Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
Konta i jas mislam deka moze da se odigra over,seuste na turnirov nema izgubeno brejk i ima super servis,znaeme i Azarenka deka moze bez problem da si go zadrzi servisot.E sea samo da ne vlezat u nokaut mode dvete pa da nemozat mreza da prebacat.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
@Vladimir1984 @Stefan-kobe
Шо мнение имате за Конта - Азеренка и Мартенс - Осака ?

Лично мислам победа на Конта и Мартенс да земе сет.
Осака „Дизел“( трет меч од Фебруари , само од повредената Јестремска не загуби сет ) плус ова со Black Live Matter, фактот дека мертенс е у подобра натпреварувачка форма ( 8-2 у последните 10 ), Маертенс +1,5 у сетови 1.51 изгледа добро.

Кај Конта и Азеренка очекувам over , а можда и over 9,5 прв сет ( Конта е 2/3 , а Азеренка е 2/4 у Синси со over 9,5 ).

Баутиста - Џоко се 3-3 на тврда, од кои последните 3 ги има добиено Шпанецо и тоа лани у Доха и Мајами, и двете победи со 3 сета. Over 20,5 делува сосем добро и over 9,5 2.00 прв сет исто.

Циципас - Раонич , ми се стават пари на Гркот, Раонич беше ептен близу до испаѓање против Филип . Претпоставувам дека ќе биде слично ко со Иснер, па тука over 10,5 прв сет 1.91 ми е ок , ваљда тај брејк ќе има првио сет.
Мертенс може и до победа овде ако Осака изгуби фокус, но Осака е многу подобра тенисерка од Мертенс. Ако влезе во удар не може Мертенс да се одбрани. Мене ми е жива мистерија мечот, ќе прескокнам.

Азаренка со Конта е добар овер, ама некако не сум расположен денес за кладење.
Автоматски споено мислење:

Ne moras da se deres bato, ako sakas prepisi, ako ne teraj po patot.. i ja ne pisuvam obrazlozenija pa toa sto pisuvam tuka 80% dobitno ..
Нема врска дали е добитно или не. Секоја будала може да погоди два натпревари. Поентата е да се споделат информации, па секој да може со своја глава да одлучи што ќе прави со тие информации. Ако можам јас за секој тип да напишам образложение, ако може @DipAnal да пишува големи постови со образложение за типовите, можете сите барем две реченици да напишете.

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
@Chiksy^ какво правило имаат овие 1хbet ако тенисер предаде? Исто е како на маратонбет? Страшна понуда имаат за тенис, 130+ игри по меч

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
@Chiksy^ какво правило имаат овие 1хbet ако тенисер предаде? Исто е како на маратонбет? Страшна понуда имаат за тенис, 130+ игри по меч

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Да да све е скроз исто само што имаат поширока понуда, малце поголеми квоти лајв на фаворити кога споредував и малце поголеми лимити, види ја понудата за НБА тоа е болесно... единствена замерка малце им е непрегледна страницата и лош дизајнот.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
OG (+1.5) - Secret 1 @ 1.72 bet365 (dota2 Omega League)

Или еден гејм да земи OG. Накратко, нов пач има играва, тимовите знаат кога има нов пач нешо да прават нешто ново, да пробуваат различни стратегии итн. Secret е моментално убедливо најдобар тим во дота, ама секогаш кога играат вака во групи, знаат да прават глупости зш и не е толку битна серијава. И да изгубат, нишо битно. OG, се веднаш зад нив и способни се да им земат барем една мапа на Secret, посебно шо губат од нив нон-стоп во нокаут фаза, па мислам ќе има мотивација кај нив да се докажет дека може да ги тепаат, додека Secret ќе пробаат сигурно барем една мапа со некој нови херои и стратегија во серијава.

Последно уредено:
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
Ја би азаренка зема сет, во добра форма е и како да се темпира да даде максимум за завршницата, конта претежно игра на свој сервис да го сочува и добие мечот, со два-три добри ритерни на азаренка може да и ја еби тактиката и мечот да и оди во неповрат за 5 минути...... Има валуе добро и азаренка да го добие крајно мечот, крената и е самодовербата на шампионката дефинитивно

B

Beginner

Гостин
За денес ептен колку да се одигра нешто:
Gaz Metan-Arges-2@3.6 коеф-Дуел помеѓу Романија 1 лига Метан и Аргеш кои претходната сезона биле 2ра лига. Типот ми е најмногу оти Метан се во лоша форма откога се вратени со фудбал во Јуни на последните 9 утакмици имат 7 порази со гол разлика 5-19 и последните 7 им се порази. Аргеш во гости од Јули имат 3 утакмици изиграено со 2 победи и 1 нерешено ама победите им се во 2рата лига Романија. Заради тоа на ситно да се проба.
Посигурно може 3+@2.1 коеф. Во 3 меѓусебни дуели кога Метан биле домаќини имало голови на нив и тоа 2-2, 2-1, 2-2.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.942
Поени од реакции
116.456
@DipAnal
Пошо ги немам премногу гледано неделава може да ти кажам дека ако би играл би играл на Конта и Осака. Али Осака секогаш е меч со две острици, ако е во зона подобро да се тргнеш од теренот, ама ако не е тогаш угаси телевизор и глеј феферонче шоу. Азаренка е несомнено подобра тенисерка од Конта, ама се уште ме нема убедено дека се враќа во старата форма. Ја гледав некни со Жабур, не беше воопшто лоша, ама мислам дека се уште и фали додека достигне топ форма. Конта има подобар сервис и мислам дека тоа ќе пресуди.
Да сум на твое место двете би ги прескокнал.

Агут би можел да покрие некој хендикеп, 4.5 или 5.5, идеални услови и подлога се овде за него. Брз бетон, топло време, највеќе штета може да му нанесе на Ноле со неговиот форхенд во вакви услови.

Член од
23 август 2020
Мислења
266
Поени од реакции
443
Jas nemav vreme za da pisuvam nekoj si komentar za Gorica, ali nema veze, vo prvite dva kola imaat 6 boda i toa dvete pobedi se na gostinski teren kaj slaven 1:2 i vo Varazdin 1:5, Sibenik izgubil doma poslednoto kolo od Varazdin na domasen teren, nema lesni utakmici no spored momentalnata forma domasnite lesno treba da dojdat do 3 bodovi.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.985
Поени од реакции
23.968
Извлекоа гз G2, да видиме продужетциве како...

Kajgana Shop

На врв Bottom