Слушам плавото сирење може да се искуси во својата врвна форма само ако чашата за вино ја напуниш 1/4 со Совињон Блан (пожелно, берба постара од 15 год.) и после секој залак од сирењето, да испиеш мала голтка од виното чекајќи да се измешат вкусовите 3 до 5 секунди!денес земав мало парче од некое плаво,
ќе видиме какво е, со вино
користам козјо сирење, но ова козјо што е во продавници е некоја мешавина... вистинско 100% козјо сирење е тврдо и има интензивен мирис ( за некого смрдеа на коза), сум пробаал и такво, домашно...За сирење сум многу прибирлив, често и по гости кога на маса има сирење, пробувам со доза на резерва или воопшто не. Зависи од око како ми изгледа, мирисот може да го занемарам, а може и не...
Од тоа што може да се најде по маркети, моментално Кораб Трница, било овчо, кравјо или мешано, дефинитивно најдобро, а исто така мислам дека имаат и козјо, не сум сигурен бидејќи тоа е единствениот производ што не го конзумирам, а сум израснат со козјо млеко...
А како сирењето, така и останатите нивни производи се топ!
Кога веќе спомна ж'та.. Има едно биено сирење по Мариовски бачила... Врв.Ја батка поштуем само добро овчо сирење. Не дека сум некој експерт, ствар на навика.
Плави, зелени или незнам какви, не ми се другарчиња. Од бои поштувам бела и ж'та
Ај да не те разочарувам!
Слика од пакување имаш?Каде може да се најде?Кога веќе спомна ж'та.. Има едно биено сирење по Мариовски бачила... Врв.
Не е пакувано.. Еден пријател ми носи од Прилеп, мислам дека го зима некаде на пазар...Слика од пакување имаш?Каде може да се најде?