Сталкерот
Резидентен космонаут
- Член од
- 5 јуни 2012
- Мислења
- 5.762
- Поени од реакции
- 7.594
Тоа е проблем на државата, не е мој, па да се трудам да го решавам. Јас сум странка, што плаќа за услуга со години, и кога му треба услугата сака да биде испорачана.
Во некој совршен свет би рекол дека државата треба да ти ги врати парите што си ги уплатил, и да плати пенали над тоа ако не испорача услуга, ама свесен сум дека тоа нема да се случи. Исто сум помирен дека ако ми е потребен болнички кревет заради ова срањево, ќе мора да го платам приватно.
Ако мора да се бира и вага, нека се бира и вага. Тоа не е нешто што може да се спречи.
Ќе си плати приватно оној кој што има пари, ама најголем дел од народот ги нема тие пари. Зависи од државното здравство.
Башка што приватните капацитети за сместување се смешни во однос на државните и секогаш постои можноста да ти го удрат шпицот коа некој е спремен да плати повеќе од тебе за "твоето" легло во приватниот сектор.
Ако паметам добро, ти беше ги "исправувал" некои членови на форумов дека Орце за нив е "Господинот Камчев". Ваљда на тоа дудлање, попуст ќе добиеш.