Хахаха, ајде ќе ја играме играта.
Си слушнал за С протениот на Сарс-Ков-2? Знаеш ли каде се закачува во човечкиот огранизам?
Дали знаеш како се пренесува грипот? Знаеш ли која е R вредноста на грипот версус Ковид? Како се пренесува Сарс-Ков-2 вирусот?
Имаш слушнато за лонг-Ковид ефекти? Дали знаеш кој системи ги напаѓа вирусот?
Дали знаеш дека Сарс-Ков-2 ги уништува животите на луѓе кои живеат со хронични болести за многу години? Некој кој има шеќер може да живее 80 години со болеста, а ковидот може да му уништи животот за еден момент.
Знаеш ли колко има хронични болни во Македонија (откриени и неоткриени?)
Дали знаеш дека лесна слика се менува во средна па во тешка за само неколку саати?
Дали ја знаеш разликата помеѓу заразен и заболен? Дали знаеш зошто заразените седат дома?
Дали знаеш зошто овој вирус го преотеретува здравствениот систем, особено на кревки држави како нашата?
Јас овие работи ги знам, ги имам читано во трудови. И да медицинско лице сум, за разлика од тебе.
По тоа какви прашања поставуваш очигледно си образован од портали.Вакви прашања кои се најголема малверзација во моментот паметен не ги поставува.
Велиш
Дали знаеш како се пренесува грипот? Знаеш ли која е R вредноста на грипот версус Ковид? Како се пренесува Сарс-Ков-2 вирусот?
Е ајде објасни ми
Велиш
Имаш слушнато за лонг-Ковид ефекти? Дали знаеш кој системи ги напаѓа вирусот?
Кој бе чедо системи ги напаѓа ??
Велиш
Дали знаеш дека лесна слика се менува во средна па во тешка за само неколку саати?
Не заебавај, во кој тоа труд го прочита ???
Велиш
Дали ја знаеш разликата помеѓу заразен и заболен? Дали знаеш зошто заразените седат дома?
Кој е тоа заразен, тестот ли ти кажува, дај кажи од кој труд па ова го прочита еден у фамилија позитивен сите други негативни, а вирусот ршум прави од многу голем РО, од заразен по заразен вирус што 10 месеци шета уште има кој да зарази.
Дали знаеш зошто носиме маски? И зошто маските заштитуват?
Де просветли ме освен што се прикажуваш како голем верник у вирусот со носењето маска
Дали знаеш зошто овој вирус го преотеретува здравствениот систем, особено на кревки држави како нашата?
Ај и за ова дај некој труд што си учел, на инфективно, микробиологија или на психијатрија си учел за ова, да видам некој труд
Велиш
Јас овие работи ги знам, ги имам читано во трудови. И да медицинско лице сум, за разлика од тебе.
Извини не верувам дека нешто уопште си учел, пошто се нели нови, ако имаш нешто читано барем за грипот, немаше тука да се бламираш.