- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.833
- Поени од реакции
- 11.778
Додека не снимат филм кај што Бетмен, Џејмс Бонд, Рамбо се Бугари, ништо не правиме.На ред се црн Бетмен и геј Супермен. Нека врти парата![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Додека не снимат филм кај што Бетмен, Џејмс Бонд, Рамбо се Бугари, ништо не правиме.На ред се црн Бетмен и геј Супермен. Нека врти парата![]()

I'm Thinking of Ending Things е најдобриот филм што излегол во 2020 година.Не ми се допадна I'm Thinking of Ending Things. Мислам дека филмот е збрка. Ова е дефинитивно: hate it or love it филм, а јас сум дефинитивно во првата група. Сфатив што е поентата, сфатив што се случува, ама сепак, ми беше досадно и обично мразам филмови кои се претенциозно збркани, зашто сметам дека се така направени за да изгледаат поелоквентно и да привлечат дел од хипстерската публика која ќе вика: ,,WOW, ништо не разбрав, затоа мора да е јако, и вистинска уметност". (Ова ме потсетува на онаа анегдотата за човек кој си ги заборавил очилата на под во уметничка галерија. Набрзо потоа се собрала маса народ и фоторепортери кои мислеле дека се уметничка инсталација, арт пар екселанс, па ги фотографирале и се воодушевувале). Don't get me wrong, не велам дека на тие од тука на кои им се допаднал се дел од таквата публика, спомната погоре, сигурен сум дека тука нема такви, и сигурно секој од вас си има причина зошто ова го смета за ремек дело. Мене, едноставно, ми беше претенциозно, досадно филмче со добра глума, ОК кинематографија и еден куп сивило.
Не препорачувам!
Што си гледал друго од Кауфман?Воопшто не почувствував таков вајб како што збори цитираниов демек пробуе да биде претенциозен и намерно комплициран за хипстери да се палат.
Synechdoche + сценарист е на Eternal SunshineШто си гледал друго од Кауфман?

Ооо, да, и тој беше, онака. BTW, штотуку сфатив дека сум гледал се што снимил Каумфан. И може не ми е во топ 10 најомразени, ама топ 15, дефинитивно.Synechdoche + сценарист е на Eternal Sunshine

и тој беше, онака.

Ја ти го одбрав, сељак, пофали ме!WOW, On Golden Pond, каков филм! Ова беше како некое ехо од стариот Холивуд (не дека филмот е нов, од 1981 е, ама веројатно ме сфаќате што сакам да кажам). Да постоеше клубот сѐ уште, ова дефинитивно ќе беше мој следен предлог. Вака, само предлог тука - гледајте го! Филмиште! Срамота е што само @grande-juve и @Anon од сите нас тука го имаат гледано. Чарли факинг Кауфман, my ass!
P.S. Не е за фалење, но ова е првиот филм со Кетрин Хепберн кој го гледам. И тоа на нејзиниот залез.![]()

Еве: го гледав затоа што @Anon ми го одбра, од листа од 22 филма, сите номинирани за Оскар за најдобар филм во 90-тите, кои секако ќе ги гледам, еден по еден, наскоро. Ама фала @Anon што го убрза гледањето на ова ремек дело. Happy now?Ја ти го одбрав, сељак, пофали ме!
Ама секако ќе го изгледаше кога-тогаш![]()
Многу ми е интересно кога за филмови за кои сум мислел дека не се мој тип филмови, па дури сум чувствувал и некоја одбивност пред да ги гледам, ми докажуваат дека сум направил страшна грешка што сум ги игнорирал толку време.
In case I don't see you, good afternoon good evening and good day.
П.С. Џонтра, кај со кецот братче.![]()
Кај кец на Труман шоу, жити се'. Би сфатил да ти е 3ка, 3 и пол, 4, али кец?