Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
@Scirea е генерално не многу бистар, ама 100% е во право за Џеко пред Суарез, ако веќе Јуве планира да носи деветка. Суарез е одечки очај. Инаку мене ме чуди неактивноста на Јувентус на пазаров, купувањето на тој Американецот не го рачунам за трансфер. ОК тоа што ќе продадат неколку паразити, ама треба вложување. Не може да очекуваат дека титулата во Италија секоја година ќе им паѓа од небо.
Артур и Кулушевски ги заборави? Се согласувам дека треба да се поактивни ама има време, до 5 октомври трае трансфер рокот

Артур и Кулушевски ги заборави? Се согласувам дека треба да се поактивни ама има време, до 5 октомври трае трансфер рокот

Артур е ни ваму ни таму, еден од оние трансфери кои не менуваат многу за екипата, а Кулушевски може да биде најпријатно изненадување оваа сезона.

Рече човекот кој пиша дека со 2-3 засилувања, Јунајтед ќе бил на исто ниво со Сити...

Да, и едно од нив стигна. Уште Санчо и Упамекано. Повели во фан клуб Манчестер на дискусија. :pipi:

@Scirea е генерално не многу бистар, ама 100% е во право за Џеко пред Суарез, ако веќе Јуве планира да носи деветка. Суарез е одечки очај. Инаку мене ме чуди неактивноста на Јувентус на пазаров, купувањето на тој Американецот не го рачунам за трансфер. ОК тоа што ќе продадат неколку паразити, ама треба вложување. Не може да очекуваат дека титулата во Италија секоја година ќе им паѓа од небо.
Сакаш да кажеш дека досега од небо паѓаше?

Сосема солидно се движи Јуве на пазарот, тоа што повеќето имате впечаток дека треба да се замени цел состав поради последните два месеци во кои беа трагедија, е ваш проблем.

Зависно од движењата на пазарот и играчите кои ќе си одат, според мене покрај актуелните трансфери ќе ни бидат потребни уште десен бек, играч од средината и напаѓач (ако не Џеко, Милик или сл.).

Juve has already occupied the two slots for non-EU citizens for this transfer session (Arthur & McKennie). Therefore Vidal, like many others, are not even an option.

The situation doesn’t change if someone from the current squad is sold: if for example Costa is sold, he can’t be replaced by another non-EU citizen player.

Juve could however freely register non-EU citizens already registered by other Italian teams (example Dzeko). In the past, some teams circumvented the norm letting another team buying the non-EU player who is then loaned out (example Mutu / Livorno / Juve)

Сакаш да кажеш дека досега од небо паѓаше?

Сосема солидно се движи Јуве на пазарот, тоа што повеќето имате впечаток дека треба да се замени цел состав поради последните два месеци во кои беа трагедија, е ваш проблем.

Зависно од движењата на пазарот и играчите кои ќе си одат, според мене покрај актуелните трансфери ќе ни бидат потребни уште десен бек, играч од средината и напаѓач (ако не Џеко, Милик или сл.).

Па ако во систавот ги имаш Погба, Видал во топ форма, и уште еден куп квалитени играчи, а од другата страна конкуренција за титула ти се умрените Интер и Наполи, и непостоечкиот Милан, тоа е исто како од небо да ти паѓаа титулите. Сега се мена ситуацијата, Јуве е многу послаб, а конкуренцијата се засилува.

Danilo could play as CB in a three man defence under Pirlo. (Gazzetta)

Pirlo has tried Danilo at the back during the training sessions. (Corriere Torino)

Kulusevski has high chances of starting the first game of the season. He has impressed Pirlo. (GdS)

Pirlo has tried Bernardeschi as left wing-back in a 3-5-2. Federico could be a new Zambrotta. (TS)

Juventus could make a big siging in this transfer market. They are in talks with Lyon for the services of Aouar, who is leaving the club. The transfer is worth around 60mln.

[@footmercato] https://t.co/1LH2AjVf

XM

Па ако во систавот ги имаш Погба, Видал во топ форма, и уште еден куп квалитени играчи, а од другата страна конкуренција за титула ти се умрените Интер и Наполи, и непостоечкиот Милан, тоа е исто како од небо да ти паѓаа титулите. Сега се мена ситуацијата, Јуве е многу послаб, а конкуренцијата се засилува.
Логикава ти е јака.. Свака ти част ... Keep going...

Што е погрешно?
Погба кога дојде беше само еден обичен Талент, кој никој не знаеше како ќе функционира во јуве дури на почетокот се размислуваше да се прати на позајмица во некој клуб, така да те читам доста по сите теми што се за спорт некако секаде тие чудна логикава!
Автоматски споено мислење:

Pirlo za SKY o pojačanjima.
Džeko ili Suarez?Možda oba.
Auror?Moguće.
Vidal?Nije uopšte u opticaju.
Ostala pojačanja?Moguće.

Последно уредено:
Мене ми се чини дека Артур ќе биде одлично засилување. Баш го гледав на видеата од првите тренинзи. Млад е, квалитетен играч плус мотивиран е да се докаже.

Инаку за Берна и Данило best case сценарио е да се продадат. Ако ептен неможе да се изведе тоа во овој преоден рок, можат да бидат измени, да се ротираат ама исклучиво на нивните позиции. Воопшто не ми се свиѓаат експерименти со позиции на играчи.

На Берна неколку пати му мењаа позиција и ништо не добија со тоа. Ако го бива играјте го, ако не фала чао пријатно.

Мене ми се чини дека Артур ќе биде одлично засилување. Баш го гледав на видеата од првите тренинзи. Млад е, квалитетен играч плус мотивиран е да се докаже.

Инаку за Берна и Данило best case сценарио е да се продадат. Ако ептен неможе да се изведе тоа во овој преоден рок, можат да бидат измени, да се ротираат ама исклучиво на нивните позиции. Воопшто не ми се свиѓаат експерименти со позиции на играчи.

На Берна неколку пати му мењаа позиција и ништо не добија со тоа. Ако го бива играјте го, ако не фала чао пријатно.
Проблемот со Берна е тоа што на тренинзи е сосем друг играч и на пробните мечови...не е дека нема талент, бог знај шо му се дешава

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom