Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Новите мерки ќе не научат сите да носиме маски под нос.. Туку.. пешачење на Водно е вклучено во спортување?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.929
Поени од реакции
17.173
Супер интересни мерки. Носење маски сегде кај што ќе одиш, затворено, отворено, освен коа ќе спортуваш. ОД КАЈ ЌЕ ЗНАЕ ЏАНДАРОТ ДАЛИ ЈАС СПОРТУВАМ У МОМЕНТОТ КОА ЌЕ МЕ ПРАША ТИ ДРУЖЕ МАСКА ЗОШТО НЕ НОСИШ? Спортувам бе брат, брзо одење. :D
Забрането собирање повеќе од 4 души, фрапантна мерка. Забрана за собирање после 22 часот, извонредна мерка.

Класика, пак почнаа у вечерните часови да нема народ низ улици, да не се собираат дома. Да се носат маски и на отворено кога си сам. Можат за промена да влезат по маркети и аптеки кајшто се продаваат маски по 50+ денари као божем се од челик истите, им ебам матер.

И што ако се понашаме ко Шведска, еве КафеДелМар пишала има и по 600 души дневно, и шо ако има 600 кога од тие 500 остануваат на домашно лекување со парацетамол и чај, 100 идат у болница од кои 40 се задржани на лекување пошто имаат 80 години и 2ца ќе умрат пошто имаат исто толку години и 5 илјади болести у нив.

Јако дело, у рок од 2 дена 2 теста покажуваат различни резултати. Пак ќе кажам, да ти ебам смртоносната болест ако ти требаат 5 теста за да ти докажат дека ја имаш.
кога ќе видиш џандар бегај СПОРТСКИ со БРЗО ОДЕЊЕ :cool:

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
lele kolku razgalenost u eden post. picheto ne sakalo maska da nosi pa koga nosat merki za da ne zavrsi na kislorod u bolnica plache, tiranija bilo.

realno grujo mnogu poefektiven ke bese vo ovaa pandemija, ke trtneshe kazni 300 evra za maska minimum. vie se mnogu labavi pa zatoa vakvi ligushi ispagjaat od nekoi dupki i peshteri.
Bahahahahahah da ne zavrshel na kislorod vo bolnica....
Se nadevam ne si seriozen so postov vo sprotivno tebe ti treba nova matichna plocha vo glavata prijatele.

Член од
28 април 2020
Мислења
75
Поени од реакции
106
Епа ако не сакате полициски час, носете маска бе луѓенца.
Ем сакате мерки, ем не ви се погодува. Или џа или бу. :)
Na takvi ko tebe ne ti se pogoduva , sedi si doma i ne se palsi od viruscetoNe zamarj koj sto da nosi
Автоматски споено мислење:

Има и тоа каква врска. Затоа што луѓето не носат маски, бројката е таква каква што е. Не знам што очекувате.
Ocekuvame takvi ko tebe da zakutat, i da stavat gaki na lice

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Новите мерки ми се трагикомични.

- Секој да носи маска, и на затворено, ама и надвор додека се шета сам.
....на отворено нема никаква логика, ова е ненормално

- Се забранува групирање на јавен простор после 22:00 часот на повеќе од четири луѓе.
....Значи до 22 часот може слободно да се групираме колку што сакаме и каде сакаме, после треба да одиме на спиење.

- Забрана за групирање во домовите на семејни прослави, слави и други собири во групи. На семеен настан може да бидат сите кои се со живеалиште на таа адреса, плус најмногу четворица други.
....е ова ќе биде многу интересно. Семејните настани се многу интересна работа во Македонија поврзана со Ковид. Тука повторно ќе владеат двојните аршини од страна на власта. Наша фамилија ќе биде пријавена и казнета, додека Албанска секако дека НЕ.

Член од
28 април 2020
Мислења
75
Поени од реакции
106
Една од причине поради кои пиша е што мене још увек не ми е јасно како сам се заразија а носеше маску на работу. Едно е сигурно, дека сам се заразија од колегу или смо се и двоицата заразиле од истога човека само различно смо развиле симптоми. На работу га терале шефа ми да ги гледа камере зашто сакав да ме казнив за неносење на маску и да се оградив од мене ако случајно букне кластер ама од сви смене што ги гледаја мој шеф, од по 8 сата радно време, не сам носија маску 10 минута све заедно, значи како што кажа, за кафе/по ручак што верују дека голем дел исто ги и користив.
Ја пројде доста едноставно и среќа еве, две недеље после мене нема ни кластери, нити па мои су у опасност ама искрено ако е довољно толко малце да се заразиш без маску ондак лошо ни се пишуе сас оглед дека идев и сезонски грипови и настинке, стра ме фаќа за постари и хронично болни, ми млади на ноге ќе пројдемо.

Исто, од поупутени, колко постои шанса да се заразиш преко паре? Нејќу да прифату и неможу да прифату дека сам се заразија толко едноставно од не носење на маску, повише ми е вероватно дека сам се заразија преко паре.
Pare su otepuvacka druze.Ne pipaj pare raat ke bides

Член од
17 август 2011
Мислења
10.440
Поени од реакции
18.622
Како бе ти како докторка уште трубиш за маски, стварно објасними како онаа хартија преку уста јас што ја носам од 15 денари може да ми помогне, дали си озбиљна?

Инаку новите мерки се мизерни, стварно ме интересира како ке го изведат тоа броењето на гости по дома...
Еве ситуација:
ти доаѓа полиција добро вечер добро вечер, колку гости имаш?
-4
можели да влеземе да ги преброиме?
-Секој нормален човек ке одговори неможе...
и што праиме?
Ова ко у турско ќе треба ѕидови 2 метра да креваме , да не ни гледаат дома :D

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Една од причине поради кои пиша е што мене још увек не ми е јасно како сам се заразија а носеше маску на работу. Едно е сигурно, дека сам се заразија од колегу или смо се и двоицата заразиле од истога човека само различно смо развиле симптоми. На работу га терале шефа ми да ги гледа камере зашто сакав да ме казнив за неносење на маску и да се оградив од мене ако случајно букне кластер ама од сви смене што ги гледаја мој шеф, од по 8 сата радно време, не сам носија маску 10 минута све заедно, значи како што кажа, за кафе/по ручак што верују дека голем дел исто ги и користив.
Ја пројде доста едноставно и среќа еве, две недеље после мене нема ни кластери, нити па мои су у опасност ама искрено ако е довољно толко малце да се заразиш без маску ондак лошо ни се пишуе сас оглед дека идев и сезонски грипови и настинке, стра ме фаќа за постари и хронично болни, ми млади на ноге ќе пројдемо.

Исто, од поупутени, колко постои шанса да се заразиш преко паре? Нејќу да прифату и неможу да прифату дека сам се заразија толко едноставно од не носење на маску, повише ми е вероватно дека сам се заразија преко паре.
Мое мислење е дека постои могуќност да не си на работу зараазен, него од некога што и он е асимптоматски и нее е ни свесан бија дека е заразен, аи маску што си носија е доказ дека не врши работу као што труби туј цењена докторица.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.188
Поени од реакции
18.264
Не носат маски, па после ќе плачат зошто се воведува полициски.
Тие таквите пак нема да носат маски.Сите забрани ќе ги кркаме ние совесните.Од друга страна кај нас веќе контраекфекти ќе настанат.Зошто јас од март се да почитувам, а да го јадам за некој шо не им е гајле?
Автоматски споено мислење:

Како бе ти како докторка уште трубиш за маски, стварно објасними како онаа хартија преку уста јас што ја носам од 15 денари може да ми помогне, дали си озбиљна?

Инаку новите мерки се мизерни, стварно ме интересира како ке го изведат тоа броењето на гости по дома...
Еве ситуација:
ти доаѓа полиција добро вечер добро вечер, колку гости имаш?
-4
можели да влеземе да ги преброиме?
-Секој нормален човек ке одговори неможе...

и што праиме?
Веројтно ќе почнат со закани и сила па негде ќе гледаме ситуации ко во последно време.
Член 26 од Устав не го прочитале.Ама му се посраа на уставот одамна...

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Веројтно ќе почнат со закани и сила па негде ќе гледаме ситуации ко во последно време.
Член 26 од Устав не го прочитале.Ама му се посраа на уставот одамна..
Ке почнат каде можат, кај мене да влезе дома некој џандар без налог за претрес ке му требаат два пара муда за почеток.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Се трагикомично со ситуацијава.
Меркиве ... колку да кажат дека нешто работат тие што се задолжени.

Најјако е ова со болниците, немало место, немало шит. Аман веќе, од факинг март сите прегледи ги откажаа, кога немаше 50 души во воена, со месеци се чекаше во државна да отворат за магнет, пример. Луѓето во меѓувреме испоумреа од 300 други работи, што прегледано, што не, преку такво од нивните ебани капацитети. Кажете веќе еднаш дека не сме способни, во нормални услови едвај работиме, а не пак сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom