Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

C

CoolIris

Гостин
Јас не знам како да ви се објасни дека Македонија нема капацитет да прави нови рестрикции со кои уште толку ќе се уништи економијата. Немаме резерви, немаме ресурси, имаме голема невработеност и голем јавен долг, а карантините секако не се никакво решение на долг период.
И затоа што немаме треба да почитуваме основни мерки: негрупирање, социјална дистанца, маски.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Види, ако сакаш да дискутираш со мене, зборови од типот "не драматизирај", исфрли ги од својот речник. Автоматски те ставам во кош со каубојците. Играј достоинствено.

Воопшто не е глупа споредба. Ако јас треба да бирам да лекувам дете кое ги почитува мерките и дете кое се журка секое сабајле до 5 саат, се пика во најголемите гужви, не почитува никакви мерки, имам целосно право да одбијам да го лекувам. Зошто јас би лекувала некој, кој што не ги слуша и почитува моите совети? Зошто јас сум посветила толку време на наука, за да некој дефецира врз моето знаење? Е, нема, не дозволувам.
Драматизираш, те прашав конкретно прашање, а не да ми се правдаш дали ти треба друштво и забава.

Ти ко дел од најхуманата професија не гледам како може да бираш кој да лекуваш, или да одбиваш некому кому му треба лекарска помош. Во спротивно, џабе ти е што зборуваш на темава.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.188
Поени од реакции
18.264
Ке почнат каде можат, кај мене да влезе дома некој џандар без налог за претрес ке му требаат два пара муда за почеток.
Како се сите накурчени...За некои полумозочни сме кркале 6 месеци психички ремет, па и дома сега да ти иделе.
После ќе имаме снимки со тегнење.
Ама не се тие криви , за секое срање се на прва линија турени.Добро, криви се и тие ( а и ние) дека не знаеле не да речат на некои наредби.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.929
Поени од реакции
17.173
Мачка у гаража ми влегла се заглавила.Како ја зграпчив преку ракавици ме укаса,забите преку рака и се споија,парче ми извади.Ме вратија пошто немале,ме пратија сам да си купам и после неколку саати лутање по аптеки по порачка од друг град ми донесоа.700+ динари
ај тетанус, а други работи ?? ..има опасност од беснило, гангрена ???

Член од
5 март 2018
Мислења
17.441
Поени од реакции
19.917
Заврши летото, се прибравте дома, Филипче почна со пресовите и одма темата се набилда пак, фали уште една личност и да се вратиме на старо :uzi::uzi::uzi:

C

CoolIris

Гостин
Драматизираш, те прашав конкретно прашање, а не да ми се правдаш дали ти треба друштво и забава.

Ти ко дел од најхуманата професија не гледам како може да бираш кој да лекуваш, или да одбиваш некому кому му треба лекарска помош. Во спротивно, џабе ти е што зборуваш на темава.
Јас како лекар, немам сто раце, туку имам две. И ако со тие две раце треба да бирам кој да го спасам, со 100% сигурност знам дека ќе одбијам да ги лекувам непочитувачите на мерките, за сметка на оние кои ги почитуваат мерките. Ништо не ти остана неодговорено. Ако капацитети се исполнат до максимум, џабе ти е здравственото осигурување кое го плаќаш.

Не ти се правдам, не биди дрска и безобразна, пак ќе кажам дискутирај достоинствено. Не биди соговорникот, што задава ниски удари. Имаш капацитет за повеќе.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.570
Поени од реакции
10.535
Заврши летото, се прибравте дома, Филипче почна со пресовите и одма темата се набилда пак, фали уште една личност и да се вратиме на старо :uzi::uzi::uzi:
Jovo na novo, edni isti moabeti, edni isti buntovnici:toe:...a da ni recat da lazime cetvoronoski I toa ke go napravime.

Член од
7 јануари 2015
Мислења
964
Поени од реакции
634
Во декември Мексико ќе дистрибуира 32 милиони вакцини Спутник 5

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.550
Поени од реакции
24.391
Sto vrska Ima ova sto go pisa!?
Pa zavisi na sto si? Ako si drzavno virusot ne da e opasen, preopasen e. Niti odat na rabota a i ako odat isto kako da ne odat. Ili si mislis vo nekoj paralelen svet zivees i cim vleguvas vo drzavna institucija mislis nadvor apokalipsa, zivi mrtovci i zombilend kombinirano. Odis vo privatna firma vo osnova nikomu nisto, si teci zivotot onaka najnormalno.
Izgleda e do nacinot na koj ja zemas platata, mene drugo ne mi teknuva :toe:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.747
Поени од реакции
27.747
Јас како лекар, немам сто раце, туку имам две. И ако со тие две раце треба да бирам кој да го спасам, со 100% сигурност знам дека ќе одбијам да ги лекувам непочитувачите на мерките, за сметка на оние кои ги почитуваат мерките. Ништо не ти остана неодговорено. Ако капацитети се исполнат до максимум, џабе ти е здравственото осигурување кое го плаќаш.

Не ти се правдам, не биди дрска и безобразна, пак ќе кажам дискутирај достоинствено. Не биди соговорникот, што задава ниски удари. Имаш капацитет за повеќе.
Пак таа се зафатила да бира, а бе нема што да бираш ти, нека ти влезе веќе тоа во главата.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.570
Поени од реакции
10.535
Pa zavisi na sto si? Ako si drzavno virusot ne da e opasen, preopasen e. Niti odat na rabota a i ako odat isto kako da ne odat. Ili si mislis vo nekoj paralelen svet zivees i cim vleguvas vo drzavna institucija mislis nadvor apokalipsa, zivi mrtovci i zombilend kombinirano. Odis vo privatna firma vo osnova nikomu nisto, si teci zivotot onaka najnormalno.
Izgleda e do nacinot na koj ja zemas platata, mene drugo ne mi teknuva :toe:
Vlade, rabotam vo zdravstvena drzavna ustanova, apokalipsata ja gledam vnatre.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095

Да, ти ќе знаеш кој се журкал, а кој седел дома, за да решиш кој ќе спасуваш. (y)
Нема низок удар, те читам само што пишуваш.

Пак таа се зафатила да бира, а бе нема што да бираш ти, нека ти влезе веќе тоа во главата.
Почнувам да ти ја сфаќам комуникацијата со одредени членови.
Е ова е веќе малце безобразно од моја страна.

Kajgana Shop

На врв Bottom