Македонска фудбалска репрезентација

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
И после ќе кажете зошто играчите не сакаат да играат за нас :D

Го испохејтавте чоеков а уште нема ни настап за репрезентацијава...

Ок е, сфаќаме, не е Меси, играч на клупа што ќе седи е, не зезајте, стварно нема потреба за хејт
Ако го бива добро ако не го бива пак добро

Мислам, Македонија сме, не е ова Бразил па да кажеме имаме милион играчи зашто овој пред овој?

Тие се, една шака играчи, пола од нив просек, другите бетер од просек

Нема потреба за хејт, има поддршка од мене, башка таков андердог стори секој сака
Автоматски споено мислење:

Еве, МЛС лигата не е ништо посебно... ама подобра е од ОАЕ лигата
Ако утре испадне има шанса најдобриот играч во последното коло од Емиратската лига има шанса да игра за нас..со две раце би го потпишал

Beggars can't be choosers :D Баш помотивирани ќе бидат вакви фаци него ли некои ко Тричко што само за клуб играат а не и за репрезентација
Не го хејтаме човекот, туку добро е да се кажат претходни примери, и што прави нашава федерација со потезите што ги прави, или шуш-буш врски што се прават, викни го овој, викни го оној. Не се прави слава само со еден-два меча. Дај Боже играчов да растура од голови уште во ноември, нормално ако Мрме му даде шанса. Може не за финалето, ама ако е во списокот, може ќе му даде некоја минутажа против Естонија и Ерменија. o_O

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Добро, на повеќето овде памтењето не им е баш добро или што? Што сте запнале за Јаховиќ? Тој направи такви непотребни раздори во репрезентацијата, понашања сељачки - не фала, па макар играл и во најјаките тимови од Премиер Лига. И уште пука и плука по селекторот.

А за дечково што го повикале од ЛА, супер (тоа кажува дека сепак на Кулушевски не му барале пари за да игра, како што некои дрндаат за такви работи, туку дека едноставно не сакал да играл за Македонија). Нека има здрава конкуренција и да не биде за другите на стара слава да доаѓаат да играат за репрезентација, а ништо да не покажуваат. Ќе видиме како ќе игра. За репрезентации како Грузија, Естонија и Ерменија, е топ!
баш си во право со ова...пошто и ја почнав да си го сомневам паметењето...

нели Јаховиќ кажа дека додека оваа управа е на чело на ФФМ (чинам за Мрме беше ова?) дека се пензионира од репрезентација?

така да..и да биде викнат..ќе одбие

не знам зошто се запнале за човек што е повлечен од репрезентација

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.960
баш си во право со ова...пошто и ја почнав да си го сомневам паметењето...

нели Јаховиќ кажа дека додека оваа управа е на чело на ФФМ (чинам за Мрме беше ова?) дека се пензионира од репрезентација?

така да..и да биде викнат..ќе одбие

не знам зошто се запнале за човек што е повлечен од репрезентација
Правеше некои сцени уште во хотелот пред некој дуел. Па на некоја утакмица ја зема топката да шутира пенал, му ја собра на некој друг пред нос, иако не бил таков планот, па ја отера у курац.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Се степаа со Даниел Георгиевски и беа исфрлени од репрезентација. Даниел се извини, а овој се правеше фраер. Башка и пеналот што го промаши со Израел а тој не ми требало да го изведе. Многу арогантен, тоа е, дечкото не е Златан да се понаша така.

THE-Boss

The Winter is coming
Член од
5 јануари 2014
Мислења
710
Поени од реакции
1.023
Се согласувам со ова за Јаховиќ да не се повикува па ако сака за Барселона нека игра, такви играчи може само да наштетат на тимот, како и што се докажа додека беше тука.

Хемијата на тимот е многу битна, а таа сега изгледа дека е на високо ниво, треба да се потрудат да остане така.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.171
Поени од реакции
5.825
normalno ne moze da se ocekuva deka musovski ke bide nekoe golemo resenie, ama ako sme realno najkasno posle EP (ili prethodno ako ne se kvalificirame) najverojatno ke se povlecat pandev i tricko. nestor veke ima 30 godini i poslednite godini mu e padnata formata, jahovic nema da igra pod aktuelnite odgovorni (a da ne se kvalificirame i da leta mrme sigurno nema da se vrati da igra na 33 bez moznost da se igra na EP), taka sto kako napagaci posle EP ke ostanat nestorovski, stojanovski, simonovski i mladite od U21 kako opcija. od tie milan ristovski samo sto zaraboti teska povreda, a site drugi se uste ne se dokazani iako nekoi od niv se talentirani. se na se nema sto da izgubime so testiranje na musovski bidejki naskoro ke bideme mnogu ograniceni na centarforskata pozicija, posebno ako ne napravi golem skok nekoj od mladite, a za takvo nesto nema garancija.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.106
Поени од реакции
4.099
normalno ne moze da se ocekuva deka musovski ke bide nekoe golemo resenie, ama ako sme realno najkasno posle EP (ili prethodno ako ne se kvalificirame) najverojatno ke se povlecat pandev i tricko. nestor veke ima 30 godini i poslednite godini mu e padnata formata, jahovic nema da igra pod aktuelnite odgovorni (a da ne se kvalificirame i da leta mrme sigurno nema da se vrati da igra na 33 bez moznost da se igra na EP), taka sto kako napagaci posle EP ke ostanat nestorovski, stojanovski, simonovski i mladite od U21 kako opcija. od tie milan ristovski samo sto zaraboti teska povreda, a site drugi se uste ne se dokazani iako nekoi od niv se talentirani. se na se nema sto da izgubime so testiranje na musovski bidejki naskoro ke bideme mnogu ograniceni na centarforskata pozicija, posebno ako ne napravi golem skok nekoj od mladite, a za takvo nesto nema garancija.
Иначе и Нестор спомна на лајв ко имаше за време на карантинот дека доколку се пласираме на европско, големи шансите се таму репрезентативно да се пензионира.

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.171
Поени од реакции
5.825
Иначе и Нестор спомна на лајв ко имаше за време на карантинот дека доколку се пласираме на европско, големи шансите се таму репрезентативно да се пензионира.
znaci i on ako se penzionira od atkuelnite reprezentativci koi mozat da igraat i kako centarfor najstar ke bide togas 24 godisniot vlatko stojanovski. vtora opcija togas bi bil nekoj kako marko simonovski, pa posle mladite. vrti suci sekoj kaj koj ima tronka nades deka moze da prerasne vo soliden napagac bi bil dobredojden.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.106
Поени од реакции
4.099

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
"Македонец на македонецот му е македонец" пошто Homo homini lupus est е премногу олд скул

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Прават само притисок за да биде сменет селекторот, бидејќи мислам дека до крајот на годината му истекува договорот со репрезентацијата. Ако не се пласираме на ЕП, можеби ќе следува смена, прашањето е кој би го сменил, а ако играме на ЕП сигурно ќе потпише нов договор. o_O

Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.171
Поени од реакции
5.825
abe ako ne se kvalificirame mnogu jasno e deka nema da ostane selektor. i samiot e kriv sto ne sedi sigurno na stolceto bidejki pokraj takticki greski koi gi imase na odredeni natprevari si go rushi konstatno standingot so toa sto povikuva nekoi krajno padnati fudbaleri i so toa kreira vpecatok deka tera biznis pokraj rabotata za koja e platen. radeski na primer (sega veke ne go pokanuva), momentalno likovi kako krste velkoski i hasani, glupiranjeto so golmanite i nepovikuvanjeto na mitov nilsson za da bidat pokaneti golmani kako bozinovski i bogatinov i prethodno sisko i iliev iako ne bea vo forma. baska sto odbiva da povika povise fudbaleri i da gi testira, ete i za vo noemvri najavi deka ne saka posirok spisok, pa ako se povredi nekoj vo liga nacii ke treba eventualno da kani kratkorocno novi fudbaleri za protiv gruzija. znaci samiot pridonesuva znacitelno za nedoverbata koja e prisutna.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.110
Поени од реакции
3.863
Мене па повеќе ми изгледа како ФФМ да сака бизнис да тера (not the first fucking time) и тоа што сакале да го подметнат тој со жолти картони од У21 е бајаги подмолно и мизерно. Мрме си има свои фалинки и сето тоа си стои (им дава бајаги кредити на играчи кои играле супер порано.. еве Адеми на пример враќа, кој пред 2 години имаше допинг проблеми). Ама факт е дека има створено одлична хемија меѓу играчиве, како што немала таква речиси никогаш и си има резултати (иако може и мора да бидат доста подобри). Чеде Јаневски ја воскресна екипата, па врз него се правеа притисоци кој да игра, поготово на оној дуел со Шкотска дома по кој тој фино лепо си се тргна. Стратев се загуби со Велс и ја фрли Македонија последна во групата. Со Ѓуровски и Друловиќ се закопа репрезентацијата (едвај го победија Луксембург дома во второ коло, а во последното едно реми во Минск со Белорусија во која ни на двете екипи не им се играше, па така ние освоивме 4 бода).
Кога ќе видам кој се бил претседател на ФФМ, ми се гади.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.130
Поени од реакции
8.075
Мрме нема игра, нема резултати, мрме го држи на местото чиста луда среќа и историски расплет на настани за најлесно пласирање на едно европско во историјата. Клучно е што играчите се поврзани сеа со само една и единствена цел, то е пласманот. Во ској друг тек на настаните мрме требаше да е менат од пред година две, пред се после дебаклот со Ерменија таму 4:0, на пример.

Kajgana Shop

На врв Bottom