Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2014
Мислења
7.306
Поени од реакции
11.643
iskapenive amebi pocnaa da shirat slika kako toa vo 2011ta vmro imal 11:7 rezultat so DUI, a sea ovie imale 11:6.
Ne da me jadi sram, upm. Ne e mozno kolku se glupi vo celost. Cela partija da ja sobereme, eden normalen coek ne moze da sostavime.
Prvo, tie 11-7, 4 od tie 7 se lokalna samouprava, bez resor i slicni trakatanci, NULA vlijatelnost. 11:3 e realnosta, sto koga go vidovme togas vrievme pola forum.
e sea, modernite severdzani, od tie 6, kolku se na bitni ministerstva kako prvo? A kako vtoro, neka si odzemat od 11kata nekolku, oti neli besa ne se SDS.
ABe ne mozam da gi citam,prajcaat slika i koga ce mu go nacukas v usta, begaat i nema komunikacija so denovi. Ako fati slikata arno. DNO.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
не можеш до веце да отидеш без да ти дадат глас по бадентер.
Нема поарно од владење на Ахмети, не 15%, по 4 години 10% да бидат, па слободно нека користат Бадинтер.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Уште не стапнати на власт, уште не влезени во фотељи Албанците почнаа со каубојски пракси, двојни стандарди и сл.

Вака ќе биде наредните години, со двојни аршини и закони и правила кои важат само за каурите:

секако, ќе ги има и гомната кои ваквите пракси, како на линкот, ќе ги релативизираат, како што можете да прочитате впрочем на странава погоре.
Пак ли со фејк њувс ќе шириши пропаганда?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Пак ли со фејк њувс ќе шириши пропаганда?
Реалноста е таа.
Законите и мерките важат само за каурите. Типови како овој можат што кур сакаат да праат.
На пример, каде има случај у центар на Скопје некој каур да изгради градба и никој да не знае чива е и никој да не смее да ја сруши?
Ја би сакал повеќе од тебе, сите овие вести да се лажни и ние никакво зло да не гледаме од вас секој ебан ден, на сите нивоа.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.005
Поени од реакции
5.866
Абе како да ти кажам глупо е. Тебе ти сметаат Албанците, на @Audiofil Власите, на таму некој друг Србите, на четврт му сметаат Турците ...
И така сите почнаа да ни сметаат.

А го знаеш она со курцу и длаку ?
Србите,албанците и турците тргни ги на една страна а власите на друга.Зошто?Затоа што ниту србин ниту албанец ниту турчин не менува име и презиме во МВР,не менува вера од католичка во православна или муслиманска и не продава фамилија комплет со деца на берза доколку добие шанса за некоја бизнис зделка.Во било која држава што не е матична за србинот,албанецот и турчинот они секогаш си се декларираат како срби,албанци и турци по етничка припадност и имаат нивни национални имиња додека влавот во Македонија етнички се декларира како македонец и користи македонско име,во Србија како србин,во Бугарија како бугарин,во Грција како грк а во Албанија како албанец.Заедно со хазарите власите се единствени народи во светот кои во 99% не си го знаат својот мајчин јазик а зборуваат најмалку 2 или 3 туѓи јазици.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Бевте, минато заокружено свршено време. Многу точна граматичка констатација. Вие уште сте. Во 21 век уште сте племе кое што не може да ја оддвои религиската фикција од реалноста.
Зошто вие уште градите цркви ако не сте племе?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Реалноста е таа.
Законите и мерките важат само за каурите. Типови како овој можат што кур сакаат да праат.
На пример, каде има случај у центар на Скопје некој каур да изгради градба и никој да не знае чива е и никој да не смее да ја сруши?
Ја би сакал повеќе од тебе, сите овие вести да се лажни и ние никакво зло да не гледаме од вас секој ебан ден, на сите нивоа.
Па и да си во право, ајде законите да не важат исто за сите, еве конкретно овој може што сака да прави, што јас како рандом албанец сум привелигиран со тоа?
Каква привилегија е тоа да не доаѓа полиција во мое живеалиште, да не доаѓа пајак, противпожарна, брзапомош, неплаќање струја (со тоа и нестабилна струја), водовод итн?
Зошто мислите дека ако за вас овие се привилегија, за сите е така?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom