Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
промотивен флаер со димензи 20х20 кај анон у соба има поголем само ќути не кажувај на никој
Си гази мојот. Малку рамката е унаказена ама нема везе.
1604695503941.png

Не ми се допадна I'm Thinking of Ending Things. Мислам дека филмот е збрка. Ова е дефинитивно: hate it or love it филм, а јас сум дефинитивно во првата група. Сфатив што е поентата, сфатив што се случува, ама сепак, ми беше досадно и обично мразам филмови кои се претенциозно збркани, зашто сметам дека се така направени за да изгледаат поелоквентно и да привлечат дел од хипстерската публика која ќе вика: ,,WOW, ништо не разбрав, затоа мора да е јако, и вистинска уметност". (Ова ме потсетува на онаа анегдотата за човек кој си ги заборавил очилата на под во уметничка галерија. Набрзо потоа се собрала маса народ и фоторепортери кои мислеле дека се уметничка инсталација, арт пар екселанс, па ги фотографирале и се воодушевувале). Don't get me wrong, не велам дека на тие од тука на кои им се допаднал се дел од таквата публика, спомната погоре, сигурен сум дека тука нема такви, и сигурно секој од вас си има причина зошто ова го смета за ремек дело. Мене, едноставно, ми беше претенциозно, досадно филмче со добра глума, ОК кинематографија и еден куп сивило.

Не препорачувам!
I'm Thinking of Ending Things е најдобриот филм што излегол во 2020 година.
Има интересни дијалози, е средно комплициран и убаво е да се репризира, допира интересни филозофски теми и кастот одглуми феноменално.
Воопшто не почувствував таков вајб како што збори цитираниов демек пробуе да биде претенциозен и намерно комплициран за хипстери да се палат.

Строго препорачувам! Чарли Кауфман е гениј.

Воопшто не почувствував таков вајб како што збори цитираниов демек пробуе да биде претенциозен и намерно комплициран за хипстери да се палат.
Што си гледал друго од Кауфман?

Многу ми е интересно кога за филмови за кои сум мислел дека не се мој тип филмови, па дури сум чувствувал и некоја одбивност пред да ги гледам, ми докажуваат дека сум направил страшна грешка што сум ги игнорирал толку време.

In case I don't see you, good afternoon good evening and good day. :love:

П.С. Џонтра, кај со кецот братче. :eek:

Synechdoche + сценарист е на Eternal Sunshine
Ооо, да, и тој беше, онака. BTW, штотуку сфатив дека сум гледал се што снимил Каумфан. И може не ми е во топ 10 најомразени, ама топ 15, дефинитивно. :D

и тој беше, онака.
giphy.gif

WOW, On Golden Pond, каков филм! Ова беше како некое ехо од стариот Холивуд (не дека филмот е нов, од 1981 е, ама веројатно ме сфаќате што сакам да кажам). Да постоеше клубот сѐ уште, ова дефинитивно ќе беше мој следен предлог. Вака, само предлог тука - гледајте го! Филмиште! Срамота е што само @grande-juve и @Anon од сите нас тука го имаат гледано. Чарли факинг Кауфман, my ass!

P.S. Не е за фалење, но ова е првиот филм со Кетрин Хепберн кој го гледам. И тоа на нејзиниот залез. :(

WOW, On Golden Pond, каков филм! Ова беше како некое ехо од стариот Холивуд (не дека филмот е нов, од 1981 е, ама веројатно ме сфаќате што сакам да кажам). Да постоеше клубот сѐ уште, ова дефинитивно ќе беше мој следен предлог. Вака, само предлог тука - гледајте го! Филмиште! Срамота е што само @grande-juve и @Anon од сите нас тука го имаат гледано. Чарли факинг Кауфман, my ass!

P.S. Не е за фалење, но ова е првиот филм со Кетрин Хепберн кој го гледам. И тоа на нејзиниот залез. :(
Ја ти го одбрав, сељак, пофали ме!
Ама секако ќе го изгледаше кога-тогаш :D
Филмот е многу скромен и убав.

Ја ти го одбрав, сељак, пофали ме!
Ама секако ќе го изгледаше кога-тогаш :D
Еве: го гледав затоа што @Anon ми го одбра, од листа од 22 филма, сите номинирани за Оскар за најдобар филм во 90-тите, кои секако ќе ги гледам, еден по еден, наскоро. Ама фала @Anon што го убрза гледањето на ова ремек дело. Happy now?

Многу ми е интересно кога за филмови за кои сум мислел дека не се мој тип филмови, па дури сум чувствувал и некоја одбивност пред да ги гледам, ми докажуваат дека сум направил страшна грешка што сум ги игнорирал толку време.

In case I don't see you, good afternoon good evening and good day. :love:

П.С. Џонтра, кај со кецот братче. :eek:
giphy.gif

Back
На врв Bottom