Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Attained the Immortal Severence ending:ojeaa:

IMG_20200828_155702.jpg

Denes mu sednav na Ishin, on company time i toa, i si rekov nema da me macis i zaebes i ovoj vikend. Zavrsiv so healing gourds, pellets i resurection. Nema minenje nekoi bosovi ko ovoj ako detalno ne gi naucis, sekoj poteg.

Ona sto mi falese malku u igrava e cuvstvoto na planiranje, ko jas da sum naprail nesto isplanirano a ne mojot refleks, imase tepanja kaj so avtomatski klikav, kako pod trans. Mozebi deka e pobrza, ama vo Bloodborne go imav toa cuvtsvo deka jas igram, kako i vo DS. Inace za Oktomvri imaat najaveno DLC kade ke moze da gi tepas site bosovi pak so nekoj item i isto i grupa enemies koi ke idat vo se poteski i poteski waves.

NG+ ne veruvam da odam. Ke vidime ama retko igram ng, uste poretko prodolzuvam igra posle svrtuvanje. Ke pisam detalni vpecatoci vikendot.

Uste edno golemo blagodaram do @Solaire of Astora za pozajmicata. Duzam.

Attachments

• IMG_20200828_145814.jpg
    IMG_20200828_145814.jpg
    3,4 MB · Прегледи: 5
aman be kolku saati go tepase?

Ne znam, ne ja igrav sekoj den nedelava a i po malku vreme koga igrav, taman flezam u forma morav da gasam.

Ne deka se pravdam, nad 50 obidi imav definitivno. Vaka tolku so nameless se ebavav. Znam sto treba da napravam ama ili se brzav ili alcen... I plus nervoza taking its toll od mnogu umiranje - greski eden kup. :D

Јас искрен да бидам, не го тепав последниот на Секиро, демек ај ќе го оставам за друг пат, и го продадов сонито. Брао, дефинитивно најтежок бос од све што сум играл од Фром Софтвер, а сум изиграл све.

За Нејмлес Кинг од ДС ли зборуваш?
Јас па со него немав проблем, 5-6 пати ме уби само.
Сметам дека не е толку тежок затоа што нема голема стамина и прави риковери после кратки комба. Едино нешто што е најопасно е лајтнингот што го користи.
Понтив Суливан беше потежок за мене.

Не можам да се сетам со кој бос сум се мачел најмногу, знам дека се 5-6 во трка...
Fume, Gael, Midir, Sir Alone, Ancient Dragon и Elana od DLC-то во двојката.
А да и последниот бос во тројата ме мачеше доста (Soul of Cinder)

А Fume -
кур да пуши

@wot ?

Ме зезаш мене па Синдер ми беше еден од полесните и бев разочаран ама после надохнадија за тоа Фреда и Геил и Мидир.
Инаку тепачката со Мидир не е толку страшна проблем е огромниот health bar.
Автоматски споено мислење:

Јас искрен да бидам, не го тепав последниот на Секиро, демек ај ќе го оставам за друг пат, и го продадов сонито. Брао, дефинитивно најтежок бос од све што сум играл од Фром Софтвер, а сум изиграл све.
А demon of hatred и father owl (вторпат) ги тепаше ли.

Ме зезаш мене па Синдер ми беше еден од полесните и бев разочаран ама после надохнадија за тоа Фреда и Геил и Мидир.
Инаку тепачката со Мидир не е толку страшна проблем е огромниот health bar.

А demon of hatred и father owl (вторпат) ги тепаше ли.
Да Синдер ме шљакна над 10 пати. :)
Проблем беше што не сакав да променам стратегија кај него, ама после 10 пати мораше да сменам и го убив. Не ми текнува каде грешев.

Fume Knight си го тепал? :D

Sister Freide (or whatever ) 6-7 пати. Ми пружи отпор но навреме ја хакнав иако имаше 3 фази.
Позитива беше што имаш голема арена.

Fume Knight си го тепал? :D
За него имав проблем затоа што неможев да го најдов последниот жиг за статуиите околу арената што го лечат и мораше да го кајтам цела борба.
Пошто ми беше прво дарк соулс искуство потрошив можеби недела на него а колку пати you died па не би знаел да ти кажам одамана беше. :yid:

За него имав проблем затоа што неможев да го најдов последниот жиг за статуиите околу арената што го лечат и мораше да го кајтам цела борба.
Пошто ми беше прво дарк соулс искуство потрошив можеби недела на него а колку пати you died па не би знаел да ти кажам одамана беше. :yid:
Fume is one filthy bastard.

3 дена го тепав, срцето ми прескакаше од паника кога влегував во арената.

За Нејмлес Кинг од ДС ли зборуваш?
Јас па со него немав проблем, 5-6 пати ме уби само.
Сметам дека не е толку тежок затоа што нема голема стамина и прави риковери после кратки комба. Едино нешто што е најопасно е лајтнингот што го користи.
Понтив Суливан беше потежок за мене.

Не можам да се сетам со кој бос сум се мачел најмногу, знам дека се 5-6 во трка...
Fume, Gael, Midir, Sir Alone, Ancient Dragon и Elana od DLC-то во двојката.

А Fume -
кур да пуши

@wot ?

Da, so nego go sporediv Ishin, Nameless od 3kata. Mene mi bese mnogu baven, kako da imase delay u animacija i sekogas rolav porano ili pokasno a mava jako. Eve soul of cinder pa ic ne me izmaci, site fazi mi bea lesni. Ili Pontif e ubavina za gledanje ako ne drugo.

A Fume site kurovi da gi pusi. :D

Mozebi sega da mu sednam ke bide druga prikazna... Ama togas... Jas fat rolling, on never ending stamina i retardiran hitbox... Mamata

Da, so nego go sporediv Ishin, Nameless od 3kata. Mene mi bese mnogu baven, kako da imase delay u animacija i sekogas rolav porano ili pokasno a mava jako. Eve soul of cinder pa ic ne me izmaci, site fazi mi bea lesni. Ili Pontif e ubavina za gledanje ako ne drugo.

A Fume site kurovi da gi pusi. :D

Mozebi sega da mu sednam ke bide druga prikazna... Ama togas... Jas fat rolling, on never ending stamina i retardiran hitbox... Mamata
Точно, и јас тоа сакав да го напоменам. Има босови кои нè препотиле на прва, но на вторпат лесно ќе ги пројдиш, пр - Ancient Dragon и Midir, пошо имаат финта и ако се држиш до неа немаш проблем.
Но некои непредвидливи и агресивни босови ќе ти земаат стандард по десетина животи no matter what и од втора-трета...
А точно, Фјум имаше ретардиран хитбокс, like a giant dick ffs! :facepalm:

Dark Souls III Screenshot 2020.08.29 - 12.37.41.54.png

На прво влегување-

InbornSeveralBluetickcoonhound-size_restricted.gif

I'm an idiot! :facepalm:
Пробував да го контрирам со parry и ми направи неколку брзи убиства, for no fucking reason... :facepalm:
Ме уби десетина пати, но во последните 2-3 имав прилика да увидам што треба да правам. Требаше да ролам на десна стсрана за да не ме фаќа голмиот сворд во случај инстантно да измавни после некое кратко комбо.
Јбг, не сакав да гледам suggestions and fighting style strategies. А не користев нити некои дополнителни ефекти, мислам дека на fire and lightning беше слаб nvm.

Многу долги комба... jeez. :oops:

Зафркнат е Понтиф, ме тепаше сигурно 6-7 пати и еден од по интересните ми се виде во играта. Добар бос, арената му е 10/10 пред се ради подот :D

Зафркнат е Понтиф, ме тепаше сигурно 6-7 пати и еден од по интересните ми се виде во играта. Добар бос, арената му е 10/10 пред се ради подот :D
И по битката и по лорот еден подобрите карактери мислам по негтивните исто е де:pos:

И по битката и по лорот еден подобрите карактери мислам по негтивните исто е де:pos:
Fume Knight и Velstadt имаа добра меѓусебно поврзана прича во двојката, тие ми беа доста интересни карактери, така интересно им беа пласирани во причата.
Јако беше што ако му влезиш на Фјум со армор од Велстат инстантно втора фаза отпочнуваше (агро).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom