UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Ливерпул направи на полусезона огромна бодовна разлика и се фокусира на ЛШ, ќе видиме оваа сезона дали ќе биде така, немаат многу широк ростер плус се вмешаа многу екипи горе на табела.
Го крена Ливерпул нивото, никакво фокусирање или билошто, никој не размислува така. Демек сега ќе се ладиме во лигава, одма ќе изгубиш макар и сто бода предност имал. Едноставно треба да се прифати дека тоа што Ливерпул и Сити се сега во Англија, беа Реал и Барса во Шпанија. Едните го кренаа нивото другите паднаа и сега секое коло во Ла Лига е тешко ко финале да играш, да пошо се камења, а не дека лигата сега е компетитивна, тоа беше претходно во Англија.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.510
Поени од реакции
8.016
Кога кажувате работи, кажувајте ги во целост да не испаднете смешни.Го зборите ПСЖ, ама никако никој да каже дека ПСЖ имаа ЦЕЛИ 6 МЕСЕЦИ да се подготват за турнирот што беше, дека нели фрнацуското го укинаа на полусезона.Од друга страна енглезите од Јуни до крај на сезона играа на СЕКОИ 3 ДЕНА. И како ова може за исто да се рачуна?

Исто да не заборавиме дека германците последното коло си го одиграле на 27ми ЈУНИ, што значи и они си имале месец дена пауза да здивнат и темпираат форма.

Ливерпул отпадна само зошто Адриан беше дрво, Трент киксаше у одбрана и ко за беља у напад не им идеше реализацијата.Дополнително издишаа колективно после напорниот декември (+ играње на светско првенство) и јануари

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Кога кажувате работи, кажувајте ги во целост да не испаднете смешни.Го зборите ПСЖ, ама никако никој да каже дека ПСЖ имаа ЦЕЛИ 6 МЕСЕЦИ да се подготват за турнирот што беше, дека нели фрнацуското го укинаа на полусезона.Од друга страна енглезите од Јуни до крај на сезона играа на СЕКОИ 3 ДЕНА. И како ова може за исто да се рачуна?

Исто да не заборавиме дека германците последното коло си го одиграле на 27ми ЈУНИ, што значи и они си имале месец дена пауза да здивнат и темпираат форма.

Ливерпул отпадна само зошто Адриан беше дрво, Трент киксаше у одбрана и ко за беља у напад не им идеше реализацијата.Дополнително издишаа колективно после напорниот декември (+ играње на светско првенство) и јануари
Е сега си контрадикторен, Ливерпул отпадна зошто Адриан беше дрво или зошто беа уморни?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.570
Поени од реакции
22.280
Kako i da vrtis. Za nekogo povekje odmor e podobro drugi vikaat gubat na forma. Za nekoi pokonkurentna liga e prednost oti treba celo vreme da drzis forma a za drug podobro e da mozes da se fokusiras na LS. Za mene povekje vlijanie ima odmorot primer na zima nego konkurentnosta cinis niz prvive ligi site osven Baern ili PSZ igraat so amateri. Od druag strana ligite sami odlucuvaat kolku klubovi ucestvuvaat. Ne treba da se zalat tie so 20 ekipi i 4 partii plus od Germanskite koga zemaat od toa povekje pari i moze da si dozvolat pogolem tim.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.510
Поени од реакции
8.016
Е сега си контрадикторен, Ливерпул отпадна зошто Адриан беше дрво или зошто беа уморни?
Воопшто нема контрадикција, туку се два причинители за крајниот исход. Ливерпул (на Енфилд) си играше викторија пред голот на Атлетико во прво полувреме, во второ почнаа малце со подолги топки зошто се уморија, ама сума сумарум милијарда шанси направија (и утнаа). Да не киксаше Адриан, ќе пројдеа, вака се мачеа да ваат голови.Од друга страна атлетико ги бушеа на контри во второ полувреме Ливерпул и често ја таргетираа страната на Трент, зошто овој спиеше напред/средина, а немаше сила цело време да трча напред назад и оставаше кратери у одбрана.2 гола паднаа баш од таа страна, ако добро памтам.Плус имаа шанси/продори атлетико таму.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.586
Поени од реакции
13.953
Воопшто нема контрадикција, туку се два причинители за крајниот исход. Ливерпул (на Енфилд) си играше викторија пред голот на Атлетико во прво полувреме, во второ почнаа малце со подолги топки зошто се уморија, ама сума сумарум милијарда шанси направија (и утнаа). Да не киксаше Адриан, ќе пројдеа, вака се мачеа да ваат голови.Од друга страна атлетико ги бушеа на контри во второ полувреме Ливерпул и често ја таргетираа страната на Трент, зошто овој спиеше напред/средина, а немаше сила цело време да трча напред назад и оставаше кратери у одбрана.2 гола паднаа баш од таа страна, ако добро памтам.Плус имаа шанси/продори атлетико таму.
Се согласувам, ама тоа нема никаква врска со претходни натпревари или билошто во минатото. Ги искинаа со пресинг 60-70 минути, Атлетико не излезе од половина и логично беше на толку неискористени шанси да има казна. Значи никаква врска со преходни утакмици немаше испаѓањето на Ливерпул, тоа е поентата.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.720
Баерн секогаш ја освојуваше лигата лаганица, не е ништо поразлично годинава, ама во ЛШ и покрај тоа што беа одморени губеа. Едноставно се прејаки, џабе изговори се бараат.

И за бројот на натпревари е дискутирано, повеќе натпревари испаѓа на крај дека изиграле Реал и Барса од англиските. Кога ќе дојде март, април, тогаш и купот се игра во Шпанија, па испаѓа среда-недела два месеци со ред, баш кога ќе е нокаут фаза ЛШ, а англичаните веќе ги имаат завршено куповите или се при крај. Среда играш со Севиља четвртфинале куп, сабота со Реал, а вторник ЛШ со Челзи, пример. А Барса никогаш немаше којзнае колку широк ростер и составот ќе беше ист со една две измени максимум на сите натпревари.
Може да е битно сезонава затоа што многу позбиен е распоредот и буквално цела сезона ќе се игра секој трет ден. Иначе не се никакви изговори, го пишав само како дополнителна предност. Нормално дека и без тоа се доволно јаки.

Има ваљда разлика кога одморен се враќаш и играш многу натпревари, и кога два месеци имаш збиен распоред и после дополнително имаш и битни натпревари во ЛШ.
Заборавив да напоменам и дека во сите други лиги останаа со пет измени што на топ тимовите доста може да им помогне за ротирање и одмарање играчи. Во Англија се вратија на три. Исто и дека во Англија воопшто не им е гајле за распоредот и ако играш во вторник полуфинале ЛШ, а си испланирале во недела поручек да играш натпревар ПЛ, ќе си играш во недела поручек.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.665
Поени од реакции
14.539
Кајгана днопертиза strikes again.

Кога испаѓаа и губеа Баерн во ЛШ, имале преслаба Бундес, не знаеле впрочем колку се слаби.

Кога газат во ЛШ - имале преслаба Бундес, можеле да си дозволат така да калкулираат.

Средете си ги парадоксиве и хипокризиите, полесно ќе се чувствувате кога ќе ве убијат Баварциве.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.720
Кајгана днопертиза strikes again.

Кога испаѓаа и губеа Баерн во ЛШ, имале преслаба Бундес, не знаеле впрочем колку се слаби.

Кога газат во ЛШ - имале преслаба Бундес, можеле да си дозволат така да калкулираат.

Средете си ги парадоксиве и хипокризиите, полесно ќе се чувствувате кога ќе ве убијат Баварциве.
Јас само за сезонава го пишувам тоа, поради околностите. Не важи општо.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ja мислам дека да, со осакатен пул, реал у никаква форма, барса.
Ужасно прерано за да се носат заклучоци. Знам дека секогаш имаме фаворити ама секоја година има хаос, така да.
Иначе, ПСЖ и Сити се тука секогаш, Јуве.
Се сложувам дека Баерн е број еден со повредата на ВВД. Пред тоа тие два тима ми беа фаворит.

Ништо не ме премислува да мислам различно.
Прерано е брат, само тоа сакам да кажам.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.566
Ужасно прерано за да се носат заклучоци. Знам дека секогаш имаме фаворити ама секоја година има хаос, така да.
Иначе, ПСЖ и Сити се тука секогаш, Јуве.
Се сложувам дека Баерн е број еден со повредата на ВВД. Пред тоа тие два тима ми беа фаворит.

Прерано е брат, само тоа сакам да кажам.
Јунајтед освојува бајо мој. Баерн го тепа ПеСеЖе еден нула, ние го тепавме два еден, значи ќе одиграме два два, и во девеесетитрета Гринвуд ќе им го збрца. Фала,чао.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Real Madrid’s last eight Champions League games without Sergio Ramos:

▪ Loss vs. Juventus
▪ Loss vs. CSKA Moscow
▪ Loss vs. CSKA Moscow
▪ Loss vs. Ajax (eliminated)
▪ Loss vs. PSG
▪ Win vs. Brugge (Мињоле бранеше за Бриж)
▪ Loss vs. Man City (eliminated)
▪ Loss vs. Shakhtar

Kajgana Shop

На врв Bottom