Фан Клуб: Барселона

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Јас како што читам голема е веројатноста Меси да си отиде за 0, а и Барса нема да е во никаква можност да условува за преговори, верувај ми.
Не знам, во моментов ништо не се знае, хаос се случува во клубот, се надевам дека немаат таква глупост направено во договорот. А и колку што се кажуваше сите овие години, клаузулата беше за надвор од Европа не знам од кај испадна тоа да си оди слободен било каде. Или можеби криеја, немам појма.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Не знам, во моментов ништо не се знае, хаос се случува во клубот, се надевам дека немаат таква глупост направено во договорот. А и колку што се кажуваше сите овие години, клаузулата беше за надвор од Европа не знам од кај испадна тоа да си оди слободен било каде. Или можеби криеја, немам појма.
Со оглед на тоа какви луѓе ја водат Барселона во последниве 3-4 години мислам дека воопшто не треба да се сомневаш во инфово кое го пласираат сите релевантни новинари.

Никој не очекуваше дека Меси некад ќе побара да си иде од Барса ама тоа е, се убрзува процесот за клубот се навикне без него.

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.418
Поени од реакции
38.965
Меси имаше многу специфични договори, единствен играч шо не потпишуваше договор пред медиуми, освен можда само за шоу. Ниту еден медиум немаше увид ни во 20 % од тоа што пишуваше во договорите.

Нема да ме изненади и да си замине без пари, али мислам дека дефинитивно ќе оди надвор од Европа. Типувам на Катар. Штета, можеше да понуди уште 2 години квалитетен фудбал.

Член од
11 октомври 2017
Мислења
435
Поени од реакции
160
Меси најави заминување преку факс на управата му пратил,а не да излезе на прес конференција да се збогува со фановите како што му доликува на една икона од еден клуб,Па......Во клубот владее хаос,фановите биле пред стадионот наводно на протест,ама јас пак си го поставувам прашањето:Стварно заминува Меси,или ова е финален притисок врз Бартомеу за да си даде оставка?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.036
Поени од реакции
19.404
И на крај го гледаш утре преку видео објавува крај на кариерата :pos:
Под клуч нека оди за век и векови темата ако се деси такво нешто

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.418
Поени од реакции
38.965
И на крај го гледаш утре преку видео објавува крај на кариерата :pos:
Под клуч нека оди за век и векови темата ако се деси такво нешто
Не е до толку луд ваљда, и сам знае дека може да збрчка уште минимум 100 чисти милиони.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
00:03 – Suarezov brat putem Twittera: “Ovo je postalo dobro i postat će još bolje ”
00:01 – Agusti Benedito (predsjednički kandidat): “Ovo jako nalikuje na Neymarov odlazak. Messijev odlazak ovom rukovodstvu donosi 300 milijuna €. Odbor samo traži načine kako da im financijski izvještaj ne prikaže gubitak.”
00:00 – Victor Font (predsjednički kandidat): “Bartomeu je, bez ikakve sumnje, najgori predsjednik Barcelone u njenoj historiji!”
23:57 – Novinar David Ornstein tvrdi da su Leo Messi i Pep Guardiola već razgovarali po pitanju moguće ponovne suradnje.
23:56 – Članovi Barcelone uopće nisu iznenađeni ovom odlukom Lea Messija, navodi “ESPN”.
23:53 – Novinar Sam Lee, blizak Manchester Cityju: “Idući dani su ključni. City je spreman potpisati Messija ako on u besplatnom transferu napusti Barcelonu.”
23:52 – Novinar Alfredo Martinez navodi da se Messi neće predomisliti: On odlazi, neće biti testiran na Covid-19 i neće započeti s treninzima u Barceloni.
23:47 – “RAC 1” sada izještava da u Barceloni danas nije bilo nikakvog hitnog sastanka, unatoč činjenici što su novinari vidjeli pojedine članove uprave kako ulaze i izlaze iz klupskih prostorija. Ovaj medij napominje da je održan samo sastanak povjerenstva za COVID-19, a sastanku je prisustvovao i Bartomeu. U tom momentu stigao je fax u kojem Messi izvještava klub da želi otići – navodi ovaj izvor.

Долга ноќ, Барто ЗАМИНУВАЈ ДОДЕКА НЕ ТЕ ЗАПАЛАТ ЖИВ!!!!!!!

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Суарез и брат му пичке си материне кој и да е, се претвора во најгаден лик евр во Барса. Пичката дебела не сакаше да прифати дека не е за професионален фудбал повеќе и реши да направи проблеми во клубот :pov:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.418
Поени од реакции
38.965
Шо е толку чудно? Секојаа управа (макар и социопатска како нашата) би пробала да исцеди се за ваков играч, проблемот е шо незнаеме шо се пишува во договорот и на кои начини Меси може да замине. Е сеа тука играат улога многу фактори, незнаеме дали Меси може да го напушти клубот без никаков надоместок, со оглед на тоа што има уште една година од договорот, и дали Барто ќе проба да го спречи.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Уште што веќе нема да начекам во оваа 2020... Не сакав да поверувам кога прв пат прочитав... Без разлика што е главната причина Меси е најголем играч во историјата на клубот и навивачите мора да му бидеме вечно благодарни за се што направи. Се има свој крај ама ептен е лошо вака да заврши приказната. Испраќањето на Меси од Камп Ноу треба(ше) да биде настан на векот а не да биде преку факсови, твитови и пресконференции. Останува грам надеж дека ова е конечен притисок Бартомеу да замине. Идиотот треба да е свесен дека фановите жив ќе го запалат ако тој остане а Меси си оди. Жално е што иако нема скоро никаква вина Куман ќе биде на мета на навивачите сега. Ќе нема никаква поддршка на Кампот барем првата сезона.

Ако Меси замине ќе ми биде вечно криво за две работи. Прво, што за влакно нема да го надмине рекордот на Пеле. Второ, тоа што не успеав да го гледам во живо на Камп Ноу (годинава бев во план, ама се случи короната). :(

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.675
Поени од реакции
4.154
Ова е дежа ву. Сетиен проба да прави промени со поставата, тренинзите. Одма го бојкотираа, многу тренинзи, помошникот им викал, па јавно тренерот се извинуваше.
Сега новиот тренер почнува со промени, одма незадоволни сите.
Што може да се случи понатакаа? - Ако Бартомеу си замине, Меси и компанија ќе останат, тренерот ќе биде безгласна буква, ќе изедеме пак дебакл и сите пак ќе бараат промени.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
00:54 – Santi Nolla (Mundo Deportivo): “Barcelona je iznad svakoga.”
“Messijev život je već dugo vremena usko povezan sa Suarezovim.”
00:34 – Fernando Polo tvrdi da Bartomeu zaista odlazi i da će odluka biti objavljena “uskoro”.
00:11 – “Esport 3” navodi da je Leo Messi još prije dva dana ostalim kapitenima u klubu saopćio da bi mogao napustiti Barcelonu.
00:09 – “El Chiringuito TV” tvrdi da će Leo Messi ostati ako Bartomeu sutra odstupi sa svoje pozicije.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Суарез и брат му пичке си материне кој и да е, се претвора во најгаден лик евр во Барса. Пичката дебела не сакаше да прифати дека не е за професионален фудбал повеќе и реши да направи проблеми во клубот :pov:
Добро според тебе Меси и Суарез се криви, Бартомеу е исправен? :D
Меси со величината што ја има, од управава не доби никаква почит. Освен договорите што му даваа плата колку сака, ни играч, ни тренер, апсолутно ништо не донесоа по негова желба.
Човекот жртвува веќе 3 сезони од кариерата со неконкурентен тим, ради лојалност кон Барса, трпи не почит му носат треторазредни тренери, го бара Нејмар му носат други.
Капак на се легенда ко Суарез, втор најдобар стрелец во историјата на клубот, милион титули што донесе, дошол Бартомеу по телефон да го извести дека треба да си оди?
Едни Пујол и Чави застануваат на страната на Меси, он Меси и Суарез биле криви.
Пишував уште Нејмар коа си идеше, и тоаш имаше коментари клубот над се, нека си иде, кур се тресе.
Виде на кое ниво паднаа.
Уште Меси фали и да се вратат едно 40 години назад, тогаш веројатно ќе се научат како се цени таков играч во тимот.

Kajgana Shop

На врв Bottom