Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Резултатот не менува ништо, анализата е иста и пред и по мечот. Добитен тип не мора да значи дека имаш одиграно паметно исто како што и губитен тип не значи дека имаш одиграно лошо. Пример Ставро пред некој ден рече дека ако бил добар прогнозер ќе ја иззбегнел Мугуруза со Пиронкова, за да избегнеш таков меч треба да си видовит, се во тој меч влечеше на страната на Мугуруза. Моментално во тенисот(и машки и женски) вреди само едно име - Новак Џокович, се друго е толку непредвидливо што нема да е чудно Пиронкова по 3 годишна пауза да се прошета овде до титула.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ништо не влечеше накај Мугуруза за тој мртов коефициент освен 3 годишната пауза на Цветето. Ама, не беше доволно во прво коло тоа што пројде лесно? Да не ме сфатиш лошо, паднав и јас на неа ама дефинитивно мртов беше коефициентот. За неа и за Тејхман ми е најкриво што паднав, скроз безвезни квоти. Еве вчера на Руд паднав ама не ми е криво зашо имаше шанси и меч апот е така како што напишав. Некогаш треба и среќа да се има за некој тип да пројде, јебига. Беретини сите брејк шанси ги искористи, Руд ниту една, ЈЕБИГА. У втор сет да земеше една толку беше, отиде мечот 1-1 во сетови и ќе добиеше сосема друг тек. Затоа ти викаме со Тајмлес дека Феликс беше поклон со овој слепецов, значи едно е да играш 50-50 меч, а друго е ова каде буквално само повреда може да го спречи Феликс да добие. 100 години пратиш тенис ебате, што, Феликс ќе заборави да игра тенис од вчера до денес и ќе испадне од Муте? Жими кур. Башка убаво рече Ставро, ако не ти се свиѓа типот едноставно скип.

Ете ја на друг тикет Агут го стаив од Ноуморгејмс и паднав и што сеа? Анализата му беше ок, утре да играат пак би го играл.

Иначе вчера сите типови ми пројдоа освен Руд, да го ебам во газ. Однесоа он и Агут околу 300 евра али јебига биче боље.

За денес вака... Иако мразам точни резултати не може а да не го одиграм Ноле 3-0. Буста нема ниту едно, ама буквално ниту едно оружје за да може да се носи со Новак. Просечен сервис, од основна линија гледа да ја држи во игра во поголем дел од времето, а Новак таквите ги мава од земја. Нема да го форсам многу ама дефинитивно ќе го изиграм.

Чорич вс Томпсон. Овде имаме убав коефициент на Борна али ме плашат маратоните со Лондеро и Циципас... Томпсон е ок играч и толку, само ок и ништо повеќе. Има одличен сервис, а од поле гледа да одржава дубина на ударите, не е некој офанзивец. Борна како што реков има лош форхенд ама кај него победничкиот менталитет ми е врв, никогаш не се откажува. Не знам упм, ме влече накај Борна ова али не знам дали ќе го изиграм.

Осака влече повреда и не знам каква и е состојбата, ако е ок добива веројатно. Брејди фаворит против Кербер:confused: Капирам дека е во форма и се тоа ама сепак Кербер е Кербер. Квитова би требало да ја плесне Роџерс.

Генерално гледано лош ден за кладење, денес ќе одиме лагано, а за утре имам еден-два поклони, ќе ги пишам вечер.

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Слаб ден вчера, со блага загуба завршен благодарение на Чилич и Стивенс и Молдавија одбојка.. Fuck it , another day another dawn :))

Morning thoughts >

Брајди - Кербер ми делува на овер или овер прв сет. И двете играт добро, посебно Брејди, ама квалитетот и искуството е кај Кербер(иако е далеко од тоа шо беше)

Путиншева - Мартич очекувам brawl , слагам се со фаворитската улога на Мартич , ама не сум баш сигурен.

Роџерс - Квитова, и тука неам чиста одлука, не сум сигурен Роџерс како ќе одигра, Квитова е горе-доле истата скоро секој дуел. И двете немат загубено сет досеа,Квитова е фаворит , ама .. Можда Роџерс under 9,5.

Осака - Контавеит , тука одам со over 20.5 , и двете се склони кон грешки и двете имат јаки моменти, можам лесно да видам по еден сет за секоја.

Фокина - Зверев , ако тука Зверев не покаже сила , нека се ебе. Фокина веќе направи голем успех за него, и да загуби тука со голема разлика нишо страшно. Проблем ми е тоа шо Зверев досеа загуби сет од секој противник и во секој дуел имаше барем еден тај брејк. Некако климаво игра, ко флегма. Инаку да беше во топ форма тешок under, вака не сум сигурен..

Џоле - Карено Буста , мислам дека Буста ќе даде отпот тука, барем еден сет, ама не сум сигурен дали ќе падне ментално во другите. Има 2.50 коеф за over 9,5 прв сет и тоа ми делува сочно , таман за ризик .

Чорич - Томпсон , тука одам со over 38,5 . Двајцата ќе земат по еден сет, Чирич тоа шо го направи ( т.е. Цици сам си го направи) е психички и физички исцрпувачки, така да мислам дека физички и менатлно ќе падне барем еден сет. Таман за Томпсон да го начека.

Шапавалов - Гофин , двајцата се 2/3 на овој турнир со over 9,5. Мала наклоност имам за победа на Гофин, Шапавалов не ми делува стабилно, а Белгиецот има повеќе искуство.

Мајами - Милвоки , гледам гркот е под знак прашалник, ако не игра коеф ќе падне и најверојатно Мајами ќе направе sweap.

Трактор - Кунлун , нишо не е сменето за гостите од предходно, сеуште играт со 4та постава. 1.50 не е баш сјаен коеф , ама има време , ќе се најде друг тип .

Магнигорск - Сочи , ме врте накај т2 under 1,5 . Коеф е солиден , Сочи им даде само 1 гол на ЦСКА предходно коло, а у меѓусебните од последните 2 години имат вкупно дадено 1 гол на гостувањата кај Магнигорск

Барс - СКА , мене ми изгледа на under 4,5 . Двата меча на Барс и едниот на СКА , 3/3 се under 4,5. Лани играле 1:1 и 1:2.

Нижекамп - Подолск, нема промена кај домашните заради COVID , уште се без неколку играчи , првата ја загубија со 1:2, а Подолск победи у гости кај казан со 0:4 ( дозволија само 26 шута). Т1 under 2,5 1.50 ми е ептен привлечно.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Ништо не влечеше накај Мугуруза за тој мртов коефициент освен 3 годишната пауза на Цветето. Ама, не беше доволно во прво коло тоа што пројде лесно? Да не ме сфатиш лошо, паднав и јас на неа ама дефинитивно мртов беше коефициентот. За неа и за Тејхман ми е најкриво што паднав, скроз безвезни квоти. Еве вчера на Руд паднав ама не ми е криво зашо имаше шанси и меч апот е така како што напишав. Некогаш треба и среќа да се има за некој тип да пројде, јебига. Беретини сите брејк шанси ги искористи, Руд ниту една, ЈЕБИГА. У втор сет да земеше една толку беше, отиде мечот 1-1 во сетови и ќе добиеше сосема друг тек. Затоа ти викаме со Тајмлес дека Феликс беше поклон со овој слепецов, значи едно е да играш 50-50 меч, а друго е ова каде буквално само повреда може да го спречи Феликс да добие. 100 години пратиш тенис ебате, што, Феликс ќе заборави да игра тенис од вчера до денес и ќе испадне од Муте? Жими кур. Башка убаво рече Ставро, ако не ти се свиѓа типот едноставно скип.

Ете ја на друг тикет Агут го стаив од Ноуморгејмс и паднав и што сеа? Анализата му беше ок, утре да играат пак би го играл.

Иначе вчера сите типови ми пројдоа освен Руд, да го ебам во газ. Однесоа он и Агут околу 300 евра али јебига биче боље.

За денес вака... Иако мразам точни резултати не може а да не го одиграм Ноле 3-0. Буста нема ниту едно, ама буквално ниту едно оружје за да може да се носи со Новак. Просечен сервис, од основна линија гледа да ја држи во игра во поголем дел од времето, а Новак таквите ги мава од земја. Нема да го форсам многу ама дефинитивно ќе го изиграм.

Чорич вс Томпсон. Овде имаме убав коефициент на Борна али ме плашат маратоните со Лондеро и Циципас... Томпсон е ок играч и толку, само ок и ништо повеќе. Има одличен сервис, а од поле гледа да одржава дубина на ударите, не е некој офанзивец. Борна како што реков има лош форхенд ама кај него победничкиот менталитет ми е врв, никогаш не се откажува. Не знам упм, ме влече накај Борна ова али не знам дали ќе го изиграм.

Осака влече повреда и не знам каква и е состојбата, ако е ок добива веројатно. Брејди фаворит против Кербер:confused: Капирам дека е во форма и се тоа ама сепак Кербер е Кербер. Квитова би требало да ја плесне Роџерс.

Генерално гледано лош ден за кладење, денес ќе одиме лагано, а за утре имам еден-два поклони, ќе ги пишам вечер.
Те молам ако го гледаше Агут,појасни ми како го изгуби мечот од 2 1 во сетови? Што се деси,не можеше во размени да однесе поен? Не ми е јасно искрено.
Иначе Руд и во 3 сет имаше 4БП,не искористи ниедна,Беретини од 1 све јебига,тоа е.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Те молам ако го гледаше Агут,појасни ми како го изгуби мечот од 2 1 во сетови? Што се деси,не можеше во размени да однесе поен? Не ми е јасно искрено.
Иначе Руд и во 3 сет имаше 4БП,не искористи ниедна,Беретини од 1 све јебига,тоа е.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk
Не го гледав и не знам што се случи али одеднаш потона Агут. Не треба он да губи од играчи како Вашек али јебига.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Не го гледав и не знам што се случи али одеднаш потона Агут. Не треба он да губи од играчи како Вашек али јебига.
Реално, го потценивте Поспишил. Ако имаше сила да го отпадне Раонич, сигурно може да го отпадне Агут. Потполно различен меч ап, јасно ми е, ама Агут не е некоја сила. Еден од најпреценетите тенисери евер. Вчера му пишав на @Chiksy^ во пп, дека единствен ризичен пар му е Агут, и си еба мајката.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.259
Реално, го потценивте Поспишил. Ако имаше сила да го отпадне Раонич, сигурно може да го отпадне Агут. Потполно различен меч ап, јасно ми е, ама Агут не е некоја сила. Еден од најпреценетите тенисери евер. Вчера му пишав на @Chiksy^ во пп, дека единствен ризичен пар му е Агут, и си еба мајката.
Како мислиш преценет? Одличен играч е Агут, таман е таму каде што треба да биде. Не го потценивме Вашек, барем не јас, да бев убеден на ударниот тикет ќе одеше, али што е тука е. Нема врска тоа со Раонич али ок нема везе утнавме како и да е. Дај сеа нешо од жените за денес, а утре ќе товариме на Кенин.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Како мислиш преценет? Одличен играч е Агут, таман е таму каде што треба да биде. Не го потценивме Вашек, барем не јас, да бев убеден на ударниот тикет ќе одеше, али што е тука е. Нема врска тоа со Раонич али ок нема везе утнавме како и да е. Дај сеа нешо од жените за денес, а утре ќе товариме на Кенин.
Ниту еден пар не ми фаќа око од жените, сите имаат некоја фалинка. Осака редовно ја добива Контаевеит, ама еве пред една недела Контавеит и зеде сет, плус Осака влече повреда. Квитова еднаш има играно со Роџерс, го изгуби мечот 2-1 а двата сета што ги изгуби ги изгуби со по 6-0 :vozbud:. Ова веројатно само Квитова може да го направи. Мартич со Путинцева, искрено појма немам. Путинцева игра добро, Мартич нема добра историја на УС Опен, подобра е од Путинцева, ама оди клади се да те видам. Брејди Кербер, ужасен пар за кладење. Послабата тенисерка е во подобра форма и е фаворит по коефициенти. Слична ситуација како со Гарсија, никако не е човек да уплати.

Ако баш МОРАМ да одберам еден пар, сепак би Квитова.

Машките се подобро поставени. Шаповалов и Гофан ќе оди во тежок овер, без разлика на границата, освен ако не е 60+. :D Чорич со Томпсон, исто овер, мустакот одлично игра на свој сервис, Чорич е борец, ќе се изнаиграат денес. Зверев би морал да го добие овоа телето, ама мои пари на Зверев нема да одат до крајот на неговата мизерна, лузерска кариера. Новак ќе го исчисти Буста од теренот, да играв точни резулатати ќе пишев 3 0.

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.437
Поени од реакции
39.053
Чoрич - Томпсон денес 38.5+ гемови, најреално ми стои после турбулентните 2 мечови. Ќе го одиграм и сингл на 5 евра 2-3 точен резултат, 7 коеф. :cool: :ROFLMAO:

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.389
Поени од реакции
1.948
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.362
Поени од реакции
7.130
1599389391820.png

од мене за љубителите на лотарија и големи квоти - 132 квота, среќно

Член од
24 јули 2020
Мислења
269
Поени од реакции
409
Ќе одам on the anti Нижникамс train again.

Нижникамск - Подолск T1 under 2,5 1.45 Копачка

Премногу играчи им фалат, а и секако не дават многу голови против Полоск, последните 5 4/5 се under 2,5 .
Подолск секако не дозволува многу голови , така да не гледам тука 3 гола на домаќиот лесно.

Трактор - Кунлун Т1 over 2,5 1.55 Евротип

Доволно е да ги видете последните 15 натпревари на Кунлун ( сосе пријателски) : 13 порази и 2 победи.
И двете екипи ги загубија првите натпревари , ама Кунлун статистички бил послаб ( Трактор со 39 шута у гол наспротив 18те на Екатеринбург успеа да загуби 1:3 дома ).
Кунлун колку шо знам сеуште не може да пушта странци во тимот и игра со резерви.
Статистички 3/5 у последните меѓусебни завршиле со овој тип.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ја би рекол за љубителите на сингл лотарија Кербер вреди да се коцка, што да не, вреди за квотата :D

Kajgana Shop

На врв Bottom