Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

Uzasen vkus za filmovi druze tolku imam da kazam.Ovde si gi napisal nekolku dobri trileri a drugite sto trebalo da gi dopises si gi zamenil so below average filmovi.
Ме интересира кои се добрите, кои се потпросечните и кои филмови Џонтра требаше да ги допише... :cautious:

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Барем Идрис Елба да беше кога веќе запнале за црнци. И онака човекот долго време е fan favorite за нов Бонд.

Не можам да го извадам од глава селотејпот(големата трака) на стартот од новиот Бетмен пред некој ден лепев нешто,и одма ми падна на памет тоа,бољи тој звук да го ставеа на некој филм за сериски убиец ќе беше многу појако,мада исти кур е,и овде батето го прави истото срање.Друга работа што мислите за целосни трансформаци на актери во кој не се ни знае дека они всушност глумат?Нели е полесно да се најде таков лик низ ходниците на холивуд одколку актерот да се дебеле,или слабее односно за слабеење,и не баш бидејќи сите примери кој сакам да ги наведам се за правење по-крупни-по-дебели актери.Првиот во низата е Колин Фарел:Реално да не кажеа сите ќе се прашува кој е ѕверов додуша бидејќи не е искочен филмот не сме го гледале па и не можеме да судиме но фотографијата говори за трансформација стонкс.
5f42124289aff80028ab75e0

Вториот во низата е 2019-8 искрено го немам гледано филмов но не помина нешто wow кај критичариве освен нели што му рекоа еј Кики браво што си се здебелил али ништо посебно(може има добиено некоја награда на тие фестивалите не ги пратам баш да не ми вадите низ нос )ама поентава ми беше имдб,и мислам на форумов овде кружеше некоја шестка.Се работи за Vice:
Да надополнам уште али ако добро ме држи умот Бејл изјави последна ваква магична промена луѓе ради проблеми со здравје ШТО и е разбирливо.
image.jpg

Третиот во низата е Jared Зима:За улогата во Чаптер 27 можеби има некој 15години филмов едноставно глуп,монотон филм,никој нема ни да го памти,и би рекол најглупавото посветување што не вроди со никаков плод.

339a7475e0701fd89ed422733f8aa025.jpg

Е сеа можеби и глупо прашање,со веќе пројдено време,и завршени дејства но сигурен дека има и те како па ако не од А категорија бар од Б категорија кој чекат на ред за да се пробијат нели?Дали сакат точно онака како што го замислиле актерот да им се појави и на екраните бидејќи како што можеме да забележиме и кај Колин и кај Бејл има и обликување,дотерување на самиот ликот,не е фокусот само на тежината додека па кај годишните времиња ликот е тој,и е удрено на маса.
Можеби малку тапа муабет и муабети што би било кога би било али...Инаку да не се разбереме погрешно посветеност е посветеност па дури и со јадење сендвичи за исполнување на улога,сепак многу фактори доведува под знак прашалник од типот здравје,потоа си бара повторно да се врати во својата првобитна положба(стомачни наместо досегашниот стомак) и тн..
a2dmx8ri2hj51.jpg

10+ години поминати а ти се сеќаваш на било која од повеќето епски сцени во секој од нив и се ежиш за пола секунда.

1604614481279.png

промотивен флаер со димензи 20х20 кај анон у соба има поголем само ќути не кажувај на никој
Си гази мојот. Малку рамката е унаказена ама нема везе.
1604695503941.png

Не ми се допадна I'm Thinking of Ending Things. Мислам дека филмот е збрка. Ова е дефинитивно: hate it or love it филм, а јас сум дефинитивно во првата група. Сфатив што е поентата, сфатив што се случува, ама сепак, ми беше досадно и обично мразам филмови кои се претенциозно збркани, зашто сметам дека се така направени за да изгледаат поелоквентно и да привлечат дел од хипстерската публика која ќе вика: ,,WOW, ништо не разбрав, затоа мора да е јако, и вистинска уметност". (Ова ме потсетува на онаа анегдотата за човек кој си ги заборавил очилата на под во уметничка галерија. Набрзо потоа се собрала маса народ и фоторепортери кои мислеле дека се уметничка инсталација, арт пар екселанс, па ги фотографирале и се воодушевувале). Don't get me wrong, не велам дека на тие од тука на кои им се допаднал се дел од таквата публика, спомната погоре, сигурен сум дека тука нема такви, и сигурно секој од вас си има причина зошто ова го смета за ремек дело. Мене, едноставно, ми беше претенциозно, досадно филмче со добра глума, ОК кинематографија и еден куп сивило.

Не препорачувам!
I'm Thinking of Ending Things е најдобриот филм што излегол во 2020 година.
Има интересни дијалози, е средно комплициран и убаво е да се репризира, допира интересни филозофски теми и кастот одглуми феноменално.
Воопшто не почувствував таков вајб како што збори цитираниов демек пробуе да биде претенциозен и намерно комплициран за хипстери да се палат.

Строго препорачувам! Чарли Кауфман е гениј.

Воопшто не почувствував таков вајб како што збори цитираниов демек пробуе да биде претенциозен и намерно комплициран за хипстери да се палат.
Што си гледал друго од Кауфман?

Многу ми е интересно кога за филмови за кои сум мислел дека не се мој тип филмови, па дури сум чувствувал и некоја одбивност пред да ги гледам, ми докажуваат дека сум направил страшна грешка што сум ги игнорирал толку време.

In case I don't see you, good afternoon good evening and good day. :love:

П.С. Џонтра, кај со кецот братче. :eek:

Synechdoche + сценарист е на Eternal Sunshine
Ооо, да, и тој беше, онака. BTW, штотуку сфатив дека сум гледал се што снимил Каумфан. И може не ми е во топ 10 најомразени, ама топ 15, дефинитивно. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom