Хендерсон не пропушта утакмици.
Трент е најбоље десен бек у свет, не знам како тоа бил неконстантен и изгубен. Тоа што е млад, не го прави лош играч.
Ова напишаново за Фирмино, Салах и Мане
Милнер е стар, не се ни користи нешто многу и пречесто, напротив му се калкулира времето поминато на терен, не е прва опција веќе година ипол.
Прифаќам дека Гомез често се повредува, тоа е проблем кој мора да се реши што не го прави Гомез играч кој пропушта утакмици поради повреди многу често и голема бројка.
Каде во постот погоре виде дека јас било кој од играчите на МУФЦ наведените го хајпам дека е светска класа играч или бог и батина или дека клубот е семоќен? Второ наведувам дека ако се засилат како што планираат имаат реални шанси да бидат доста конкурентни и тоа е факт.Што од коментарот поврзан со Фирмињо не е точно? Што е бразилски Џеси Лингард веќе долго време, трча ко коњ, проигрува и толку.Финишот мизерија , Обертан имаше подобар.Еден куп статистики се измислија да се оправда што како прави, дефанзивен напаѓач, ма немој да ме јебеш бре.
За Мане и Салах не реков ништо лошо, туку дека не се двигатели на играта како Бруно (дa ги влечат сите конци и се да иде преку нив - Мане беше/пробуваше изминатиот период, ама ми оствил впечаток дека не му лежи тоа).Дополнително сметам дека ја немаат таа жед што ја имаа да речеме пред 2-3 години, како резултат на успехот оставрен изминатиот период.Дополнително се неприкосновени стартери и немаат никаква конкуренција, што потсвесно влијае на многу работи.
Ростерот на Ливерпул e тенок(квалитативно) и самиот си свесен.Квалитетна замена за ВВД, ТАА, Фабињо, Мане, Салах немате (и фирмињо би го додал, зашто врши каква таква работа).Хендерсон што мислам е мотор на екипата е стаклен, откако ви се повреди ептен непрепознатливи сте.
Повреда на ВВД, Фабињо и Мане би била фатална за тимот.
Ова се се факти, безразлика дали е Девид Мојс тренер на Јунајтед.Фудбал не гледаш од вчера, секоја наредна повреда си има се поголема тежина и форма се губи многу лесно, а не се ни фаќа лесно.Чист пример ти е Лук Шо, не се повредува квантитативно многу, ама дур крене форма му треба време..
За Трент ќе дискутираме у друга прилика, одличен е, ама светска класа не е.Потенцијал исто има голем.
ПС:Единствен Хендерсон што не пропушта утакмици е Дин Хендерсон.