Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
WOW, On Golden Pond, каков филм! Ова беше како некое ехо од стариот Холивуд (не дека филмот е нов, од 1981 е, ама веројатно ме сфаќате што сакам да кажам). Да постоеше клубот сѐ уште, ова дефинитивно ќе беше мој следен предлог. Вака, само предлог тука - гледајте го! Филмиште! Срамота е што само @grande-juve и @Anon од сите нас тука го имаат гледано. Чарли факинг Кауфман, my ass!

P.S. Не е за фалење, но ова е првиот филм со Кетрин Хепберн кој го гледам. И тоа на нејзиниот залез. :(

WOW, On Golden Pond, каков филм! Ова беше како некое ехо од стариот Холивуд (не дека филмот е нов, од 1981 е, ама веројатно ме сфаќате што сакам да кажам). Да постоеше клубот сѐ уште, ова дефинитивно ќе беше мој следен предлог. Вака, само предлог тука - гледајте го! Филмиште! Срамота е што само @grande-juve и @Anon од сите нас тука го имаат гледано. Чарли факинг Кауфман, my ass!

P.S. Не е за фалење, но ова е првиот филм со Кетрин Хепберн кој го гледам. И тоа на нејзиниот залез. :(
Ја ти го одбрав, сељак, пофали ме!
Ама секако ќе го изгледаше кога-тогаш :D
Филмот е многу скромен и убав.

Ја ти го одбрав, сељак, пофали ме!
Ама секако ќе го изгледаше кога-тогаш :D
Еве: го гледав затоа што @Anon ми го одбра, од листа од 22 филма, сите номинирани за Оскар за најдобар филм во 90-тите, кои секако ќе ги гледам, еден по еден, наскоро. Ама фала @Anon што го убрза гледањето на ова ремек дело. Happy now?

Многу ми е интересно кога за филмови за кои сум мислел дека не се мој тип филмови, па дури сум чувствувал и некоја одбивност пред да ги гледам, ми докажуваат дека сум направил страшна грешка што сум ги игнорирал толку време.

In case I don't see you, good afternoon good evening and good day. :love:

П.С. Џонтра, кај со кецот братче. :eek:
giphy.gif

И јас го имам гледано, али вториот дел беше подобар On Golden Blonde од 1984, наместо Кетрин Хепберн сега главниот лик го глуми Џинџер Лин :kafence:

треба да знам што е тоа LB?

...
ok nvm
Ако не дружиш тука почесто, ќе знаеш: Letterboxd е еден вид социјална мрежа, или сајт за филмови. Повеќето од луѓето тука имаат профили и си водат дневници со филмовите кои ги гледале, со оценки за тие филмови, креираат листи на филмови, понекогаш, но ретко, пишуваат и рецензии. Јас имам таму 68 луѓе кои ги следам. Минимум 50 од нив се членови на Кајгана форум. Од сите нив, само гранде, анон и мунгосес го имаат обележано On Golden Pond како гледан. Мунгосот дури го нема ни оценето. Ете, појасно сега?
Автоматски споено мислење:

Еве го и мојот профил таму, за да ти биде уште појасно.

препорачајте некое блм филмче кај што се испоштовани сите малцинства, некако гнев во себе ми се развива кога ги гледам овие стари гнасотии со белци

препорачајте некое блм филмче кај што се испоштовани сите малцинства, некако гнев во себе ми се развива кога ги гледам овие стари гнасотии со белци
све поново STAR
(сакаш WARS, сакаш TREK)
Автоматски споено мислење:

Или можеби ти сакаш само расен диверзитет?
Не оди тоа така. Инклузивноста треба да ги опфати сите категории, не само расата.
Патријархатот, на пример, не е помало зло од расизмот.

Сфаќате дека станувате досадни со истото верглање за диверзитетот? Дури бетер од Американците со нивните правила станавте.

Самошто го изгледав „Краток филм за љубовта“ на Кишловски и не знам што да мислам или кажам за филмов, знам само дека ми се свиѓа и дека мора пак да го гледам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom