше пред три недели да стават ригорозни мерки.
Како е денес словенија да не имаш инфо?
Неможам да најдам на нет,претпоставувам ептен мала некоја бројка имаат.
Полициски час си е полициски час,мерка од господ дадена :)

2200 од 7500 тестирани
Само шо кај нив оздравуваат по 2000+ дневно.
Ништо не се менува ни кластери ни ништо не може да се пратат при толку заболени.

2000/7000 теста :icon_lol: Добро е што имаат карантин и што се словенци, такви убави дисциплинирани. Мијат раце и носат маски 100%, не трчаат по кеј и дремат по паркови. Да бевме ние...

2000/7000 теста :icon_lol: Добро е што имаат карантин и што се словенци, такви убави дисциплинирани. Мијат раце и носат маски 100%, не трчаат по кеј и дремат по паркови. Да бевме ние...
Ма знам мн добро [emoji846].
Се истрча членот пред некој ден,морав reality check да му направам,не само нему,на сите што мислат дека полициски час/карантин ќе заврши кузнае каква работа.

Исто сакав да ги потчепнам и овие говедава на темава што како венко што цело време вината ја префрлаат на народот,синкин по другиве земји од европа марсовци живеат.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Тоа е, културен народ. Не стоки ко нас...

Vakcinata e napravena od Germanska Biontech koja ima golema reputacija. Ali edno e da napravis vakcina, drugo e da ja proizvedis i da ja distribuiras. Pfizer e partner na Biontech ama ne e firmata koja ja izmisli. Za dzabe fejk njusite.
Pfizer е кешот во целава приказна...

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Seriozno ova? Radi zgolemena telesna temperatura preventivno davaat diazepam?
Kolku treba da nemas zdrav razum I da se zezas so zivot na dete. Diazepam kako sedativ od 10 mg rektalno na dete so infekt, so popratno zabrzana frekvencija na disenje ili zgolemena upotreba na disni muskuli, znaes kolku treba da otide vo respiratoren arest?
Ne, preventivno nikako sedativi za zgolemena temperatura. Zgolemena telesna temperatura se namaluva(so nesteroidni antirevmatici, konzervativno so periferno ladenje i.t.n). Temperaturni grcevi se urgentna sostojba I zahteva upotreba na sedativi vo kombinacija so NSID. Epi status e totalno druga rabota (vo vrska so fenobarbitonot).
... полека со тие изрази „нездрав разум“ форум е ова, ама тема со малку ниво на однесување кажи свое мислење, а не со вакви изрази, не си алфа, почитувај го соговорникот, јас не реков превентивно да се даде било кој лек, читај малку не ги испревртувај зборовите, секој што има покачена телесна температура до 38 С не смее, не би требало да пие ниеден антипиретик, посебно децата кои веќе над 38,5 можеби ќе треба да се даде нешто за покачената температура, додека све што е над 39 С треба во домашната аптека секоја мајка да си има покрај андол, парацетамол сируп и таблети фенобарбитон од 15 мг и супозитории диазепам од 5 мг и тоа све со препорака на педијатар, матичен, искуството ќе го направи тоа да мајката биде спремна да не трча по болници навечер, ако не му спадне на детето температурата со облоги, масирање и туширање да ги има горе наведените лекови,

ice_screenshot_20201111-191143.jpeg

секој одел- неонатологија, детско, мора во своето портфолио со лекови да ги има диазепам како супозитории и таблетите фенобарбитон, не зборуваме за деца со епилептичен напад како дијагноза која се третира со епилептични лекови и би требало да се под контрола и напротив не се применуваат овие лекови туку така,
ние зборуваме за фебрилна состојба на висока телесна темература над 40 С која доведуваат до грчеви -фебрилни конвулзии и со двапати повторено ректално дозирање со 0,5 mg / kg диазепам во форма на супозиторија во интервали од 8 часа за време на фебрилниот период може да биде рационален пристап за спречување на повторливи фебрилни конвулзии,
... твојот предлог за лечење со нестероидни антиревматици при високи телесни температури кај децата најчесто примелива суспензија ибупрофен, одамна веќе се избегнува и не се применува (друг пат можам да ти кажам и причината),
...ете ти кажа твоето мислење, јас го кажав моето мислење, при здрави разуми двајцата!

Последно уредено:
Тотално. Со користење на јаки антибиотици се уништува микрофлората која нормално постои, вируси,бактерии, габи, која живее во симбиоза,или некој еко-систем. Тоа се гради уште од мали нозе и зависи од околината во која се живее. Различен е донекаде и кај секој човек, но драстично се разликува кај луѓе од различни континенти.
Кандидата е габа која нормално населува делови од човечкото тело и не е опасна доколку не почне да ствара колонии кои се многу непријатни со сушење на слузокожата, црвени петна, и непрекината болка и печење. Се јавува орално и вагинално.
Нормалната микрофлора го чува организмот од развивање на кандидијаза со некои бактерии кои ја спречуваат во растот, но најверојатно по мене е со одржувањето на ПеХа вредноста преку активноста на бактериите. Со намалување драстично на бројот на некои соеви бактерии и нивната активност ПеХа вредноста може да оди од неутрална во кисела или базична и на тој начин се активира кандидата.

Се заебав бааги шо послушав матична да пијам сумамед, само кандида се почастив...
Со антибиотици се пијат и пробиотици, за да не си ја пореметиш флората и фауната во организмот :)

Со антибиотици се пијат и пробиотици, за да не си ја пореметиш флората и фауната во организмот :)
Почнав и со тоа, но ни матичен ни фармацевт ни кажа да почнеме со пробиотици, само по форумиве некое корисно инфо

I stapot kotek e od.gospod dadena merka dadena za koronasi
Автоматски споено мислење:

Od vreme na forumov sum,ama neznam sto ne e jasno na nekoj pfizer vakcina ke se koristi kaj nas ,bez razlika dali ruskata sputnik5 bila poefilasna i ne
Celata i bese nekoja valcina da ima.Kako sto kaza clen nekoj tuka prateto go terkot na parite.A toa se zabolil baba dedo, pazste gi pretezno statite ranlivi grupi neznam sto, cista demagogija.Kako nie do sega da ne sme gi.pazle.Kako go smiija sve ova all nella im e nema sto
Автоматски споено мислење:

Se izvinuvam do moderatorot na foeumov ako izrazivam nekoj neadekavatni miselnja , ama mislam sloboda na govor treba da ima bar tuka

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom