Premier League - Season 2020/2021

Кој ќе биде шампион во сезоната 2020/2021?

• Вкупно гласачи
    166
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.731
Да не развлекувам понатаму.

Мене ич не ми е гајле кој е газда на клубот и од кај доаѓаат парите. Ми беше за тоа дека не можеле одеднаш да решат да бидат како Челзи, ко демек Челзи којзнае што прави. Ливерпул кога беа во ситуацијата на Челзи го направија истото, инвестираа одлично и изградија шампионски тим. Сега нема никаква потреба да го прават тоа затоа што не се веќе во таа фаза и имаат јак тим. Им требаат минимални подобрувања, првично за појака клупа. Значи доволно е да бидат како Лидс, Волвс, Евертон летово со по неколку трансфери од 20-30 милиони за да се одржуваат на врвот. Како клуб со голем напредок последниве неколку години на секое поле не може да си дозволи таков "ризик" не ми е јасно. Во наводници затоа што не сметам дека за клуб како Ливерпул се ризик 50 милиони за Вернер или 30 за Тиаго. Ризик се 200 милиони на нови играчи и покрај тоа што не им се неопходни.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.905
Поени од реакции
67.561
Очигледно не сака да го мења ростерот.
Крис Баском мислам дека имаше влог пред месец дена и кажа дека не сака да го менува ростерот најмногу поради тоа што нема доволно време новите засилувања да се навикнат на системот и голем дел од сезоната нема да бидат искористени. Дали тоа ќе се покаже како правилен потег или ќе се деси бродолом кој што ти го најавуваш, ќе видиме.

Генерално збореше и за сите засилувања, дека ќе бидат под голем притисок баш поради тоа. Пак ќе кажам, дали ќе се покаже тоа како вистинито или не, ќе видиме. Ќе си осетите и вие по вашите, кој ќе биде првиот за кој што ќе пишете „абе, кратка претсезона, немаше време, ќе видиме следна сезона како ќе игра“.
Сепак мислам дека се работи за пари, и ми е малце зачудувачки што не трошат. Ова дека ке му замери некој баш на него, за тоа кога ке му се вооиграат новите засилувања е малце lame excuse. фабињо, кеита не му играа со месеци по трансферите дур не ги вклопи во својот систем на тренинг, па после станаа стартери. А и подобро е да немаш засилувања 2 месеци, а да ги имаш во останатите 7.

Клоп е моментално бог таму, и на цела трибина да им каже да се соблечат голи на сред утакмица, ке го направат тоа. Инаку, од биографијата на Ферги, самиот кажува дека секогаш е добро да се освежи составот со 2-3 нови играчи по шампионска сезона. Малку ми е мистерија што не купија CB, откако си отиде Генералот.

За мене, многу ке зависи сезонава од тоа каква среќа ке имаат со повреди и се главни фаворити со Сити.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Сепак мислам дека се работи за пари, и ми е малце зачудувачки што не трошат. Ова дека ке му замери некој баш на него, за тоа кога ке му се вооиграат новите засилувања е малце lame excuse. фабињо, кеита не му играа со месеци по трансферите дур не ги вклопи во својот систем на тренинг, па после станаа стартери. А и подобро е да немаш засилувања 2 месеци, а да ги имаш во останатите 7.

Клоп е моментално бог таму, и на цела трибина да им каже да се соблечат голи на сред утакмица, ке го направат тоа. Инаку, од биографијата на Ферги, самиот кажува дека секогаш е добро да се освежи составот со 2-3 нови играчи по шампионска сезона. Малку ми е мистерија што не купија CB, откако си отиде Генералот.

За мене, многу ке зависи сезонава од тоа каква среќа ке имаат со повреди.
Чекај.
Кеита стартер? :D

O

ob1

Гостин
Ни тогаш.
Стартери се само, само и само Фабињо, Хендо и Џини, се' останато (Окс, Наби, Таки, Милнер) е ротација :D
Минамино е ова?
Сеа го глеав тимот на flashscore овој е најблиску до прекар Таки ваљда, нема логика друг да е. :D

Член од
3 декември 2014
Мислења
401
Поени од реакции
311
Да се надоврзам на темава како тоа Челзи не е пластичен клуб а Сити е
Па кој беше Челзи пред Абрамович клуб од средина на табелата како Нукасл ,Фулам,Болтон тоа време клуб со големи долгови кој ако не го купеше Абрамович веројатно ќе ја доживееше судбината на Лидс.
Да не правиме мабет за трофеи 1 лига и 2,3 купа во цела претходна историја .
Во првите 3 години Абрамович троши скоро 400м евра незамисливо за тој период само на нови играчи башка што преку 200м даде за развивање на младинската школа нешто што и Сити го прави годиниве.
Нормално со тек на време секој клуб кога ќе се стабилизира на врвот ќе намали со трошењето и од време на време ќе купи нови играчи со мала пткрепа од сопственикот како оваа година

H

HoT _iCe

Гостин
Да се надоврзам на темава како тоа Челзи не е пластичен клуб а Сити е
Па кој беше Челзи пред Абрамович клуб од средина на табелата како Нукасл ,Фулам,Болтон тоа време клуб со големи долгови кој ако не го купеше Абрамович веројатно ќе ја доживееше судбината на Лидс.
Да не правиме мабет за трофеи 1 лига и 2,3 купа во цела претходна историја .
Во првите 3 години Абрамович троши скоро 400м евра незамисливо за тој период само на нови играчи башка што преку 200м даде за развивање на младинската школа нешто што и Сити го прави годиниве.
Нормално со тек на време секој клуб кога ќе се стабилизира на врвот ќе намали со трошењето и од време на време ќе купи нови играчи со мала пткрепа од сопственикот како оваа година
А кој си па ти сас 62 мислења да ми дрвиш кур за какв клуб е Челзи, ај изгуби се. Кур ми разбираш и од фудбал и од големину ти, додуше од големину можда и да разбираш чим наступаш сас форс и дупли акаунти, ваљда га сакаш голем од позади.
<3

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.960
Не е завршен уште преодниот рок, но да треснам и јас една од оние прогнози кои ретко биле барем малку успешни. :)

Прво место по мене Сити. За мене не држат тие тези дека играчите на Ливерпул се заситени од титули или нешто слично. Мислам дека системот на Клоп многу троши, тие се една година постари, немаат добра клупа, некоја повреда може многу да ги чини.

Освен нив мислам дека само уште Челзи е сигурен за место во ЛШ. Иако за разлика од минатата сезона сега Лампард е под голем притисок. Треба да менаџира помеѓу новите кои што се скапо платени за да играат и нивни млади кои лани се профилираа, а кои сега ќе се незадоволни. Ме интересира и со кого ќе игра Лампард во средина. Некако по карактеристики Жоргињо мора да е прв избор, а со него би одговарал Ковачиќ, оној од претходната сезона. Е сега, дали може да си дозволи Канте да му седи на клупа и дали е подобро да го продадат, ако не е прв избор они си знаат, а и Канте. Од таков фудбалер да се откажеш, ретко може да биде паметно.

Манчестер Јунајтед по мене никако не е во борба за прво место, макар и да дојдеше Санчо, пошто тоа не е нивен најголем проблем. Па ни де Беек не им е најпотребен, го имаат Погба. Тие мораа да бараат некој кој ќе игра таму кај што е Матиќ (ПЛ + ЛШ е премногу за него, а и кој знае како ќе изгледа сезенова). Во напад имаат најмногу талент, но немаат класичен шпиц. Одбраната не ми се свиѓа, особено ако Баји се мачи со повреди.

Евертон и Арсенал можат да ја искомплицираат борбата за 4 место. Во Тотенхем не верувам, како и во Лестер.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ливерпул пак првак
Јас inache tvrdev deka Liverpuul zema titula vo 19ta ili 20 maksimum, iam i svedoci. Но... mорам да naгласам deka za ovoj Lиверпул денес, голем процент, da ne recхам 49% заслуга има велемајсторот Брендан Rodgerс. Мора да му дадеме kredits.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.613
Поени од реакции
59.418
Ливерпул пак првак
Јас inache tvrdev deka Liverpuul zema titula vo 19ta ili 20 maksimum, iam i svedoci. Но... mорам да naгласам deka za ovoj Lиверпул денес, голем процент, da ne recхам 49% заслуга има велемајсторот Брендан Rodgerс. Мора да му дадеме kredits.
Мајстор svog zanata

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom