Какво сирење јадете?

Од што јадете најчесто?

• Крајво

Гласови: 107 49,1%
  • Овчо

Гласови: 91 41,7%
  • Козјо

Гласови: 13 6,0%
  • Никакво

Гласови: 7 3,2%

• Вкупно гласачи
    218

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
денес земав мало парче од некое плаво,
ќе видиме какво е, со вино

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.734
денес земав мало парче од некое плаво,
ќе видиме какво е, со вино
Слушам плавото сирење може да се искуси во својата врвна форма само ако чашата за вино ја напуниш 1/4 со Совињон Блан (пожелно, берба постара од 15 год.) и после секој залак од сирењето, да испиеш мала голтка од виното чекајќи да се измешат вкусовите 3 до 5 секунди!

Последно уредено:
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Иначе и ж'то сирење иде добро со одлежана Станушина ( Ж'та прачка или Пловдина)! Само тамо бокалчето треба да е отпразно само 2 прста!
Кажуват дека најдобар филинг е со уште двајца пајташи и после второто бокалче!

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.781
Поени од реакции
2.755
Кравјо домашно. Кревко е, вкусот му надава на млеко благо и не е многу силно. Порано земавме од шипка, еден калап ќе се погодеше други 4 киселина беа и баталивме купечко.

Последно уредено:
T

Torchyrus

Гостин
За сирење сум многу прибирлив, често и по гости кога на маса има сирење, пробувам со доза на резерва или воопшто не. Зависи од око како ми изгледа, мирисот може да го занемарам, а може и не...
Од тоа што може да се најде по маркети, моментално Кораб Трница, било овчо, кравјо или мешано, дефинитивно најдобро, а исто така мислам дека имаат и козјо, не сум сигурен бидејќи тоа е единствениот производ што не го конзумирам, а сум израснат со козјо млеко...
А како сирењето, така и останатите нивни производи се топ!

Последно уредено од модератор:
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
Мешано сирење од ,,Малеш,,

Sent from my SM-T720 using Tapatalk

Член од
12 март 2009
Мислења
20.237
Поени од реакции
16.381
За сирење сум многу прибирлив, често и по гости кога на маса има сирење, пробувам со доза на резерва или воопшто не. Зависи од око како ми изгледа, мирисот може да го занемарам, а може и не...
Од тоа што може да се најде по маркети, моментално Кораб Трница, било овчо, кравјо или мешано, дефинитивно најдобро, а исто така мислам дека имаат и козјо, не сум сигурен бидејќи тоа е единствениот производ што не го конзумирам, а сум израснат со козјо млеко...
А како сирењето, така и останатите нивни производи се топ!
користам козјо сирење, но ова козјо што е во продавници е некоја мешавина... вистинско 100% козјо сирење е тврдо и има интензивен мирис ( за некого смрдеа на коза), сум пробаал и такво, домашно...
Е сега конзумирање на вистинско домашно сирење е ризично ( бруцелоза) бидејќи не го пастеризираат добро млекото, како треба минимум на 85оцелзиусови, туку само го греат за да фати побргу, со помалку маја

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Се е прашање на вкус...Јас сакам мрсно и солено овчо сирење. Според мене наубавото е од Трница, Лазарополе... Ги сакам сите врсти на сирења. Кај нас има слаб избор на Рокфорд, има нешто во Тинекс деликатес ама тие се тешки преваранти..Од плави сирења има едно солидно во Стокомак. Убава моцарела има на кило на пазарче Буњаковец. Во Хрватска има преубави козји сирења, Пашки сир е сериозно добар, обично малтретирам луѓе да ми носат :)

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Ја батка поштуем само добро овчо сирење. Не дека сум некој експерт, ствар на навика.
Плави, зелени или незнам какви, не ми се другарчиња. Од бои поштувам бела и ж'та;)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ја батка поштуем само добро овчо сирење. Не дека сум некој експерт, ствар на навика.
Плави, зелени или незнам какви, не ми се другарчиња. Од бои поштувам бела и ж'та;)
Кога веќе спомна ж'та.. Има едно биено сирење по Мариовски бачила... Врв.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Моментално, ова го имам во фрижидерот и и го јадам.
Не сите заедно.:D

Прегледај го приврзокот 273913
Ај да не те разочарувам! ;)
Автоматски споено мислење:

Кога веќе спомна ж'та.. Има едно биено сирење по Мариовски бачила... Врв.
Слика од пакување имаш?Каде може да се најде?

Kajgana Shop

На врв Bottom